Pääkallokelit ovat taas täällä

Invalidiliiton Pääkallokelit-kampanja muistuttaa liukkaiden kelien vaaroista ja talvikunnossapidon tärkeydestä. Liian moni jalankulkija loukkaa itsensä talven pääkallokeleillä.

Talviaikana ulkona sattuu noin 20 000 liukastumistapaturmaa kuukaudessa. Määrä voi olla todellisuudessa vielä suurempi, sillä jalankulkijoiden yksittäisonnettomuudet jäävät osin onnettomuustilastoinnin ulkopuolelle. Usein liukastumisesta seuraa nyrjähdys tai venähdys, ruhje tai luunmurtuma.

Lasku yhteiskunnalle on myös suuri. On arvioitu, että liukastumisista aiheutuu jopa 420 miljoonan euron kustannukset vakuutusten, sairaanhoitokulujen ja sairaspoissaolojen takia.

Invalidiliitto – esteettömyyden asiantuntija

Auraamattomat lumipenkat, ulko-ovien edustoille jäätynyt vesi, pimeät ja liukkaat portaat sekä luiskat aiheuttavat vaaratilanteita ihan jokaiselle. Invalidiliitto muistuttaa kampanjassaan, että esteetön kulku pitää olla mahdollista kaikille kulkijoille myös talvella. Toimiva talvikunnossapito on avainasemassa liukastumistapaturmien ehkäisyssä.

– Talvikeleihin pitää osata varautua jo ennakolta, eikä antaa talven yllättää. Myös vastuut huoltoyhtiöiden, kiinteistöjen omistajien ja kuntien välillä on hyvä selvittää, ettei tule yllätyksiä, sanoo Invalidiliiton esteettömyysasiantuntija Ari Kurppa.

Liukastumistapaturmista aiheutuneet kustannukset ovat viisinkertaiset verrattuna katujen kunnossapidon kustannuksiin. Kävelyreittien ja pihojen kunnossapito, liukkaudentorjunta sekä valaistus maksavat nopeasti itsensä takaisin terveysmenojen säästöinä.

Pistesarjat – sulanapitojärjestelmien asiantuntija

Tänä vuonna Invalidiliiton kumppani on Pistesarjat Oy, joka on valmistanut sulanapitojärjestelmiä Suomessa jo 40 vuoden ajan.

– Olemme mukana kampanjassa kertoaksemme pitkäikäisistä sulanapitoratkaisuistamme, joiden avulla saadaan ehkäistyä liukastumistapaturmia. Järjestelmämme soveltuvat niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin, kuten julkisten alueiden kulkuväyliin, ramppeihin ja portaisiin, toteaa Pistesarjat Oy:n yrittäjäosakas Heikki Hämäläinen.

Missä on Suomen liukkain kylä?

Oletko sitä mieltä, että sinun kotipaikkakuntasi, asuinalueesi tai vaikka kaupunginosa jossa käyt töissä, on Suomen liukkain? Ota kuva paikasta, jossa meinasit liukastua pahasti ja jaa kuva haluamassasi sosiaalisen median kanavassa (Instagram, Facebook tai Twitter) ja lisää mukaan tunnisteiksi paikan nimi, #pääkallokelit #loppuliukastumisille @invalidiliitto @pistesarjat. Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan Icebug-nastakengät. Lisäksi Pistesarjat Oy lahjoittaa sulanapitokaapelit alueen rakenteilla olevaan julkiseen kohteeseen.

Lisätietoa kampanjasta ja kilpailusta www.pääkallokelit.fi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Vuokrat nousivat

19.1.2023

Vuokrat nousivat loppuvuonna erityisesti Tampereella ja Vantaalla

Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa, mutta vauhdittui loppuvuodesta erityisesti Vantaalla. Eniten vuokrat nousivat vuodessa Rovaniemellä, Tampereella sekä Turussa.

tyhjät vuokra-asunnot

29.9.2023

KTI: Tyhjien asuntojen määrä kääntyi laskuun

Tyhjillään olevien vuokra-asuntojen osuus laski kesällä lähes kaikissa suurissa kaupungeissa viime kevääseen verrattuna. Ainoastaan Vantaalla tyhjien asuntojen osuus jatkoi nousuaan.

epävarmuus

22.2.2023

Epävarmuus lisää kiinnostusta vuokra-asumiseen

Vuokra-asuntojen kysyntä lähti nousuun viime vuoden lopulla taloudellisen epävarmuuden kasvaessa, selviää Suomen Vuokranantajien ja Vuokraovi.comin markkinakatsauksesta. Vuokrat nousivat ja markkinointiajat lyhenivät. Erityisesti suuret vuokra-asunnot kiinnostavat.

Pieniä vuokra-asuntoja

7.6.2023

Pieniä vuokra-asuntoja rakennettu yhä enemmän

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella on viime vuosina rakennettu ennätysmäärin asuntoja, jotka ovat valtaosin pieniä vuokrayksiöitä ja -kaksioita. Rakentaminen keskittyy Suomessa yhä enemmän Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Tampereelle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti