Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Mukana päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Halu ottaa selvää asioista auttaa hallitustyössä pitkälle, samoin se, että kulkee pihalla silmät ja korvat auki ja pysähtyy kuuntelemaan muita asukkaita.

KUKA?

Seppo Simola

Taloyhtiöaktiivi: Asuinkiinteistönsä hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2014. Hallituksen jäsen 2010–2014, hallituksen varajäsen 2008–2010, toinen tilintarkastaja 1997–2008.

Koulutus: Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdollinen tutkinto, Haaga-Helia 1983.

Työura: 1983–1989 hotelli- ja ravintola-alalla mm. toimisto- ja laskentapäällikkönä. Vuodet 1989–2019 öljy-yhtiössä taloussuunnittelijana, tuotepäällikkönä ja hinnoittelupäällikkönä. Eläkkeellä 1.1.2020 alkaen.

Harrastukset: Kirjallisuus, sotahistoria, sotilasperinne.

MIKÄ?

As Oy Porintie 3, Helsinki, Munkkivuori. Rakennettu 1957. Huoneistoja yhteensä 72 kahdessa rakennuksessa. Huoneistojen lisäksi kiinteistössä muutamia liiketiloja, joissa toimii muun muassa nettiantikvariaatti, jolla alivuokralaisena Mauri Sariola -seura ja Suomen Kirjailijanimikkoseurat sekä Lions Club Helsinki Torni.

Mikä sai aikanaan ryhtymään taloyhtiön hallitustehtäviin?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.