Muista tarkastaa leikkipaikan turvallisuus

Taloyhtiöllä on korostunut huolellisuusvelvoite kiinteistönsä turvallisuudesta. Jos kiinteistöllä on leikkipaikka, yhtiön on huolehdittava sen turvallisuudesta, vaikka leikkipaikka ei olisikaan aktiivisessa käytössä.

Monet tekijät, kuten esimerkiksi talvisäät, ilkivalta ja leikkivälineiden kuluminen voivat aiheuttaa leikkivälineisiin vikoja ja puutteita. Puutteellisuuksien ja vaaranpaikkojen havaitsemiseksi leikkipaikka tulee tarkastaa säännöllisesti. Tarkastusten järjestämisessä olennainen rooli on taloyhtiön hallituksella ja isännöitsijällä.

Lainsäädännössä ei ole määritetty, kuinka usein leikkipaikan tarkastus on tehtävä. Suositeltavaa on tarkastaa leikkipaikan turvallisuus vuosittain, mutta leikkipaikkaa on hyvä tarkastella silmämääräisesti myös läpi vuoden. Lisäksi leikkivälineiden valmistajien huolto-ohjeita tarkastusväleistä ja huollosta tulee noudattaa.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

28.12.2022

Muistuta lämmitystolpan turvallisesta käytöstä

Autojen lämmitystolpista syntyy talviaikaan monessa taloyhtiössä kiistaa ja pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.