Lahdelma & Mahlamäki Architects: Works

Lahdelma & Mahlamäki Architects -toimiston suunnittelema Puolanjuutalaisten historian museo Varsovassa palkittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla marraskuussa 2014.

Varsovan Juutalaismuseon avautuminen nosti Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtitoimiston työt kansainväliseen tietoisuuteen. Tämä kirja esittelee ensimmäistä kertaa toimiston töitä laajasti 1990-luvun alkupuolelta 2010-luvulle. Peter MacKeithin kriittinen johdantoartikkeli ja viiden merkittävän kulttuurirakennuksen – Varsovan juutalaismuseon, Metsämuseo Luston, Kaustisten kansanmusiikin keskuksen, Lohjan kirjaston ja Kotkan merikeskus Vellamon – analyysit asettavat Lahdelma & Mahlamäen työt suomalaisen arkkitehtuurikentän lisäksi osaksi kansainvälistä arkkitehtuurikulttuuria.

Viiden pääkohteen lisäksi kirjassa esitellään 10 muuta kohdetta, julkisia rakennuksia kouluista toimistorakennuksiin. Arkkitehtien haastattelu tuo esiin kiinnostavia näkökumia oppimisympäristöjen ja museorakennusten suunnitteluun, arkkitehtikilpailuihin ja suomalaisen arkkitehtuurin tulevaisuuteen. Kohteet esitellään niin havainnekuvin kuin valokuvinkin.

Englanninkielisen Lahdelma & Mahlamäki Architects: Works -teoksen on toimittanut Peter MacKeith ja sen on kustantanut Rakennustieto Oy.Kultaranta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti