Nyt on hyvä aika päivittää perheen paloturvallisuusosaaminen

SPEKin mediaseurannan alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 55 henkilöä. Syyskauden alkaessa on hyvä päivittää koko perheen paloturvallisuustiedot, jotta esimerkiksi iltapäivät yksin kotosalla olevat lapset osaavat toimia oikein, jos tuli pääsee irti. Myös ikääntyneiden läheisten paloturvallisuusasiat kannattaa tarkistaa yhdessä heidän kanssaan.

Syyskauden alkaessa kannattaa istahtaa koko perheen voimin alas kertaamaan oman kodin paloturvallisuus. Varsinkin lasten ja nuorten kanssa on hyvä miettiä, kuinka tulipalon sattuessa toimitaan.

Ainakin nämä asiat on syytä käydä läpi:

  • Kaikki kodin palovaroittimet toimivat.
  • Alkusammutusvälineet ovat helposti otettavissa käyttöön. Pienten lasten ja varhaisnuorten on viisainta olla sammuttamatta. Heidän kannattaa poistua mahdollisimman nopeasti ja sulkea ovet perässään.
  • Kaikista kodin tiloista on esteetön poistumisreitti.
  • Perheenjäsenet tietävät ulkona kokoontumispaikan, johon mennään tulipalon sattuessa.
  • Kannattaa päättää, mitä sähkölaitteita lapset saavat käyttää ollessaan yksin kotona. Ikääntyneiden kotona kannattaa tarkastaa, miten esim. liesiturvallisuus sujuu.

Tänä vuonna palokuolematilanne on vuosikymmenen pahin

Alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on kuollut 55 ihmistä 49 eri palossa. Mediaseurannan tiedoista ilmenee 52 kuolleen sukupuoli: kuolleista 36 oli miehiä ja 16 naisia. Palokuolleista yli 65-vuotiaita on ollut 11.

Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 31. Muutaman viime vuoden aikana palokuolemat ovat vähentyneet, mutta tämä vuosi on ollut synkkä. Tämän vuotista pahempi palokuolematilanne oli viimeksi 2009, jolloin elokuun loppuun mennessä tulipaloissa oli menehtynyt 64 henkilöä.

Valtaosa palokuolemista tapahtuu asunnoissa. Kuolemantapauksista on kerrostaloissa tapahtunut 17, omakotitaloissa 21 sekä rivi- ja muissa pientaloissa 7.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti