Mikä remontissa risoo?

Työn teettäjät ja tekijät tietävät kokemuksesta, että suurin yksittäinen ongelma on remontin viivästyminen sovitusta aikataulusta.

Väliaikaisen kaaoksen ja rakennuspölyn kestää, jos lopputulos on toivotunlainen ja remontin aikataulu on pitänyt. Kotitalouksissa tehtävistä remonteista lähes puolet kuitenkin viivästyvät aikatauluistaan. Rustholli halusi kääntää toimialaa vaivaavan ilmiön vahvuudekseen ja lupaa aikatakuun kaikille tekemilleen remonteille.

Yleisestä trendistä poiketen saamme työn laadun ohella jatkuvasti kiitosta sovituissa aikatauluissa toteutetuista remonteista. Takaamme kaikille remonteillemme aikatakuun eli mikäli sovittu aikataulu viivästyy, hyvitämme 5 % remontin kokonaishinnasta. Lupauksemme ansiosta yli 99 % remonttiemme aikatauluista alitetaan. Hyvitystä olemme joutuneet antamaan 6 kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana”, paljastaa Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali.

Tee kirjallinen sopimus ja vaadi kunnon alkukartoitus

Pientalorakentamisen kehittämiskeskuksen (PRKK) neuvontainsinööri Jouko Lommi vahvistaa, että remontin viivästyminen nousee vuosittain yhdeksi suurimmaksi korjausrakentamisen ongelmaksi. Lommin mukaan remontissa myöhästymisen riski on suurempi kuin uudisrakentamisessa, koska alkutilanteen huolellinen kartoitus jää usein tekemättä. Ongelmat tulevat eteen vanhaa purettaessa ja yllätyksenä remontin edetessä.

Monelta viivästymiseltä ja mielipahalta vältyttäisiin, jos remontoitavan kohteen alkukartoitus tehtäisiin riittävän huolella. Pienemmissäkin remonteissa on tärkeää sopia kirjallisesti tehtävästä työstä, aikataulusta ja vastuista. Viivästysten estämiseksi sopimukseen voidaan kirjata molempia osapuolia sitovat viivästysseuraamukset ”, neuvoo Lommi.

Kevät käynnistää remonttisesongin – ole tarkkana!

Remontin viivästymisestä maksettava lain määräämä sakko (viikkokorvaus 0,5 % viivästyneelle osalle remonttia) on olematon myöhästymisen vaivaan nähden. Alle 10 000 euron remontteihin ei Kuluttajansuojalaissa ole kirjattu minkäänlaista automaattista viivästyskorvausta. Laki korvaa ainoastaan toteutuneet kustannukset tekemättömästä työstä, harmista ja remontin teettäjän vaivasta ei korvausta makseta.

Myös Sassali muistuttaa sopimusten ja suunnittelun tärkeydestä. Ostohetkellä halvin ei aina ole sitä remontin valmistuttua. Remonttia suunnittelevan avuksi lyhyt muistilista muistettavista asioista:

  • Sovi pienistäkin töistä aina kirjallisesti.
  • Kiinteä urakkahinta sopii suurempiin remontteihin, koska se ei tuo yllätyksiä lopussa.
  • Tuntityönä kannattaa teettää pienemmät, noin päivän kestävät työt.
  • Sopimuksessa tulee näkyä työn sisällön lisäksi hinta, maksuaikataulu, laskutusperusteet, työn valmistumisaikataulu, viivästyksestä maksettavat (riittävät!) korvaukset. Työselostukset ja piirustukset sopimuksen liitteeksi.
  • Kirjaa sopimukseen myös kuka tekee purkutyöt ja työmaan siivoukset.
  • Kysy referenssejä ja tarkista ne.
  • Suuremmissa yrityksissä on eritasoisia tekijöitä, joten voit vaatia saada tekijän tietoon ennen tarjouksen hyväksymistä.
  • Varmista vielä sisältyykö hintaan myös muiden tekemät työt, yleisimmin putki- ja sähkötyöt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

muutostyöpalvelu

20.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Muutostyöpalvelun ABC

Taloyhtiön putkiremontti saattaa tuntua stressaavalta, mutta Laattapisteen muutostyöpalvelu helpottaa kaikkien remontin osapuolten arkea. Muutostyöpalvelun avulla persoonallisen kylpyhuoneen suunnittelu ja toteuttaminen sujuvat vaivattomasti.

Laattapiste

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kylpyhuoneremontti

17.5.2022

Osakas kustantaa kylpyhuoneen pintaremontin

Osakkaalla on oikeus tehdä huoneistossaan esimerkiksi kylpyhuoneremontti niin halutessaan. Kun kyse on pintaremontista, hän on itse vastuussa remontin kuluista. Eri asia on, jos kylpyhuoneesta paljastuu remontin yhteydessä vesivahinko.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti