Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

lämmönjakokeskus

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa nykyistä alhaisempiin lämpötiloihin. Lämmönjakokeskuksen suunnittelussa käytetään jo kaukolämmön tuloveden lämpötilana 90 astetta entisen 115 asteen sijaan.

Lämmönjakokeskusten tyypillinen elinikä on 20–25 vuotta, ja uudet keskukset on suunniteltava ja mitoitettava uusille arvoille soveltuviksi.

Muutoksen aikataulu ei vielä ole selvillä. Kaukolämpöyhtiöt alkavat siirtyä alhaisempiin lämpötiloihin, kun riittävä määrä asiakkaita on uusinut laitteistonsa tukemaan matalampaa mitoituslämpötilaa. Kaukolämpöyhtiöt tiedottavat asiakkailleen, kun verkossa liikkuvan veden lämpötilaan tulee muutoksia.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

korjaushanke edullisesti

10.6.2022

Korjaushanke onnistui edullisesti oppilastyönä

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitsevassa taloyhtiössä toteutettiin maalaushanke vaihtoehtoisella tavalla. Taloyhtiön kuluneet porraskäytävät saivat uuden ilmeen maalariopiskelijoiden käsissä.

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille