Osoitehaavi tuo helpotusta osoiteongelmiin

Maanmittauslaitos kehittää uutta valtakunnallista osoitetietojärjestelmää Osoitehaavia, jolla on tarkoitus parantaa osoitetietojen laatua ja ajantasaisuutta.

Palvelussa kuka tahansa voi tallentaa vaikka liittymän sijainnin kotinsa osoitetietojen yhteyteen tai esimerkiksi merkitä kerrostalon sisäänkäynnit. Tietojen lisääminen palveluun edellyttää tunnistautumista, mutta osoitetietojen tarkastelu on kaikille avointa.

Osoitetietojen parantamiseen on ryhdytty ensisijaisesti turvallisuuden takia, eli jotta ensihoito ja muut pelastusviranomaiset löytäisivät helpommin ja nopeammin perille hätätilanteissa. Osittain Osoitehaavilla on tarkoitus kiertää puutteet talojen numeroinnissa ja pihaliittymien merkitsemisessä.

Maanmittauslaitos toivoo, että avoimesti saataville tulevat tarkemmat osoitetiedot otettaisiin mahdollisimman laajasti käyttöön myös yritysten palveluissa.

Lue lisää Maanmittauslaitoksen uutisesta. Tutustu myös Osoitehaavi-palveluun.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

avustusrahaa

3.11.2022

Avustusrahaa tarjolla historiallisen paljon

Valtion avustusrahaa korjausten tekoon on ollut tänä vuonna tarjolla historiallisen paljon. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto ovat kuitenkin huolissaan siitä, etteivät kaikki taloyhtiöt hyödynnä tukimahdollisuuksia.

muutostyöpalvelu

20.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Muutostyöpalvelun ABC

Taloyhtiön putkiremontti saattaa tuntua stressaavalta, mutta Laattapisteen muutostyöpalvelu helpottaa kaikkien remontin osapuolten arkea. Muutostyöpalvelun avulla persoonallisen kylpyhuoneen suunnittelu ja toteuttaminen sujuvat vaivattomasti.

Laattapiste

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti