Muutatko kesällä? Huomioi viisi asiaa!

Muuttosesonki on taas vilkkaimmillaan, sillä muuttaminen ajoitetaan usein loma-aikaan. Lämpötilan noustessa ja lomailun odottaessa halutaan pakata tavarat kasaan ja hoitaa muutto pois alta nopeasti. Helsingin KTK:n kotimuuttojen asiakkuuspäällikkö Ilkka Ilonummi kertoo mitä tulee huomioida ennen kesällä tehtävää muuttoa.

1. Huolehdi että saat kesäkuumalla riittävästi nestettä!

Pidä sopivin väliajoin juomatauko. “Vesi on tunnetusti paras janon karkoittaja. Muuttaminen on fyysistä puuhaa ja tämä korostuu etenkin kesäkuumalla. Kesäkuumalla keho tarvitsee 2–5 litraa nestettä päivässä. Muuttopäivä vaatii kropalta sen verran tehoja, että koko päivä tuntuu olevan yhtä urheilusuoritusta. Kovassa rasituksessa nestettä kannattaa nauttia yli puoli litraa tunnissa”, Ilkka Ilonummi neuvoo.

2. Älä säilytä painepakkauksia auringonpaisteessa

Erilaiset painepakkaukset, kuten hiuslakat, deodorantit ja sprayt sisältävät kaasua ja niitä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa. “Muista muuttoa tehdessä, että et unohda niitä pihalle laatikoihin! Täysin tyhjät pakkaukset hävitetään metallijätteeseen”, Ilonummi kertoo.

3. Kastele kukat valmiiksi ennen muuttoa ja pakkaa ne ilmavasti

Kun oma nesteytys on kunnossa, on viherkasvien ja kukkien vuoro. Kesällä kukat tarvitsevat erityisen paljon vettä ja se on hyvä huomioida ennen niiden pakkaamista. “Hanki kasvien pakkaamiseen sopivat suojauspeitteet ja säilytyslaatikot. Kesällä tapahtuva muutto on kasveille suotuisin, sillä ne eivät joudu pakkasen tai viiman koettelemaksi”, toteaa Ilonummi.

4. Varo etteivät elintarvikkeet pilaannu lämpimässä

Ilonummi muistuttaa, että kesä on haastavaa aikaa pilaantuvien elintarvikkeiden osalta: “Tyhjennä muuttopäivänä jääkaappi ja pakastin elintarvikkeista. Pakkaa mukaan otettavat elintarvikkeet jäähdytettyyn kylmälaukkuun ja muista heittää loput biojäteastiaan. Huolehdi, että uudessa asunnossa on sähkösopimus jo tehtynä, jotta saat ruuat välittömästi jääkaappiin”.

5. Kesäsade voi yllättää, joten suojaa tavarat huolella!

Pieni kesäsade voi yllättää muuton aikana, joten ethän pakkaa laatikoihin päällimmäiseksi papereita ja arkaa elektroniikkaa. “Mikäli käytät muovisia muuttolaatikoita, niin ethän pakkaa niitä myöskään liian täyteen, sillä muuten niiden pinoaminen voi vaikeutua. Muista jättää ylin laatikko vajaaksi, jotta tavarat eivät putoile”, kiteyttää Ilonummi.

Nämä seikat huomioon ottamalla vältät kesämuuttamisen sudenkuopat. Muuton valmistelu ja tekeminen sujuu muutenkin näppärästi, mikäli toteutat muuton kesälomallasi. Nopea ja onnistunut muutto takaa sen, että pääset nauttimaan myös kesäauringosta!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

myrkylliset kasvit

27.6.2022

Taloyhtiön pihan myrkylliset kaunottaret

Monet kauniit, taloyhtiöidenkin pihoilla suositut kasvit ovat myrkyllisiä. Viherammattilainen suosittelee välttämään niitä leikkipaikkojen lähellä, mutta muuten niistä ei tarvitse kokonaan luopua. Vaarallisimmat myrkkymarjat sen sijaan kannattaa jättää istuttamatta.

29.9.2022

Näin säästät energiaa terveydestä tinkimättä

Energiansäästö kannattaa, mutta väärissä paikoissa säästäminen voi koitua haitaksi terveydelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat kokosivat yhteen energiansäästövinkit, joiden avulla energiankulutusta voi pienentää ilman, että asukkaiden terveys tai kiinteistön kunto kärsii.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.3.2023

Täytyykö taloyhtiön huomioida osakkaan muutostyö?

Osakas oli muuttanut liikehuoneistonsa ravintolaksi ja tehnyt sen vuoksi huoneistossa muutostöitä. Taloyhtiön julkisivusaneerauksessa muutokset poistettiin. Osakas haastoi taloyhtiön oikeuteen, sillä hän katsoi yhtiön olevan vastuussa vahingoista.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti