Öljykattilaremontille vielä aikaa ennen lämmityskauden alkua

Öljykattilaremontille on vielä aikaa ennen talven tuloa, kunhan asian pistää alulle nopeasti ottamalla yhteyttä alan yritykseen. Kaiken ikäisten kattiloiden kunnosta kannattaa pitää huolta ja yli-ikäiset kattilat vaihtaa uusiin. Uusi kattila parantaa energiatehokkuutta, öljynkulutus pienenee ja päästöt vähenevät, muistutetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Energiatehokkuutta ajatellen yli 25 vuotta vanha kattila alkaa olla vaihtoiässä. Iäkäskin kattila saattaa toimia, mutta se ei vastaa nykyisiä energiatehokkuusvaatimuksia ja voi olla todellinen polttoainesyöppö. Uuden kattilan hyötysuhde voi olla jopa kymmeniä prosentteja parempi, ja lämmityskustannukset alentuvat kattilan uusinnassa saman verran. Lisäksi uusi kattila on vanhaa varmempi toiminnassaan.

Saneerausta on aika ruveta suunnittelemaan, kun kattila on 20–30 vuotta vanha. -Jos kattila on asennettu ennen vuotta 1980, on korkea aika uusia se nyt, neuvoo erityisasiantuntija Eero Otronen Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Kattilan tulosta saneerausikään kertoo selvimmin suurelta tuntuva öljyn kulutus. Hälytysmerkkejä ovat myös verkostopaineen laskeminen, jatkuva tarve lisätä järjestelmään vettä sekä se, jos lämmintä käyttövettä ei tunnu riittävän tarpeeksi. Hyvin lämmin tekninen tila viestii hukkalämmöstä, liitoksissa voi olla vuotojälkiä tai varolaitteet saattavat vikaantua toistuvasti.

Ensin poltinhuolto ja tilannekartoitus asiantuntijan kanssa

Ensin on hyvä ottaa yhteys huoltoliikkeeseen ja tilata poltinhuolto. Ammattilaisten tietoja löytyy esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistys LEY:n sivujen urakoitsijahausta www.lammitysenergia.fi. Myös naapureilta voi saada hyviä vinkkejä huoltoliikkeistä.

-Huoltoliike tarkastaa kattilan, tekee poltinhuollon säätöineen ja osaa myös neuvoa lämmittäjää häntä askarruttavissa kysymyksissä. Asiantuntijan kanssa voi kaiken kaikkiaan kartoittaa, miten kattilaremontissa on järkevää edetä, opastaa Otronen.

Vanhempien kattiloiden vaihdossa uusitaan usein myös poltin ja teknisen tilan varustusta, kuten lämmönsäätölaitteet, paisunta-astiat ja pumput. Myös teknisen tilan putkistot saattavat kaivata remonttia

Kaikkea ei välttämättä tarvitse tehdä kerralla, ja korjaussuunnitelma on aina talokohtainen. Remontin aikatauluttamisessa on hyvä muistaa, että tarjousten saaminen ja niiden vertailu vie oman aikansa.

Öljyn rinnalle uusiutuvaa energiaa

Öljyalan Palvelukeskuksen neuvontasivuilla www.oljylammitys.fi löytyy tietoa siitä, miten öljylämmitystalon energiatehokkuutta voi lisätä muutenkin kuin uusimalla kattilan. Sivuilta löytyy vinkkejä sekä kiinteistön että öljylämmitysjärjestelmän kunnossapitoon ja saneeraukseen.

Öljylämmityksen rinnalle kannattaa usein ottaa käyttöön uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi aurinkolämpöä. Sivuilta voi tulostaa tai tilata myös esitteen, joka auttaa sopivan rinnakkaislämmitysmuodon valitsemisessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.10.2017

Rakennusten kosteusvaurioriski on nyt suurimmillaan

Syksy on rakennusten kosteusvaurioiden syntymiselle otollista aikaa; lämpimät luonnon vedet luovuttavat runsaasti kosteutta muodostaen viilenevien, mutta yhä lämpimien ilmojen kanssa sopivat olosuhteet myös homeen kasvulle. Eivätkä tämän syksyn runsaat sateet helpota tilannetta ollenkaan. Ennen lämmityskauden alkua sisätilojen suhteellinen kosteus seuraa pääasiallisesti ulkoilman kosteutta, mikä tämän hetken tilanteessa on huolestuttavan korkealla.

10.10.2016

Energiansäästö ei vaadi ihmeitä

Kaksi erilaista taloyhtiötä on saanut aikaan hyviä tuloksia pienillä teoilla. Energiansäästö ei ole rakettitiedettä. Asunto Oy Espoon Rauhalanpuisto 8 ja helsinkiläinen Asunto Oy Naapurintie 2 ja 3 ovat miettineet keinoja oman energiankulutuksen hillintään.

2.11.2017

Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007

1 § Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja noudatetaan toimeksisaajan ja tilaajan välillä isännöintipalveluista tai muista vastaavista kiinteistöjohtamista koskevista palveluista tehdyissä sopimuksissa. Yleisistä sopimusehdoista voidaan poiketa sopimalla niistä toisin. 2 § Tavoitteellinen sopimussuhde Sopijapuolet pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

21.10.2021

Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti