Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna

Molok® selätti maailmanlaajuiset jätehuollon jättiläiset ja voitti New Economyn Clean Tech palkinnon parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

Molok Oy on saanut kansainvälisesti tunnetun New Economy –lehden jakaman Clean Tech palkinnon. New Economy –lehti on teknologian, liiketoiminnan ja rahoituksen julkaisu, jonka pääkonttori on Lontoossa. Molok on palkintojen saajien hyvässä seurassa, jossa palkittuina ovat mm. Google, Iceland, Tesla ja Ikea. Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

New Economy palkitsee yrityksiä, joiden ideat, saavutukset, projektit ja ratkaisut tuottavat kestäviä, pitkän tähtäimen innovaatioita ja ovat alansa johtajia. Molok Oy on kuunnellut asiakkaan tarpeita ja työskennellyt väsymättä yli 25 vuotta muuttaen maailmanlaajuista jätehuollon ajattelutapaa jätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä. Yrittäjä Veikko Salli perusti yrityksen vuonna 1991. Molok –säiliöstä tuli maailmanlaajuinen ratkaisu jätehuoltoon ja tuotteita käytetään yli 40 maassa. Pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Nokialla. Kansainvälinen, laaja jälleenmyyjäverkosto pystyy vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin ympäri maailmaa.

Molok –järjestelmällä on monia etuja. Pystysuora rakenne, josta 60 % on maan alla, pitää jätteen viileänä, hidastaa bakteeritoimintaa ja sitä kautta hajuhaitat pysyvät kurissa. Kerättävä jäte tiivistyy säiliössä ja mitä täydemmäksi säiliö tulee, sitä suuremmaksi painovoimaisen puristumisen merkitys kasvaa. Tämän painovoimaisen puristumisen ansiosta samaan tilaan saadaan jopa 20% enemmän jätettä. Tämä tarkoittaa tyhjennysautoliikenteen vähenemistä ja pienempiä päästöjä ympäristöön. Maanalaisen keräyskapasiteetin johdosta jätesäiliöiden vaatima tilantarve on pieni, ja pihassa tilaa säästyy vaikkapa autopaikoille tai lasten leikkipihalle.

Säiliöiden tyhjennys sujuu nosturin avulla siististi ja turvallisesti. Nostoperusteinen tyhjennys mahdollistaa jätesäiliöiden sijoittamisen paikkoihin, jossa ne ovat helposti käytettävissä.  Tyhjennys onnistuu vaikka tyhjennysauton ja säiliöiden välissä olisi aitaa, pensaita tai ruohoalue.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.12.2018

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa

Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti. – Työ on osa EU:n rahoittamaa Circwaste-hanketta, jossa mukana olevat maakunnat ja kunnat ovat poikkeuksellisella tavalla sitoutuneet saavuttamaan jätesuunnitelman tavoitteita ja edistämään kiertotaloutta, hankkeen vetäjä Tuuli Myllymaa Suomen ympäristökeskuksesta […]

25.4.2017

Suomalaisten kierrätysinnossa on kirittämisen varaa

Jätteiden energiakäyttö ja kierrätys ovat korvanneet kaatopaikat, osin uudistuneen lainsäädännön voimalla. Liki puolet yhdyskuntajätteestä poltetaan Suomen kahdeksassa jätevoimalassa. Pääkaupunkiseudun sekajätteet muuttuvat sähköksi Vantaan Energian jätevoimalassa.

21.10.2020

Kaupallinen yhteistyö

Uusi jätelaki tekee muovinkeräyksestä pakollista

Suomen jätelakia ollaan uudistamassa siten, että muovinkeräyksestä tulee pakollista myös pienissä taloyhtiöissä. Kiinteistöjen ja taloyhtiöiden kannattaa olla liikkeellä ajoissa, koska silloin voi itse järjestää muovinkeräyksen haluamallaan tavalla. Uudistuksen taustalla on se, että EU edellyttää jäsenvaltioilta kunnianhimoisempia kierrätystavoitteita.

Lassila & Tikanoja

24.3.2021

Jätteiden syväkeräys täyttää 30 vuotta

Jätteiden syväkeräysjärjestelmän idean Veikko Salli sai vaimonsa tokaisusta kankaanpääläisen hotellin huoneessa. ”Olisi hyvä, jos nuo roskat voisi heittää vaikka kaivoon.” Syntyi perusidealtaan yksinkertainen keksintö: maahan upotettava jätesäiliö. Samalla synnytettiin koko syväkeräyksen toimiala.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti