Lämmityskuluja säästyi 2015, nyt tuli talvi

Vuosi 2015 oli Forecan arvion mukaan keskilämpötilaltaan lämpimin koko vuodesta 1900 alkavan tilastoinnin aikana. Pääkaupunkiseudulla taloyhtiöt kuluttivat lämpöä yli 10 % keskimääräistä vähemmän. Myös joulukuu oli poikkeuksellisen lämmin.

Ilmatieteenlaitoksen lämmitystarvetilastojenkin mukaan vuosi 2015 oli harvinaisen leuto. Kiinteistöjen lämmitystarve oli alhaisin sinä aikana, kun laitos on 1960-luvun alusta alkaen laskenut lämmitystarvelukuja. Tammi-marraskuussa lämmitystarveluku oli alhaisin joka puolella maata. Myös talvi 2014–2015 oli melko leuto. Keskivertotalveen verrattuna syystalvi 2015 oli silti poikkeuksellisen lämmin. Syksyn luvut olivat Helsingissä ja Jyväskylässä aineiston neljänneksi alhaisimmat.

Harvinaisen leuto syksy ja halventunut öljy alensivat myös pientalojen lämmityskuluja. Energiateollisuuden arvion mukaan omakotitaloissa säästyi marraskuussa lähes kolmekymmentä euroa.

Vuodenvaihteen jälkeen kylmä ilma kuitenkin tuli Suomeen. Taloyhtiöiden kannattaa huomioida, että vaikka talvikunnossapito olisi ulkoistettu huoltoyhtiölle, on taloyhtiössä oltava poikkeustilanteissa valmius tarttua toimeen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulisijan oikeaoppinen käyttö

31.8.2022

Tulisijan oikeaoppinen käyttö tuo säästöä

Sähkön hinnan kohoaminen lisää kiinnostusta puilla lämmittämiseen. Tulisija on oikein käytettynä edullinen lämmönlähde sähköön verrattuna. Vinkkejä vähäpäästöiseen lämmittämiseen saa nuohoojalta.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

5.10.2022

Turvallisuus huomioon energiansäästössä

Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti