Ovatko palokuolemat vihdoin vähenemässä?

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin. Vuosina 2011–2015 tulipaloissa kuoli keskimäärin 57 ihmistä lokakuun loppuun mennessä, kun tänä vuonna menehtyneitä on 48. Lokakuun aikana menehtyi kolme ihmistä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Tänä vuonna tulipaloissa kuolleiden joukossa on 22 miestä ja yhdeksän naista. 17 sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Menehtyneistä kahdeksan oli 25–64-vuotiaita. Yli 65-vuotiaita oli seitsemän. Menehtyneiden joukossa oli myös yksi alle seitsemänvuotias, yksi 7–15-vuotias ja yksi 16–24-vuotias. 30 menehtyneen ikä ei ilmennyt mediatiedoista.

Yleisin palokuoleman tapahtumapaikka on edelleen omakotitalo. Näitä paloja oli 21. Vapaa-ajan asunnoissa kuoli yhdeksän ihmistä, kerrostalossa kahdeksan, rivi- tai pientalossa seitsemän, kuorma-autossa yksi ja muissa kuin asuinrakennuksissa kaksi ihmistä.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa ihmisiä pienistä teoista

26.11.–1.12. vietetään Paloturvallisuusviikkoa, jonka aikana koteja ja yhteisöjä haastetaan tekemään Oma paloharjoitus. Paloturvallisuusviikon teemana on Et menetä mitään, jossa tavoitteena on, että pienillä teoilla parannetaan omaa tai läheisten paloturvallisuutta. Vinkit ja ohjeet Oman paloharjoituksen tekemiseen löytyvät netistä, sivulta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Tässä on muutama esimerkki pienistä teoista:

  • Emme säilytä lieden lähellä mitään syttyvää.
  • Emme jätä tiski- tai pyykkikonetta päälle ilman valvontaa.
  • Noudatamme sähkölaitteiden ohjeita emmekä käytä viallisia laitteita.
  • Meillä poltetaan elävää tulta vain valvotusti.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Kaikkien Oman paloharjoituksen tehneiden kesken arvotaan 2 000 euron rahapalkinto, jonka lahjoittaa LähiTapiola.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

kylmäkellareista

21.11.2022

Kuka päättää kylmäkellareista luopumisesta?

Taloyhtiöiden kylmäkellarit ovat nykyään usein vähäisellä käyttöasteella, mutta kuluttavat kuitenkin paljon sähköä. Jos taloyhtiö haluaa luopua kylmäkellarista, sen on ensin selvitettävä yhtiöjärjestyksestä, ovatko tilat juridisesti yhtiön vai osakkaiden hallinnassa.

Tilaajille

13.12.2022

Kuukauden kasvo: Kaikki säästökeinot käyttöön

Vuoden LVI-nainen, Kangasalan Putkilämpö Oy:n toimitusjohtaja Virpi Rannikko kertoo vinkkejä taloyhtiön energiansäästöön. Lämmityksen pienentäminen, valaistuksen vaihtaminen led-valoihin ja veden säästäväinen käyttö pienentävät energialaskua jo merkittävästi.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti