Mistä sijaisasunto putkiremontin ajaksi?

Sijaisasunnon etsinnässä kannattaa huomioida, että arjen on pyörittävä evakossakin. Vaikka väistöasunnossa ei tarvitsisi asua kuin muutama viikko tai kuukausi, useimmiten on silti myös käytävä töissä tai opinnoissa, kaupassa ja harrastuksissa sekä pestävä pyykkiä ja tiskattava astioita.

Jos ei ole mahdollista mennä kesämökille tai sukulaisten tai tuttavien luokse, valmiiksi kalustettu asunto on usein helppo ja käytännöllinen ratkaisu. Isommissa kaupungeissa esimerkiksi Airbnb-asuntoja on todennäköisesti hyvin tarjolla nopeallakin aikataululla.

Arjen sujuvuuden lisäksi Taloustaito-lehti kehottaa miettimään muitakin kustannuksia. Valmiiksi kalustettu, usein vain muutamaksi päiväksi kerrallaan vuokrattavaksi tarkoitettu asunto on usein selvästi kalliimpi kuin perinteinen kalustamaton vuokra-asunto.

Hotellimajoituskin käy pidemmän päälle kalliiksi. Hotellin hyviä puolia ovat esimerkiksi aamupala, mutta toisaalta pyykin pesemistä ja ruuan valmistusta ei ole helppo järjestää. Hotelleja edullisempia ovat esimerkiksi hostellit ja vuokramökit, mutta ne eivät välttämättä ole sijainniltaan optimaalisia.

Jos taas pohtii kalustamattoman asunnon vuokraamista, kannattaa huomioida, että irtaimiston siirtely paikasta toiseen aiheuttaa kuluja ja vaivaa. Harva haluaa olla viikkokausia pelkän patjan ja kahvinkeittimen varassa.

Ja jos sijaisasunnossa ei ole pyykkikonetta tai taloyhtiössä pesutupaa, on pantava rahaa ja aikaa pyykkivuoresta selviämiseen.

Selvitä liikenneyhteydet

Yksi tärkeä huomioitava asia väistöasunnossa ovat liikenneyhteydet. Jos on oma auto, löytyykö parkkipaikkaa? Tai jos omaa autoa ei ole, millaiset joukkoliikenneyhteydet ovat?

Käytännön rajoituksia sijaisasunnolle voivat tuoda myös esteettömyysvaatimukset tai lemmikit, joita ei välttämättä saa tuoda kaikkiin lyhytaikaisinkaan vuokra-asuntoihin.

Kannattaa myös muistaa ilmoittaa väliaikaisen asunnon tiedot vakuutusyhtiöön. Se on tärkeää, jos asunto on valmiiksi kalustettu ja siellä sattuu aiheuttamaan jonkin vahingon.

Sijaisasunnon vuokrasopimusta tehtäessä kannattaa kiinnittää huomiota irtisanomisaikaan ja myös irtisanoa asunto ajoissa, jotta ei joudu maksamaan turhasta. Takuuvuokran asiakas joutuu itse maksamaan, mutta se saa takaisin vuokrasuteen päätyttyä, jos moitittavaa asumisesta ei ole.

Näistä paikoista sijaisasuntoa kannattaa etsiä:

• Vapaita vuokra-asuntoja löytää verkon asuntopalstoilta, esimerkiksi Vuokraovi.fi:stä tai Tori.fi:stä.
• Erilaisista majoituspalveluista, kuten Forenomilta tai Airbnb:stä löytyy paljon valmiiksi kalustettuja asuntoja.
• Hotelleihin ja hostelleihin pääsee lyhyelläkin varoitusajalla. Hinnasta voi yrittää neuvotella, jos vierailu venähtää.
• Kuntien vuokra-asuntoyhtiöillä voi olla vapaita asuntoja. Varsinkin kesäisin monissa kaupungeissa on vapaana myös opiskelija-asuntoja.
• Ainakin jotkin yksityiset palvelutalot vuokraavat senioriasuntoja myös lyhytaikaiseen asumiseen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.11.2021

Putkiremontin yhteydessä uusittava kylpyhuone – hyvä vai huono sijoitus?

Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta kylpyhuoneremontti olisi hyvä sijoitus tulevaisuuteen ja osakkaat voisivat olla tyytyväisiä uusittuihin kylpyhuoneisiinsa? Saniteettituotteiden Euroopan markkinointijohtaja ja IDO-tuotteita valmistava Geberit pohtii kysymystä tiedotteessaan? Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat monesti varsin kompakteja, joten toisinaan tiloja laajennetaan putkiremontin yhteydessä.

21.6.2022

Kotivakuutus kuntoon ennen kesälomamatkaa

Ennen kesälomalle lähtöä kannattaa varmistaa kodin turvallisuus murtojen varalta. Kotivakuutuksen tulisi kattaa myös varkaudesta aiheutuneet vahingot, sillä osakas vastaa asunnon sisälle tulleista vahingoista.

11.10.2021

Kiinteistöliitto Uusimaan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin DI eMBA Juhani Aalto

Kiinteistöliitto Uusimaa järjesti 28.9. historiansa pisimmän sääntömääräisen vuosikokouksen, johon osallistui 60 jäsentalojen edustajaa. Vuosikokous valitsi äänestyksessä hallitukseen seuraavat uudet jäsenet: Jussi Aikala, Tuula Jurmu, Olli-Veikko Kurvinen ja Tarja Teräväinen.

2.2.2022

Vuoden putkiremontti- ja linjasaneerauskilpailu käynnistyi

Putkiremontti/linjasaneerauskilpailun tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja -menetelmistä tulevien urakoiden tilaajille, osakkaille, asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Vuoden 2022 kilpailun pääteema on tulevaisuussuuntautuneisuus, jotka liittyvät parannuksiin kiinteistön energiatehokkuudessa tai varauksiin tuleville energian säästöpotentiaaleille sekä kyberturvallisuustoimenpiteiden huomioimiseen. Valintakriteereissä otetaan erityisesti huomioon tavoitteellinen strategialähtöisyys ja miten se näkyy prosessissa: tarveselvitys, hankesuunnittelu, rahoitusvaihtoehtojen selvitys, […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti