Ovatko palokuolemat vihdoin vähenemässä?

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin. Vuosina 2011–2015 tulipaloissa kuoli keskimäärin 57 ihmistä lokakuun loppuun mennessä, kun tänä vuonna menehtyneitä on 48. Lokakuun aikana menehtyi kolme ihmistä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Tänä vuonna tulipaloissa kuolleiden joukossa on 22 miestä ja yhdeksän naista. 17 sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Menehtyneistä kahdeksan oli 25–64-vuotiaita. Yli 65-vuotiaita oli seitsemän. Menehtyneiden joukossa oli myös yksi alle seitsemänvuotias, yksi 7–15-vuotias ja yksi 16–24-vuotias. 30 menehtyneen ikä ei ilmennyt mediatiedoista.

Yleisin palokuoleman tapahtumapaikka on edelleen omakotitalo. Näitä paloja oli 21. Vapaa-ajan asunnoissa kuoli yhdeksän ihmistä, kerrostalossa kahdeksan, rivi- tai pientalossa seitsemän, kuorma-autossa yksi ja muissa kuin asuinrakennuksissa kaksi ihmistä.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa ihmisiä pienistä teoista

26.11.–1.12. vietetään Paloturvallisuusviikkoa, jonka aikana koteja ja yhteisöjä haastetaan tekemään Oma paloharjoitus. Paloturvallisuusviikon teemana on Et menetä mitään, jossa tavoitteena on, että pienillä teoilla parannetaan omaa tai läheisten paloturvallisuutta. Vinkit ja ohjeet Oman paloharjoituksen tekemiseen löytyvät netistä, sivulta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Tässä on muutama esimerkki pienistä teoista:

  • Emme säilytä lieden lähellä mitään syttyvää.
  • Emme jätä tiski- tai pyykkikonetta päälle ilman valvontaa.
  • Noudatamme sähkölaitteiden ohjeita emmekä käytä viallisia laitteita.
  • Meillä poltetaan elävää tulta vain valvotusti.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Kaikkien Oman paloharjoituksen tehneiden kesken arvotaan 2 000 euron rahapalkinto, jonka lahjoittaa LähiTapiola.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.4.2022

Nordea ennustaa vastikkeisiin usean prosentin korotusta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan näkyi Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtajan Jussi Pajalan mukaan asuntolainatiskeillä noin 20 prosentin notkahduksena hakemusten määrässä helmi–maaliskuun vaihteessa. − Puhuttiin 2–3 viikosta. Ei ole selvää, johtuiko notkahdus suoraan sodasta vai sattuiko samaan aikaan jotain muuta, Pajala sanoo.

21.4.2022

Sähköautoilu yleistyy. Taloyhtiö -Oletko valmis?

Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilla olevan ennusteen mukaan Suomessa arvioidaan olevan vuoteen 2030 mennessä jopa 600 000 sähkökäyttöistä henkilöautoa, kun tällä hetkellä niitä on liikenteessä vajaa 100 000 (joista täyssähköautoja vajaa 30 000). Määrän yleistyessä päänvaivaa saattavat aiheuttaa autojen latauspisteet sekä niitä koskeva lainsäädäntö. Suomen johtava Taloyhtiötapahtuma kokoaa yhteen taloyhtiöiden päättäjät ja kira-alan asiantuntijat saman katon […]

23.12.2021

Kiinteistöjen korjausvelka kasvaa – suunnitelmallisuus säästä rahaa

VTT:n laskelmien mukaan Suomen asuinrakennusten korjaustarve vuosina 2016–2025 on vuosittain 9,4 miljardia euroa. Eniten korjausvelkaa suhteessa kiinteistöomaisuuteen on julkisella kiinteistön omistajalla. − Paljon on päiväkoteja ja kouluja korjattukin, mutta niissä korjausvelkaa on eniten, kertoo Talonrakennusteollisuus ry:n asiamies Jani Kemppainen Rakennusteollisuudesta Omataloyhtio.fi:lle.

29.4.2022

Näillä vinkeillä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi asumisessa

Asuminen muodostaa suurimman osan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Isännöintiliitto listasi viisi tapaa, joilla kerrostalossa asuva ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti