Onko suomalainen rakentaminen sisäilmateknisesti huippuluokkaa?

Arto Toorikka esittää Vahasen blogissa, että ”Suomessa rakennetaan ja korjataan sisäilmateknisesti parempia rakennuksia kuin koskaan ikinä missään!” Väite perustuu rakennustekniikan ja lainsäädännön kehittymiseen sekä sisäilmaongelmia koskevaan tutkimukseen.

Toorikan mukaan aiempien vuosikymmenten sisäilmateknisesti riskialttiit ratkaisut on korvattu paremmalla tekniikalla ja rakentamismenetelmillä ja kosteutta paremmin kestävillä rakennusmateriaaleilla. Lainsäädäntö on ohjannut merkittävästi sisäilmaongelmien ratkaisua, velvoittamalla niin rakentamisessa kuin sisäilmaongelmien selvittämisessä hyvien käytäntöjen noudattamiseen. Toorikan mukaan myös sisäilmatekniikan osaaminen on lisääntynyt.

Merkittävänä osatekijänä sisäilmaongelmien aiheuttamiin oireisiin Toorikka pitää huonoa uutisointia ja sen levittämien pelkojen aiheuttamaa oireilua. Hänen mukaansa uutisoinnissa sekoitetaan usein keskenään (todistettava) huonosta sisäilmasta sairastuminen ja oireiden kokeminen.

Lue lisää Vahasen blogista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lisärakentaminen

7.12.2022

Lisärakentaminen – mitä, miten ja miksi?

Lisärakentamisessa olemassa olevaa rakennusta laajennetaan, korotetaan tai tontille rakennetaan täysin uusi rakennus puretun tilalle. Usein lisärakentaminen toteutetaan rakentamalla yksi tai kaksi uutta kerrosta vanhan rakennuksen päälle.

Tilaajille

valokuidusta

2.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki kohisevat valokuidusta, mitä siitä pitäisi nyt tietää?

Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä ennennäkemättömän paljon. Valokuitunen listasi tärkeimmät seikat, jotka jokaisen tulisi nyt tietää valokuidusta.

Valokuitunen

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

26.9.2023

Rakennusteollisuus: Rakentamisen niukkuus näivettää taloutta

Asuntoaloitusten kokonaismäärä painuu tänä vuonna alle puoleen viimevuotisesta, arvioi Rakennusteollisuus RT suhdanne-ennusteessaan. Korjausrakentamisen osalta juuri päättynyt budjettiriihi toi pettymyksen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti