Lokakuun Kiinteistölehti häätää energiahukkaa ja torjuu kosteusvaurioita

Taloyhtiö voi säästää energiaa pieninkin keinoin. Yhteisiin tiloihin ledit, patteriverkoston säädöt kuntoon…ja energiahukka siirtyy loitommalle. Järeämpien energiatehokkuuden parannusten on pelätty aiheuttavan homevaurioita. Onko näin?

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden lokakuun numerossa kerrotaan useassa artikkelissa, miten energiaa säästetään siten, että asumismukavuus sen kuin paranee. Ja jos järeämpiä energiatehokkuusremontteja tehdään, ei niidenkään tarvitse johtaa home- ja kosteusvaurioihin, lohduttavat Risto Pesonen ja Reijo Holopainen kahden artikkelin paketissa.

Taas on aika aloittaa taloyhtiön seuraavan vuoden talousarvion miettiminen. Kiinteistöliiton ohjetta jäsentaloilleen esitellään tiivistetyssä muodossa. Jos lainaa tarvitaan, löytyy lokakuunkin numerosta Seppo Rekosen laatima taloyhtiölainan vertailu pankeittain.

Kerromme myös, kuka vastaa milloinkin kunnossapidosta ja korjauksesta – osakas vai taloyhtiö? Ja jos vahingon jälkeen kaivataan vakuutusrahoja, voi tulla näytöstä kiistaa vakuutusyhtiön kanssa. Asiaa valottaa Mika Laapotti. Eri toimijoiden vastuista korjausrakentamisessa kertovat Annika Jaatisen ja Jaana Koukkarin artikkelit.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Ohjeet maksuttoman jäsenedun käyttöönottoon: https://www.kiinteistolehti.fi/digilehti/

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2020

Alueelliset Kiinteistölehdet Uudellemaalle ja Lounais-Suomeen

Suomen Kiinteistölehti panostaa alueellisiin aiheisiin julkaisemalla tänä vuonna kaksi uutta alueellista Kiinteistölehteä yhteistyössä Kiinteistöliitto Uusimaan ja Lounais-Suomen kiinteistöyhdistysten kanssa. Helmi-, touko-, loka- ja joulukuussa valtakunnallisen Suomen Kiinteistölehden yhteydessä jaetaan Kiinteistölehti Uusimaa ja Kiinteistölehti Lounais-Suomi. Lehdet keskittyvät ajankohtaisiin, taloyhtiöille keskeisiin kiinteistönpidon haasteisiin.

18.10.2019

Lokakuun Kiinteistölehti kannustaa huolehtimaan talotekniikasta

Syksy tuli jo ja ainakin vielä sitä seuraa talvi. Talotekniikan toimintavarmuutta arvostetaan nyt taloyhtiössä, ja yhtä varmasti huomataan pian sen puutteet. Kiinteistölehti kertoo aiheesta monen artikkelin voimin.

13.11.2017

Käytettyjen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppa piristyi lokakuussa

Vanhojen asuntojen kauppa kävi pirteästi lokakuussa. Vuodentakaisesta käytettyjen rivitalojen kauppa kasvoi 10,5 ja vanhojen kerrostalojen kauppa 7,5 prosenttia.  Myös uusien asuntojen kysyntä jatkui vahvana. Uusista asunnoista parhaiten myytiin kerrostaloasuntoja, joiden kauppa kasvoi lokakuussa vuodentakaisesta 5,5 prosenttia.  Tammi-lokakuussa uusien asuntojen kauppa on kasvanut yhteensä noin 47 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

5.10.2018

Parveke voi kasvaa remontissa

Monessa 1970-luvulla valmistuneessa taloyhtiössä lähestyy julkisivujen ja parvekkeiden peruskorjaus. Samalla parvekkeet voi kohentaa uuden vuosituhannen tasolle, kuten helsinkiläisessä taloyhtiössä, todetaan lokakuun kansikuvajutussa. Ensi viikolla posti kantaa kotiisi Suomen Kiinteistölehden lokakuun numeron.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti