Ormax-Tiilikatot tehostaa brändiään

Ormax-kattotiilet on matkalla takaisin maan tunnetuimmaksi kattomateriaalituotemerkiksi. Yrityksen nimi on ollut 21.8. lähtien Ormax Monier Oy.

Vahvan brändin rakentaminen vaatii työtä ja aikaa eikä se pysy vahvana myöskään itsestään. Suomen tunnetuimman kattotiilibrändin Ormaxin nostaminen entiseen asemaansa käynnistyi kesällä huomiota herättäneellä radiokampanjalla. Tuttu logo on otettu taas käyttöön ja yritys on vaihtanut nimensä syyskuun alussa Ormax Monier Oy:ksi.

– Tavoitteenamme on saada Ormax-kattotiilet markkinoiden suosituimmaksi katemateriaaliksi niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin, julistaa Ormax Monier Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pohjalainen.

Hän myöntää, että markkinaosuuksien nostaminen – erityisesti rakentamisessa ja peruskorjaamisessa ­– on aina kovan työn takana. – Olemme lisänneet panoksia sekä markkinointiin että myyntiorganisaatioomme, Pohjalainen kertoo.

Kattotiilillä on rakennusmateriaalina selviä etuja kilpaileviin vaihtoehtoihin verrattuna energiatehokkaassa ja elinkaariedullisessa rakentamisessa. Tulevaisuus on valoisa tiiviit, kestävät ja turvalliset rakenteet mahdollistaville rakennusmateriaaleille.

– Modernien kattotiilien etuna ovat pitkäaikaiskestävyys, mittatarkkuus ja helppo asennettavuus sekä laaja valikoima muotoja, värejä ja pintavaihtoehtoja kaikenlaiseen arkkitehtuuriin. Samat ominaisuudet tekevät kattotiilistä myös parhaan vaihtoehdon korjausrakentamiseen. Kustannustehokas ja nopeasti asennettava kattotiili nostaa vanhankin rakennuksen jälleenmyyntiarvoa, Pohjalainen luettelee.

Pitkät perinteet

Ormax-Tiilikatot oli erityisesti 1990-luvlla erittäin vahva ja tunnettu brändi. Ormax -betonikattotiilten tunnettuus ja markkinaosuus olivat omaa luokkaansa.  Omistajavaihdosten myötä yrityksen nimi on muuttunut useaan otteeseen, mutta tuotemerkkinä Ormax on säilynyt suosittujen betonikattotiilien nimissä. Nykyisin vuonna 2001 valmistuneella, konsernin moderneimmalla ja ympäristöystävällisimmällä Orimattilan Pennalan tehtaalla valmistetaan Ormax- ja Ormax Protector + -kattotiiliä.

Betonikattotiilien valmistus alkoi Suomessa jo 1920-luvulla. Orimattilaan perustettiin yritys betonikattotiilien teollista valmistusta varten 1945. Moderneja Ormax-betonikattotiiliä alettiin valmistaa vuonna 1977. Nykyisen Ormax Monier Oy:n alkuna

voidaan pitää, kun Pekka Pohjalainen silloisena Partekin Katemateriaalien johtajana pääsi yhdistämään Partekin ja Lemminkäisen betonikattotiilitoiminnan. Ormax Oy aloitti toimintansa vuodenvaihteessa 1992.

Ormax-Tiilikattojen laajaan kattotiilivalikoimaan kuuluvat perinteiset Orimattilan tehtaalla valmistetavat betonikattotiilet Ormax sekä Ormax Protector+, laattamainen betonikattotiili Ormax Minster sekä savikattotiilet Turmalin, Nortegl, Granat, Rubin 13V ja Vittinge.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kurtturuusu

13.7.2022

Kasvatuskiellon siirtymäaika umpeutui, mitä nyt?

Kurtturuusu säädettiin haitalliseksi vieraslajiksi kolme vuotta sitten, jolloin asetettiin kolmen vuoden siirtymäaika sen kasvatuksen kieltämiselle. Nyt siirtymäaika on umpeutunut ja kasvatuskielto voimassa. Mitä tapahtuu nyt?

myönteisiä muutoksia

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

taloyhtiöiden energiatehokkuus

24.11.2022

Taloyhtiöiden energiatehokkuus ei vaadi suuria korjauksia

Taloyhtiön energiatehokkuutta voi parantaa myös ilman suuria energiaremontteja. Kiinteistöliiton energia- ja ilmastokyselystä selviää, että kiinteistöjen sisäilmassa ja lämpötilassa on toivomisen varaa erityisesti kesäisin. Taloyhtiöiden kannattaakin varautua helteisiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti