Lumonin uusi lasinjalostustehdas aloitti toimintansa

Uusi tehdaslaitos nostaa tuotannon kapasiteetin niin, että täydellä volyymilla toimiessaan se tuo Kouvolaan yhteensä noin 47 uutta työpaikkaa. 4 600 m2 tehdaslaajennuksella vastataan edelleen kasvavaan lasitustuotteiden kysyntään.  Vasta valmistuneeseen lasinjalostusyksikköön toteutetaan miljoonan euron lisäinvestointi, kun uuden silkkipainokonelinjan asennukset alkavat ensi keväänä.

-Investointien tavoitteena on luoda edellytykset kansainvälisen liiketoiminnan kehitykselle. Uuden lasinjalostusyksikön myötä takaamme riittävän kapasiteetin maayhtiöidemme tarpeisiin ja automaation avulla varmistamme tehokkaan tuotannon. Olemme investoineet Kouvolaan, koska seudulla on saatavilla ammattitaitoista, sitoutunutta ja osaavaa työvoimaa, jotka hallitsevat oman erikoisalamme koneiden käytön, Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen kertoo.

Yhteensä 35 m pitkä tuotantolinja asennetaan uudelle lasinjalostustehtaalle.

-Investoimalla omaan painokoneeseen voimme varmistaa laadun sekä toimitusvarmuuden korkean tason. Silkkipainotekniikassa lasin pintaan maalataan kuvioita emalimaalilla. Tekniikka mahdollistaa vähemmän lasimaisten julkisivujen tekemisen, koska sillä voidaan tehdä lasiin maalattua pintaa niin, että kaidelasi näyttää levymäiseltä, Lumon Suomen maajohtaja Mikko Hilliaho sanoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti