Lehtisaarelaisten ja Helsingin seurakuntayhtymän välinen tontinvuokrakiista ratkeaa tänään

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto käsittelee tänään esitystä, jonka mukaan lehtisaarelaisten tontinvuokrat nousevat huomattavasti nykyiseen verrattuna, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tulevat korotukset voivat olla monelle asukkaalle liikaa. Tällä hetkellä seurakuntayhtymä perii tontinvuokraa esimerkiksi Asunto Oy Hiidenkiukaantie 1–3:ssa vuoden 2019 loppuun asti 1,1 euroa asuinneliöltä. Vuodesta 2020 alkaen tontinvuokran osuus vastikkeesta on nousemassa 5,3 euroon asuinneliöltä. Korotus tulee voimaan 15 vuoden siirtymäajalla.

Munkkiniemessä esimerkiksi kerrostalotontin asukkaat maksavat kaupungille vuokraa 2,3 euroa asuinneliötä kohden. Munkkiniemi on hyvä vertailukohta Lehtisaarelle, sillä alueet sijaitsevat lähellä toisiaan ja molemmat sijaitsevat meren läheisyydessä.

Alueen korotukset koskevat noin 1 140:tä lehtisaarelaista. Asukkaita huolettaa myös se, ettei kukaan haluaisi korkeiksi nostettujen vuokrien jälkeen enää rakentaa alueelle.

Helsingin seurakuntayhtymä saa nykyisin Lehtisaaren 10 tontista vuokratuloja hieman yli 290 000 euroa. Vuonna 2034 tonttien on tarkoitus tuottaa jo yli miljoona euroa.

Lue alkuperäinen artikkeli Helsingin Sanomista.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.9.2016

Pääkaupunkiseudun asuntotuotanto kasvaa ennätystahtia

Helsingin seudun asuntotuotannon ennakoidaan nousevan lähivuosina ennätyslukemiin. Myös asuntotuotannon pitkäaikaiselle kasvulle on hyvät edellytykset. Sekä rakennuslupien määrä että asuntotuotannon aloitukset ovat lisääntyneet selvästi enemmän kuin valmistuneet asunnot.

4.10.2018

YIT:tä esitetään Pasilan tornialueen kilpailun voittajaksi

Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittajaksi esitetään YIT:n ehdotusta Trigoni. Kilpailun arviointiryhmän esitys voittajaksi käsitellään loppuvuoden aikana Helsingin ja valtion päättävissä elimissä. Valtion Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämällä Helsinki High-rise -kilpailulla haettiin korkeatasoista suunnitelmaa tornialueen asemakaavan pohjaksi ja toteuttajaa tornialueen rakentamisen käynnistävälle aloitusalueelle.

3.6.2019

Arkkitehtuuriopas johdattaa jugend-Helsinkiin

Pöllöjä ja peikkoja, katajia ja saniaisia, linnantorneja ja kivimuureja, pastellisävyissä hehkuvia seiniä, taloja, joilla on nimi… Helsingissä kokonaiset kaupunginosat pursuavat muotojen, värien ja materiaalien runsautta 1800–1900-lukujen vaihteessa kukoistaneen kansainvälisen art nouveau -tyylin hengessä. Jotta helsinkiläiset ja matkailijat löytäisivät Euroopan hienoimpiin kuuluvan jugendkaupungin helmet, Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Helsingin jugend -arkkitehtuurioppaan, joka julkaistaan 3. kesäkuuta suomeksi […]

27.3.2019

Kannattaako asua vuokralla vai ostaa oma asunto? VertaaEnsin.fi selvitti asiaa kaupunkikohtaisesti

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että asunnon omistaminen on aina järkevää taloudellisesti, mutta onko tämä  totta? Rahoituspalveluiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi:n tekemän analyysin perusteella vuokra-asuminen on useassa Suomen kaupungissa edullisempaa kuin omistaminen, ainakin kuukausitasolla tarkasteltuna. Traditionaalinen tapa kerryttää varallisuutta on ollut omistusasuminen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti