Kynttilät vaarantavat terveyttä

Kymmenen kynttilän polttaminen samanaikaisesti vastaa passiivista tupakointia, kirjoittaa Meidän talo. Polttamisesta syntyy pienhiukkasia, jotka kulkeutuvat hengitysilmassa kehoon.

Erityisen paljon hiukkasia vapautuu ilmaan kynttilän palaessa lepattaen. Siksi esimerkiksi ilmalämpöpumppu ja kynttilät eivät sovi yhteen. Ilmalämpöpumppu myös levittää pienhiukkasia, sillä se kierrättää ilmaa eikä vaihda sitä.

Kynttilät oikeaan paikkaan

Kynttilöitä tulisi polttaa paikassa, minkä läheisyydessä sisäilma poistuu. Tällöin pienhiukkaset eivät pääse leviämään niin paljon asunnon sisällä. Palamista kannattaa tehostaa ilmanvaihtoa lisäämällä. Myös kynttilöiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, suomalaiset kynttilät ovatkin yleensä laadukkaita.

Hengityselinsairauksista kärsivien tulisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Raimo O. Salosen mukaan hillitä kynttilöiden polttamista. Huono sisäilma voi laukaista astman tai pahentaa sen oireita.

Lue koko juttu Meidän talo -lehdestä 12/2016.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

avoimet puutarhat

3.7.2023

Avoimet puutarhat kutsuvat vierailemaan

Puutarhaliiton järjestämä avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään jälleen 9. heinäkuuta. Tänä vuonna tapahtuman teema on puutarhan sävelet ja puutarhoissa järjestetään päivän kunniaksi pieniä konsertteja ja musiikkituokioita.

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti