Ota nämä huomioon lattiaremontissa

lattiaremontti

Lattiapinnoitteen uusiminen on monen asunnonostajan listalla ensimmäisten asioiden joukossa. Osakkaan täytyy tehdä työstä taloyhtiölle muutostyöilmoitus, ja hallituksen on huomioitava se, miten remontti vaikuttaa muihin osakkaisiin tai yhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin.

Kun osakkeenomistaja haluaa uudistaa lattiapinnoitteen tai vaikkapa kaivaa esiin vanhan tunnelmallisen lankkulattian, liikutaan osakkaan ja taloyhtiön vastuun rajamailla. Osakkaan vastuulle kuuluvat huoneiston sisäpintojen huolto ja kunnostus, taloyhtiölle puolestaan rakenteet ja eristeet, kuten lattiapinnan alainen välipohja ja ääneneristys.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Käytännössä liki kaikista asunnossa tehtävistä muutoksista pitää ilmoittaa taloyhtiölle, käytännössä joko isännöitsijälle tai hallitukselle.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Essi Routasuo

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden tuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.