Lokakuun Kiinteistölehti häätää energiahukkaa ja torjuu kosteusvaurioita

Taloyhtiö voi säästää energiaa pieninkin keinoin. Yhteisiin tiloihin ledit, patteriverkoston säädöt kuntoon…ja energiahukka siirtyy loitommalle. Järeämpien energiatehokkuuden parannusten on pelätty aiheuttavan homevaurioita. Onko näin?

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden lokakuun numerossa kerrotaan useassa artikkelissa, miten energiaa säästetään siten, että asumismukavuus sen kuin paranee. Ja jos järeämpiä energiatehokkuusremontteja tehdään, ei niidenkään tarvitse johtaa home- ja kosteusvaurioihin, lohduttavat Risto Pesonen ja Reijo Holopainen kahden artikkelin paketissa.

Taas on aika aloittaa taloyhtiön seuraavan vuoden talousarvion miettiminen. Kiinteistöliiton ohjetta jäsentaloilleen esitellään tiivistetyssä muodossa. Jos lainaa tarvitaan, löytyy lokakuunkin numerosta Seppo Rekosen laatima taloyhtiölainan vertailu pankeittain.

Kerromme myös, kuka vastaa milloinkin kunnossapidosta ja korjauksesta – osakas vai taloyhtiö? Ja jos vahingon jälkeen kaivataan vakuutusrahoja, voi tulla näytöstä kiistaa vakuutusyhtiön kanssa. Asiaa valottaa Mika Laapotti. Eri toimijoiden vastuista korjausrakentamisessa kertovat Annika Jaatisen ja Jaana Koukkarin artikkelit.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Ohjeet maksuttoman jäsenedun käyttöönottoon: https://www.kiinteistolehti.fi/digilehti/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

21.10.2022

Suomen Kiinteistölehti pureutuu lokakuussa LVI-aiheisiin

Lokakuun Kiinteistölehdessä kurkistetaan rivitalon käyttövesiputkistoremonttiin ja nähdään Suomen suurin ilmasta lämpöä tuottava laitos. Myös viemärikuvaus ja kaukolämpölaitteiston leasing tulevat tutuiksi.

Kiinteistökauppa

20.10.2022

Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskussa

Maanmittauslaitoksen mukaan kiinteistöjen kauppamäärät ovat laskeneet selvästi. Kauppamääriin heijastuu Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus markkinoilla. Pientalojen kauppamäärät ovat pandemiaa edeltävällä tasolla.

syyskuun lehti

16.9.2022

Syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy ryhmäkorjaukseen

Tänään ilmestyvä syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy rakentamisen laatuun, ryhmäkorjaushankkeeseen, kyberturvallisuuteen ja kasvaviin asumiskustannuksiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti