Nasima Razmyar: Koulutus on paras väylä työelämään

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar avasi Amiedussa järjestetyn kiinteistöpalvelualan rekrytointitapahtuman.

Hän muistutti, että koulutus on paras väylä työelämään, mutta jo opiskelu itsessään lisää itseluottamusta ja itsetuntemusta.

Kiinteistöpalvelualan rekrytointitapahtuma toi yhteen yritykset, opiskelijat ja kouluttajat. Mukana oli puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijoita sekä yhdeksän alan yritystä pääkaupunkiseudulta.

Nasima Razmyar pitää tärkeänä opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä sekä Amiedun roolia mm. maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kouluttajana ja työelämään ohjaajana.

– Vaikka Helsinki on muuttunut monessa mielessä monikulttuurisemmaksi, meillä on edelleen kovia asenneongelmia. Tuoreen tutkimuksen mukaan maahanmuuttovastaisuus ja suvaitsemattomuus vaikuttavat jo kaupungin kilpailukykyyn. Sitä taustaa vasten on ilo todeta, että tapahtumassa on paikalla yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osaavasta työvoimasta – taustasta riippumatta.

Razmyarin mukaan työllä on iso merkitys paitsi ammattiosaamisen, myös yhteiskuntaan integroitumisen takia. Työssä pääsee myös käyttämään ja harjoittelemaan suomen kieltä.

Työtä jolla on merkitystä

Nasima Razmyar kannusti paikalla olleita puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijoita.

– Olette valinneet hienot ammattialat. Te tulette tekemään työtä, jolla on merkitystä ja joka lisää ihmisten hyvinvointia. Arvostan sitä ja toivottavasti arvostatte itsekin.

Opiskelu työn ohessa tai kokonaan uudelle alalle tähtääminen vaatii paljon työtä.

– Ilman ponnisteluja kukaan ei saa opintojaan valmiiksi. Mutta kaiken keskellä on tärkeä muistaa pitää huolta myös omasta hyvinvoinnistaan.

Maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille Razmyar painotti suomen kielen opiskelua.

Yrityksillä isot odotukset

Tapahtuman tavoitteina oli tarjota opiskelijoille yrityskontakteja, joiden kautta löytyisi kesätyö- ja työssäoppimis- ja myös vakituisia työpaikkoja, ja tarjota yrityksille osaavaa työvoimaa.

ISS Palveluiden projektipäällikkö Satu Sillanpää-Hakkola piti tapahtumaa tarpeellisena.

– Me tarvitsemme eri alojen oppisopimusopiskelijoita ja rekrytointitapahtuma on hyvä väylä siihen, sillä meillä on pulaa etenkin tutkinnon omaavista työntekijöistä. Kesätyöpaikkamme tulevat myös pian hakuun. Onneksi ständillämme on käynyt paljon kiinnostuneita opiskelijoita.

Lassila & Tikanojan ständyllä kävi kuhina, kun opiskelijat kyselivät i työpaikkojen perään. Rekrytointikonsultti Piret Ustavin mukaan yrityksellä on isot odotukset tapahtumalle.

– Ajankohta on erittäin onnistunut, sillä kesätyöpaikkojen haku alkaa näinä päivinä.

N-Cleanin esittelypisteellä palveluesimies Hannele Helenius odotti tapahtumalta osaavaa työvoimaa ja näkyvyyttä yritykselle.

Myös opiskelijat olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kosovosta Suomeen muuttanut Rahman Peci aloitti kiinteistöpalvelualan opinnot kahdeksan kuukautta sitten.

– Täällä on monta mielenkiintoista yritystä paikalla ja paljon hyödyllistä asiaa työnhakuun.

Rahman on ollut työharjoittelussa Lassila & Tikanojalla ja Laatutakuu Palveluissa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

isännöinnin kilpailutus

11.10.2023

Isännöinnin kilpailutus kannattaa valmistella huolella

Isännöintipalvelun kilpailutus voi tulla ajankohtaiseksi useasta eri syystä. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjesti huhtikuussa jäsenilleen koulutustilaisuuden isännöinnin ostamisesta. Erityisesti isännöinnin laadun arviointi herättää kysymyksiä.

kaava

24.10.2023

Oman alueen kaavaa kannattaa aina seurata

Kun asuinalueelle suunnitellaan uusia rakennushankkeita, kannattaisi kuunnella alueen asukkaita. He tietävät usein parhaiten, miten uudet järjestelyt toimivat. Vantaan Länsimäessä asukkaat huolestuivat autopaikkojen jäämisestä raitiotien alle.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti