Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna

Molok® selätti maailmanlaajuiset jätehuollon jättiläiset ja voitti New Economyn Clean Tech palkinnon parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

Molok Oy on saanut kansainvälisesti tunnetun New Economy –lehden jakaman Clean Tech palkinnon. New Economy –lehti on teknologian, liiketoiminnan ja rahoituksen julkaisu, jonka pääkonttori on Lontoossa. Molok on palkintojen saajien hyvässä seurassa, jossa palkittuina ovat mm. Google, Iceland, Tesla ja Ikea. Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

New Economy palkitsee yrityksiä, joiden ideat, saavutukset, projektit ja ratkaisut tuottavat kestäviä, pitkän tähtäimen innovaatioita ja ovat alansa johtajia. Molok Oy on kuunnellut asiakkaan tarpeita ja työskennellyt väsymättä yli 25 vuotta muuttaen maailmanlaajuista jätehuollon ajattelutapaa jätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä. Yrittäjä Veikko Salli perusti yrityksen vuonna 1991. Molok –säiliöstä tuli maailmanlaajuinen ratkaisu jätehuoltoon ja tuotteita käytetään yli 40 maassa. Pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Nokialla. Kansainvälinen, laaja jälleenmyyjäverkosto pystyy vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin ympäri maailmaa.

Molok –järjestelmällä on monia etuja. Pystysuora rakenne, josta 60 % on maan alla, pitää jätteen viileänä, hidastaa bakteeritoimintaa ja sitä kautta hajuhaitat pysyvät kurissa. Kerättävä jäte tiivistyy säiliössä ja mitä täydemmäksi säiliö tulee, sitä suuremmaksi painovoimaisen puristumisen merkitys kasvaa. Tämän painovoimaisen puristumisen ansiosta samaan tilaan saadaan jopa 20% enemmän jätettä. Tämä tarkoittaa tyhjennysautoliikenteen vähenemistä ja pienempiä päästöjä ympäristöön. Maanalaisen keräyskapasiteetin johdosta jätesäiliöiden vaatima tilantarve on pieni, ja pihassa tilaa säästyy vaikkapa autopaikoille tai lasten leikkipihalle.

Säiliöiden tyhjennys sujuu nosturin avulla siististi ja turvallisesti. Nostoperusteinen tyhjennys mahdollistaa jätesäiliöiden sijoittamisen paikkoihin, jossa ne ovat helposti käytettävissä.  Tyhjennys onnistuu vaikka tyhjennysauton ja säiliöiden välissä olisi aitaa, pensaita tai ruohoalue.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Molok 19.5.

9.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun 6 työkalua

Molok on alkuperäinen jätteiden syväkeräysjärjestelmien suunnittelija ja toimittaja. Syväkeräyspiste säästää tilaa ja tekee jätepisteestä siistimmän. Molok tarjoaa useita verkosta löytyviä maksuttomia suunnittelutyökaluja, joilla jätepisteen suunnittelu on helppoa.

Molok

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti