Ovatko palokuolemat vihdoin vähenemässä?

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin. Vuosina 2011–2015 tulipaloissa kuoli keskimäärin 57 ihmistä lokakuun loppuun mennessä, kun tänä vuonna menehtyneitä on 48. Lokakuun aikana menehtyi kolme ihmistä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Tänä vuonna tulipaloissa kuolleiden joukossa on 22 miestä ja yhdeksän naista. 17 sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Menehtyneistä kahdeksan oli 25–64-vuotiaita. Yli 65-vuotiaita oli seitsemän. Menehtyneiden joukossa oli myös yksi alle seitsemänvuotias, yksi 7–15-vuotias ja yksi 16–24-vuotias. 30 menehtyneen ikä ei ilmennyt mediatiedoista.

Yleisin palokuoleman tapahtumapaikka on edelleen omakotitalo. Näitä paloja oli 21. Vapaa-ajan asunnoissa kuoli yhdeksän ihmistä, kerrostalossa kahdeksan, rivi- tai pientalossa seitsemän, kuorma-autossa yksi ja muissa kuin asuinrakennuksissa kaksi ihmistä.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa ihmisiä pienistä teoista

26.11.–1.12. vietetään Paloturvallisuusviikkoa, jonka aikana koteja ja yhteisöjä haastetaan tekemään Oma paloharjoitus. Paloturvallisuusviikon teemana on Et menetä mitään, jossa tavoitteena on, että pienillä teoilla parannetaan omaa tai läheisten paloturvallisuutta. Vinkit ja ohjeet Oman paloharjoituksen tekemiseen löytyvät netistä, sivulta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Tässä on muutama esimerkki pienistä teoista:

  • Emme säilytä lieden lähellä mitään syttyvää.
  • Emme jätä tiski- tai pyykkikonetta päälle ilman valvontaa.
  • Noudatamme sähkölaitteiden ohjeita emmekä käytä viallisia laitteita.
  • Meillä poltetaan elävää tulta vain valvotusti.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Kaikkien Oman paloharjoituksen tehneiden kesken arvotaan 2 000 euron rahapalkinto, jonka lahjoittaa LähiTapiola.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

1.9.2014

Nyt on hyvä aika päivittää perheen paloturvallisuusosaaminen

SPEKin mediaseurannan alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 55 henkilöä. Syyskauden alkaessa on hyvä päivittää koko perheen paloturvallisuustiedot, jotta esimerkiksi iltapäivät yksin kotosalla olevat lapset osaavat toimia oikein, jos tuli pääsee irti. Myös ikääntyneiden läheisten paloturvallisuusasiat kannattaa tarkistaa yhdessä heidän kanssaan.

6.9.2016

Yllätysvähän palokuolemia heinä-elokuussa

Heinäkuu oli poikkeuksellinen kuukausi palokuolematilastoissa, sillä silloin ei kuollut tulipaloissa ketään. Elokuussa menehtyi kolme ihmistä, mikä sekin on alhainen lukema. Heinäkuun pyöreä nolla ilahduttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntijoita erityisen paljon.

2.4.2019

Kun rosmo tulee bittiavaruudesta

Rikollinen etsii maksimaalista hyötyä minimaalisella panoksella – myös kyberrikollinen. Taloyhtiöt ovat usein helppoja kohteita. Koulutuksella, riskikartoituksella ja siihen perustuvilla ennakkotoimilla voidaan useimmat riskit minimoida.

3.11.2014

Isännöintiliitto tuomitsee isännöitsijöiden tekemät huijaukset ja kavallukset

Isännöintiliitto tuomitsee jyrkästi isännöitsijöiden tekemät kavallukset ja huijaukset. Julkisuudessa on käsitelty viime päivinä kavallustapauksia. ”Isännöintiliiton jäsenenä ei voi olla, jos on tuomittu kavalluksesta”, sanoo Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti