Nyt on hyvä aika päivittää perheen paloturvallisuusosaaminen

SPEKin mediaseurannan alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 55 henkilöä. Syyskauden alkaessa on hyvä päivittää koko perheen paloturvallisuustiedot, jotta esimerkiksi iltapäivät yksin kotosalla olevat lapset osaavat toimia oikein, jos tuli pääsee irti. Myös ikääntyneiden läheisten paloturvallisuusasiat kannattaa tarkistaa yhdessä heidän kanssaan.

Syyskauden alkaessa kannattaa istahtaa koko perheen voimin alas kertaamaan oman kodin paloturvallisuus. Varsinkin lasten ja nuorten kanssa on hyvä miettiä, kuinka tulipalon sattuessa toimitaan.

Ainakin nämä asiat on syytä käydä läpi:

  • Kaikki kodin palovaroittimet toimivat.
  • Alkusammutusvälineet ovat helposti otettavissa käyttöön. Pienten lasten ja varhaisnuorten on viisainta olla sammuttamatta. Heidän kannattaa poistua mahdollisimman nopeasti ja sulkea ovet perässään.
  • Kaikista kodin tiloista on esteetön poistumisreitti.
  • Perheenjäsenet tietävät ulkona kokoontumispaikan, johon mennään tulipalon sattuessa.
  • Kannattaa päättää, mitä sähkölaitteita lapset saavat käyttää ollessaan yksin kotona. Ikääntyneiden kotona kannattaa tarkastaa, miten esim. liesiturvallisuus sujuu.

Tänä vuonna palokuolematilanne on vuosikymmenen pahin

Alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on kuollut 55 ihmistä 49 eri palossa. Mediaseurannan tiedoista ilmenee 52 kuolleen sukupuoli: kuolleista 36 oli miehiä ja 16 naisia. Palokuolleista yli 65-vuotiaita on ollut 11.

Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 31. Muutaman viime vuoden aikana palokuolemat ovat vähentyneet, mutta tämä vuosi on ollut synkkä. Tämän vuotista pahempi palokuolematilanne oli viimeksi 2009, jolloin elokuun loppuun mennessä tulipaloissa oli menehtynyt 64 henkilöä.

Valtaosa palokuolemista tapahtuu asunnoissa. Kuolemantapauksista on kerrostaloissa tapahtunut 17, omakotitaloissa 21 sekä rivi- ja muissa pientaloissa 7.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.5.2018

Timo Nieminen – rakentava vaikuttaja

Kiinteistöliiton tuore puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja. Työssään hän on tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia ja tavoitteita, mikä on vaatinut asettumista myös vastapuolen asemaan. Tälle kokemukselle on käyttöä valtakunnallisessa järjestössä, jota on rakennettu jo toista vuosisataa.

9.11.2018

Kiinteistö- ja rakentamismarkkinat painottuvat yhä selkeämmin pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun väestönkasvu on omaa luokkaansa Suomessa ja edellyttää aktiivisen rakentamisen jatkumista. Rakentamisen määrä pääkaupunkiseudulla kasvaakin edelleen ensi vuonna, vaikka Suomen tasolla määrän odotetaan pysähtyvän tai kääntyvän laskuun. Pääkaupunkiseudun asuntoaloitusten määrä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden kesän lopulle saakka, mutta rakennuslupien reipas lasku ennakoi käänteen tapahtuvan loppuvuonna.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti