Miten hukkaenergia päihitetään Tuulimyllyntie kolmessa

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannukset vievät yli kolmanneksen kaikista hoitokustannuksista, kertoo HSY.  Tästä iso osa on hukkaenergiaa, erityisesti vanhoissa taloyhtiöissä. Asunto Oy Tuulimyllyntie 3 on päättänyt päihittää hukkaenergian ja lähtenyt tekemään kattavaa energiaremonttia. Samalla parannetaan asuinolosuhteita merkittävästi. Ennen remonttia taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sakari Kuvaja kävi HSY:n Ilmastoinfon Taloyhtiön energiaeksperttikurssin ja vakuuttui energiatehokkuuden merkityksestä taloyhtiössä.

Sakari Kuvaja osallistui HSY:n Ilmastoinfon energiaeksperttikurssille syksyllä 2018. Aiemmin samana vuonna hänet oli valittu taloyhtiön hallitukseen puheenjohtajaksi ja energiaeksperttikurssin opit tulivatkin heti käyttöön, sillä taloyhtiössä tehtiin taloyhtiöstrategiaa. Sakari kertoi energiaeksperttikurssin vahvistaneen hänen käsitystään, että taloyhtiön energia-asioita tulisi edistää ja ottaa mukaan strategiaan. Tiedossa oli, että kaupungin omistaman tontin vuokra tulee nousemaan vuonna 2025, ja strategiassa pyrittiin toimiin, jotta vastike ei vuokrannoususta huolimatta nousisi. Tämä ei ollut ainut syy energiatehokkuustavoitteille. Taloyhtiön hallituksessa haluttiin osallistua ilmastotalkoisiin.

Lue lisää Tuulimyllyntie 3:n ainutlaatuisesta ratkaisusta ja tutustu Taloyhtiön energiaekspertti -verkkokurssiin osoitteessa koutsi.hsy.fi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

16.10.2023

Juristiliitto selvittäisi yhteiskunnallisen luototuksen taloyhtiöille

Talouden taantuma on lisännyt merkittävästi rakennusalan yritysten ja jopa asunto-osakeyhtiöiden konkursseja. Pahimpaan taloustilanteeseen joutuneille taloyhtiöille tulisi selvittää yhteiskunnallisen luototuksen mahdollisuuksia, esittää Juristiliitto.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti