kynttilä

Uusimmat artikkelit

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

1.12.2018

Kiinteistölehden joulukalenteri 2018: Luukku 2

Polta kynttilöitä turvallisesti Tänään syttyy ensimmäinen adventtikynttilä. Joulunaikaan tunnelman luojiksi sytytetään kynttilä jos toinenkin.  Kynttilä on kuitenkin avotuli, jota ei saa jättää ilman valvontaa palamaan. Kynttilöistä tai muusta avotulesta syttyy vuosittain tulipalo noin 750 kodissa!

1.12.2018

Adventtina sytytetään paljon kynttilöitä – muista tarkistaa palovaroitin

Kodeissa on paljon palovaroittimia, joissa paristo on vanhentunut tai itse varoittimen käyttöikä on ylittynyt. Palovaroittimien käyttöikä on noin 10 vuotta. Varmista turvallinen joulu tarkistamalla, että asunnossa on toimiva palovaroitin ja vaihda paristo uuteen.

21.11.2017

Älä polta kynttilöitä loppuun!

Pöytä- ja kruunukynttilöitä ei ole suunniteltu loppuun asti poltettavaksi, kirjoittaa Iltasanomat. Kynttilöiden turvallisuusmerkintöjen huomioimatta jättäminen voi aiheuttaa palovaaran. Vakuutusyhtiö If:n tutkimassa tulipalossa omakotitalon purkukuntoon tuhonnut tulipalo sai alkunsa terassille puurunkoisiin lyhtyihin jätetyistä kynttilöistä.

16.12.2016

Turvallisesti talvella pihalla ja kotona

Vaikka talvikunnossapito olisi ulkoistettu huoltoyhtiölle, taloyhtiö on aina viime kädessä vastuussa turvallisesta liikkumisesta kiinteistöllä. Jos huoltoyhtiö ei pääse paikalle heti esimerkiksi yöllisen pyryn jälkeen, on taloyhtiön taattava turvallinen liikkuminen kiinteistön alueella. Vaikka taloyhtiö on ensisijaisesti vastuussa turvallisuudesta, kannattaa myös asukkaiden tarkkailla piha-alueen kuntoa ja ilmoittaa havaitsemistaan vaaratilanteista hallituksen jäsenille, huoltoyhtiöön tai isännöitsijälle välittömästi.

9.12.2016

Kynttilät vaarantavat terveyttä

Kymmenen kynttilän polttaminen samanaikaisesti vastaa passiivista tupakointia, kirjoittaa Meidän talo. Polttamisesta syntyy pienhiukkasia, jotka kulkeutuvat hengitysilmassa kehoon. Erityisen paljon hiukkasia vapautuu ilmaan kynttilän palaessa lepattaen.