
Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua
Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.
Helsingin Punavuoressa sijaitseva taloyhtiö sai päätökseen mittavan korjausrakennushankkeen, joka huipentui aurinkopaneelien asennukseen. Maaliskuun Suomen Kiinteistölehdessä kerromme, kuinka hyvityslaskentamallin ansiosta yhtiö hyödyntää aurinkosähköä muun muassa sähköautojen lataukseen.
Ilmastonmuutos haastaa myös hyvää kiinteistönpitoa. Muuttuviin olosuhteisiin kannattaa varautua ennalta huoltamalla ja korjaamalla. Mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelmassa, selviää artikkelissa Suunnittele ja varaudu muuttuvaan ilmastoon.
Salama sytytti viime kesänä tulipalon kerrostalossa Savonlinnassa. Mitä tapauksesta voi oppia, käy ilmi artikkelista Harvinainen mutta tuhoisa.
Maaliskuussa voi suunnata katseet jo kohti kevättä. Annamme vinkkejä onnistuneiden kevättalkoiden järjestämiseen sekä kerromme, mitkä ovat hoitamattoman piha-alueen kustannukset. Lisäksi pohdimme, vieläkö ehtisi suunnitella piharemontin.
Nämä ja monet muut mielenkiintoiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden sivuilta. Kiinteistöliiton jäsenenä pääset lukemaan lehden myös osoitteesta www.kiinteistolehti.fi/lehti/.
Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.
Suomessakin tulee joskus erilaisia häiriötilanteita. Valtaosassa niistä riittää sisätiloihin suojautuminen. Kotiin on hyvä varata ruokaa ja tarvikkeita riittävästi 72 tunnin ajaksi.
Suomen Kiinteistölehti tutustuu marraskuussa kahteen erilaiseen täydennysrakentamishankkeeseen Helsingissä. Lisäksi lehdessä kerrotaan, miten voi varautua ensi talven sähkökatkoihin ja mitä taloyhtiön tulee huomioida digitaalisia palveluita hankkiessaan.
Nousu lämmitys-, energia- ja materiaalikustannuksissa aiheuttaa paineita sekä hoitovastikkeisiin että remonttien toteuttamiseen taloyhtiöissä. Isännöintiliiton maaliskuun lopulla tekemässä kyselyssä 87 % vastaajista ilmoitti hoitovastikkeiden olevan nousussa. Yleisimpänä syynä hoitovastikkeiden nousupaineelle nähtiin pääasiassa lämmitys- ja energiakustannusten nousu, jonka nimesi syyksi 89 prosenttia vastaajista.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään