Luvaton puunkaato taloyhtiön pihasta toi sakkoja

Keminmaassa asuva nainen sai sakkoja kaadatettuaan taloyhtiön pihassa olleita puita ilman lupaa, kirjoittaa Kaleva.

Nainen kaatoi luvatta neljä 50–100-vuotiasta mäntyä sekä kaksi pihlajaa taloyhtiön pihasta vuonna 2015. Työn tekijälle hän sanoi lupien olevan kunnossa. Naisen mukaan puista putoili oksia, tippui vettä ja ne olivat vaarassa kaatua. Nainen väitti saaneensa suullisen luvan puiden kaatamiseen kunnan viranomaiselta. Kyseinen viranomainen kuitenkin kiisti antaneensa lupaa. Hän sanoi kertoneensa naiselle, että lupa piti hakea taloyhtiöltä, eikä hän ollut oikea henkilö arvioimaan puiden vaarallisuutta.

Taloyhtiö oli jo aiemmin kaatanut tontilta runsaasti puita. Tuolloin kaikkien puiden kunto oli tutkittu, eikä yhtäkään niistä ollut todettu vaaralliseksi.

Sakkorangaistuksen lisäksi nainen määrättiin maksamaan taloyhtiölle 2650 euroa muun muassa kaadettujen puiden arvosta, maisemallisesta haitasta ja puiden kaatamisen aiheuttamista siivoustöistä. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan taloyhtiön oikeudenkäyntikuluja noin 5400 euroa.

Nainen valitti tuomiosta hovioikeuteen vaatien syytteiden ja korvausvaatimusten hylkäämistä. Hovioikeus katsoi keskiviikkona antamassaan ratkaisussa käräjäoikeuden tuomion oikeaksi, eikä myöntänyt jatkokäsittelylupaa.

Lue alkuperäinen uutinen Kalevasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.11.2017

Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007

1 § Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja noudatetaan toimeksisaajan ja tilaajan välillä isännöintipalveluista tai muista vastaavista kiinteistöjohtamista koskevista palveluista tehdyissä sopimuksissa. Yleisistä sopimusehdoista voidaan poiketa sopimalla niistä toisin. 2 § Tavoitteellinen sopimussuhde Sopijapuolet pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

26.4.2017

Toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja

Toiminnantarkastus korvaa aiemman osakkaiden tekemän tilintarkastuksen eli ns. maallikkotilintarkastuksen. Toiminnantarkastuksen suorittaa yhtiökokouksen valitsema toiminnantarkastaja.

23.1.2019

Mitä tekee toiminnantarkastaja?

Toiminnantarkastaja varmistaa, että taloyhtiön hallinto on asianmukaisesti järjestetty ja yhtiön johto toiminut yhtiöjärjestyksen, asunto-osakeyhtiölain ja yhtiökokouksen päätösten mukaisesti. Toiminnantarkastaja keskittyy yhtiökokouksen ja hallituksen päätösten laillisuuteen. Hän ei voi ottaa kantaa päätösten tarkoituksenmukaisuuteen.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti