Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle

Kylpyhuoneremontit ovat taloyhtiön tavallisimpia remontteja, mutta myös riskialtteimpia. Niihin liittyy paljon määräyksiä ja ohjeita, joita valitettavan harvoin taloyhtiössä tunnetaan. Väärin tehty kylpyhuoneremontti voi koitua hyvinkin kalliiksi uusimis- ja korvauskustannuksien sekä vahingonkorvausvelvollisuuden takia.

Kylpyhuoneremonteista on nyt tehty kattava opas. Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle -kirjaan on koottu kaikki oleellinen tieto, mitä taloyhtiön tulee tietää kylpyhuoneremonteista. Kirja auttaa kylpyhuoneremontin valmistelutöissä, ja sen neuvoilla remontti tulee hoidettua oikein ja määräysten mukaisesti. Kirja on tärkeä tietopaketti niin taloyhtiön hallitukselle, isännöitsijälle kuin osakkaillekin.

Kirjassa esitellään taloyhtiön kolme tavallisinta kylpyhuoneremonttityyppiä ja kerrotaan, mitä selvityksiä ja päätöksiä taloyhtiössä on tehtävä ennen näitä remontteja ja mitä teknisiä vaatimuksia nykyiset määräykset näille remonteille asettavat. Kirjassa kerrotaan myös, miten kunnossapito- ja korjausvastuu jakautuu kylpyhuoneessa osakkaan ja yhtiön välillä, kuka vastaa remontin kustannuksista ja missä tapauksissa osakas on oikeutettu hyvitykseen. Lisäksi kirjassa käydään läpi, kenen vastuulla on pieleen menneen remontin korjaaminen ja vahingonkorvaus.

Kirjan ovat kirjoittaneet Kiinteistöliitto Uusimaasta lakimies, VT Kirsi Ruutu ja neuvontainsinööri Jari Hännikäinen. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokaupassa!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.9.2015

Kylpyhuoneet ja niiden korjaukset aiheuttavat ongelmia taloyhtiöissä

Kylpyhuoneremontit ovat taloyhtiön tavallisimpia remontteja. Osakkaat ja taloyhtiön edustajat harvoin kuitenkaan tietävät, miten kylpyhuoneen korjaus käytännössä hoidetaan ja kenen maksettaviksi korjauskustannukset kuuluvat. Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle -uutuuskirja auttaa ymmärtämään asiaa paremmin.

23.8.2019

Uudistalon virheistä reklamoitava heti rakennuttajalle

Oletko ostanut tai ostamassa asuntoa uudiskohteesta? Tiedätkö, miten voit vaikuttaa omaan asumiseesi jo ennen kuin pääset muuttamaan uuteen kotiisi? Tai tiedätkö, miten ja milloin reklamoidaan mahdollisista puutteista ja virheistä?

20.2.2019

Paperiset asunto-osakekirjat historiaan

Taloyhtiöiden arjessa tapahtuu suuri muutos. Vuoden alussa perustettiin sähköinen osakehuoneistorekisteri (ASREK), johon kerätään vähitellen kaikkien asunto-osakkeiden tiedot ja omistajamerkinnät. Tietojen siirto vanhojen asunto-osakeyhtiöiden osalta aloitetaan tämän kevään aikana.

16.2.2016

Urakoitsija vastaa työnsä tuloksesta – tilaajan osattava valvoa oikeuksiaan takuuaikana

Rakentamisen laatu maassamme puhuttaa säännöllisin väliajoin. Suomessa niin uudis- kuin korjausrakentamishankkeissakin noudatetaan lähes poikkeuksetta Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998). Ehtojen mukaan urakoitsija vastaa osapuolten sopiman ajan siitä, että urakan lopputulos on urakkasopimuksen mukainen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti