Nyt myös yksityissijoittajat voivat sijoittaa tonttirahastoihin

Vuokratonttien kasvaneelle kysynnälle on useita syitä. Päällimmäisenä se, että rakennusliikkeet haluavat sijoittaa pääomansa mieluummin rakentamiseen kuin tonttien ostoon. Tonttirahastot toimivat samoin kuin kaupungit ja seurakunnat vuokratessaan omistamiaan tontteja. Ero julkisiin toimijoihin on, että tonttirahaston tontin voi halutessaan lunastaa omaksi.

Asunnon ostajille vuokratontti on merkinnyt mahdollisuutta päästä kiinni aiempaa pienemmällä summalla (omarahoitusosuus) omaan asuntoon. Asukkaan vaurastuessa hän voi lunastaa oman osuutensa tontista tonttirahastolta, kunhan tontti on ns. valinnainen vuokratontti, joka mahdollistaa lunastamisen.

Sijoitusyhtiö Korkian toinen tonttirahasto on parhaillaan auki uusille sijoituksille. Yhtiön edellinen samankaltainen rahasto suljettiin joulukuussa 2020 noin 75 miljoonan euron kokoisena ja se on ylittänyt sille asetetut tuottotavoitteet. Rahasto omistaa yli 60 tonttia suomalaisissa kasvukeskuksissa ja sen sijoittajille maksettava kassavirtatuotto on lähes 6 % vuodelta 2021.

Sijoitus- ja asiantuntijayhtiö Korkia uskoo tonttitarjonnan ja tonttirahaston kysynnän pysyvän vakaana tai kasvavan. Yhtiön toinen tonttirahasto sijoittaa kasvukeskuksien RS-asuntokohteiden tontteihin ja sen tuotto perustuu pääosin asunto-osakeyhtiöiden osakkaiden maksamaan tonttivuokraan. Rahaston tuottotavoite on maksaa yli viiden prosentin vuosittainen kassavirtatuotto sijoittajilleen kaikkien kulujen jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.12.2020

Suomalaiset innostuivat kiinteistörahastoista

Suomalaiset rahastosäästäjät ovat innostuneet kiinteistörahastoista, käy ilmi uusista tilastoista. S-Pankki kuuluu Suomen merkittävimpiin kiinteistövarainhoitajiin ja pankin asunto- ja metsärahastoilla on jo lähes 22 000 osuudenomistajaa. Ensi vuoden alussa pankin asiakkaat voivat sijoittaa myös tontteihin ja toimitiloihin.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

14.3.2019

Mistä tunnet sä mönkijän?

Eräät vanhat tutut kuusijalkaiset kuokkavieraat yleistyvät taas pihalla ja kodeissa. Toiset eivät ole mihinkään kadonneetkaan. Taloyhtiön vastuunjakotaulukossa  kerrotaan myös vastuista tuhoeläinten hävittämisessä.

2.4.2019

Kun rosmo tulee bittiavaruudesta

Rikollinen etsii maksimaalista hyötyä minimaalisella panoksella – myös kyberrikollinen. Taloyhtiöt ovat usein helppoja kohteita. Koulutuksella, riskikartoituksella ja siihen perustuvilla ennakkotoimilla voidaan useimmat riskit minimoida.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti