Kynttilät vaarantavat terveyttä

Kymmenen kynttilän polttaminen samanaikaisesti vastaa passiivista tupakointia, kirjoittaa Meidän talo. Polttamisesta syntyy pienhiukkasia, jotka kulkeutuvat hengitysilmassa kehoon.

Erityisen paljon hiukkasia vapautuu ilmaan kynttilän palaessa lepattaen. Siksi esimerkiksi ilmalämpöpumppu ja kynttilät eivät sovi yhteen. Ilmalämpöpumppu myös levittää pienhiukkasia, sillä se kierrättää ilmaa eikä vaihda sitä.

Kynttilät oikeaan paikkaan

Kynttilöitä tulisi polttaa paikassa, minkä läheisyydessä sisäilma poistuu. Tällöin pienhiukkaset eivät pääse leviämään niin paljon asunnon sisällä. Palamista kannattaa tehostaa ilmanvaihtoa lisäämällä. Myös kynttilöiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, suomalaiset kynttilät ovatkin yleensä laadukkaita.

Hengityselinsairauksista kärsivien tulisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Raimo O. Salosen mukaan hillitä kynttilöiden polttamista. Huono sisäilma voi laukaista astman tai pahentaa sen oireita.

Lue koko juttu Meidän talo -lehdestä 12/2016.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sisäilma

18.10.2023

Kuukauden kasvo: Puhtaan sisäilman puolesta

Kodin sisäilman laatu vaikuttaa paitsi asumisviihtyvyyteen, myös asukkaan terveyteen. Sisäilman laatuun taas vaikuttavat muun muassa valitut pintamateriaalit, ilmanvaihdon toiminta ja ylläpito sekä omat teot. Jokainen asukas voi parantaa sisäilmaa omilla toimillaan.

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

Kiinteistöliiton puheenjohtajana

3.4.2023

Timo Nieminen jatkaa Kiinteistöliiton puheenjohtajana

Suomen Kiinteistöliiton puheenjohtajana jatkaa diplomi-insinööri Timo Nieminen Kauniaisista. Valinnan teki Jyväskylässä huhtikuun alussa kokoontunut liittokokous. Nieminen on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti