Mikä remontissa risoo?

Työn teettäjät ja tekijät tietävät kokemuksesta, että suurin yksittäinen ongelma on remontin viivästyminen sovitusta aikataulusta.

Väliaikaisen kaaoksen ja rakennuspölyn kestää, jos lopputulos on toivotunlainen ja remontin aikataulu on pitänyt. Kotitalouksissa tehtävistä remonteista lähes puolet kuitenkin viivästyvät aikatauluistaan. Rustholli halusi kääntää toimialaa vaivaavan ilmiön vahvuudekseen ja lupaa aikatakuun kaikille tekemilleen remonteille.

Yleisestä trendistä poiketen saamme työn laadun ohella jatkuvasti kiitosta sovituissa aikatauluissa toteutetuista remonteista. Takaamme kaikille remonteillemme aikatakuun eli mikäli sovittu aikataulu viivästyy, hyvitämme 5 % remontin kokonaishinnasta. Lupauksemme ansiosta yli 99 % remonttiemme aikatauluista alitetaan. Hyvitystä olemme joutuneet antamaan 6 kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana”, paljastaa Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali.

Tee kirjallinen sopimus ja vaadi kunnon alkukartoitus

Pientalorakentamisen kehittämiskeskuksen (PRKK) neuvontainsinööri Jouko Lommi vahvistaa, että remontin viivästyminen nousee vuosittain yhdeksi suurimmaksi korjausrakentamisen ongelmaksi. Lommin mukaan remontissa myöhästymisen riski on suurempi kuin uudisrakentamisessa, koska alkutilanteen huolellinen kartoitus jää usein tekemättä. Ongelmat tulevat eteen vanhaa purettaessa ja yllätyksenä remontin edetessä.

Monelta viivästymiseltä ja mielipahalta vältyttäisiin, jos remontoitavan kohteen alkukartoitus tehtäisiin riittävän huolella. Pienemmissäkin remonteissa on tärkeää sopia kirjallisesti tehtävästä työstä, aikataulusta ja vastuista. Viivästysten estämiseksi sopimukseen voidaan kirjata molempia osapuolia sitovat viivästysseuraamukset ”, neuvoo Lommi.

Kevät käynnistää remonttisesongin – ole tarkkana!

Remontin viivästymisestä maksettava lain määräämä sakko (viikkokorvaus 0,5 % viivästyneelle osalle remonttia) on olematon myöhästymisen vaivaan nähden. Alle 10 000 euron remontteihin ei Kuluttajansuojalaissa ole kirjattu minkäänlaista automaattista viivästyskorvausta. Laki korvaa ainoastaan toteutuneet kustannukset tekemättömästä työstä, harmista ja remontin teettäjän vaivasta ei korvausta makseta.

Myös Sassali muistuttaa sopimusten ja suunnittelun tärkeydestä. Ostohetkellä halvin ei aina ole sitä remontin valmistuttua. Remonttia suunnittelevan avuksi lyhyt muistilista muistettavista asioista:

  • Sovi pienistäkin töistä aina kirjallisesti.
  • Kiinteä urakkahinta sopii suurempiin remontteihin, koska se ei tuo yllätyksiä lopussa.
  • Tuntityönä kannattaa teettää pienemmät, noin päivän kestävät työt.
  • Sopimuksessa tulee näkyä työn sisällön lisäksi hinta, maksuaikataulu, laskutusperusteet, työn valmistumisaikataulu, viivästyksestä maksettavat (riittävät!) korvaukset. Työselostukset ja piirustukset sopimuksen liitteeksi.
  • Kirjaa sopimukseen myös kuka tekee purkutyöt ja työmaan siivoukset.
  • Kysy referenssejä ja tarkista ne.
  • Suuremmissa yrityksissä on eritasoisia tekijöitä, joten voit vaatia saada tekijän tietoon ennen tarjouksen hyväksymistä.
  • Varmista vielä sisältyykö hintaan myös muiden tekemät työt, yleisimmin putki- ja sähkötyöt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.3.2022

Putkiremontti tulossa –kylpyhuoneista ei tarvitse tehdä identtisiä

Omataloyhtio.fi: Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat usein varsin kompakteja, mutta toisinaan niitä laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla niukkoihinkin neliöihin voidaan remontoida toimiva kokonaisuus. Taloyhtiön kannattaa satsata huolelliseen suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu sekä käytännöllisyys.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

19.1.2022

Riita remonttivastuista toi osakkaalle 68000 euron oikeudenkäyntikulut

Asunnonomistajan aloittama remontti paljasti lahovaurioita lattiarakenteesta. Hirsirunkoinen arvotalo oli rakennettu vuonna 1906. Keittiön ja olohuoneen lattiarakenteet olivat lahonneet ja ne purettiin.

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti