Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle

Kylpyhuoneremontit ovat taloyhtiön tavallisimpia remontteja, mutta myös riskialtteimpia. Niihin liittyy paljon määräyksiä ja ohjeita, joita valitettavan harvoin taloyhtiössä tunnetaan. Väärin tehty kylpyhuoneremontti voi koitua hyvinkin kalliiksi uusimis- ja korvauskustannuksien sekä vahingonkorvausvelvollisuuden takia.

Kylpyhuoneremonteista on nyt tehty kattava opas. Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle -kirjaan on koottu kaikki oleellinen tieto, mitä taloyhtiön tulee tietää kylpyhuoneremonteista. Kirja auttaa kylpyhuoneremontin valmistelutöissä, ja sen neuvoilla remontti tulee hoidettua oikein ja määräysten mukaisesti. Kirja on tärkeä tietopaketti niin taloyhtiön hallitukselle, isännöitsijälle kuin osakkaillekin.

Kirjassa esitellään taloyhtiön kolme tavallisinta kylpyhuoneremonttityyppiä ja kerrotaan, mitä selvityksiä ja päätöksiä taloyhtiössä on tehtävä ennen näitä remontteja ja mitä teknisiä vaatimuksia nykyiset määräykset näille remonteille asettavat. Kirjassa kerrotaan myös, miten kunnossapito- ja korjausvastuu jakautuu kylpyhuoneessa osakkaan ja yhtiön välillä, kuka vastaa remontin kustannuksista ja missä tapauksissa osakas on oikeutettu hyvitykseen. Lisäksi kirjassa käydään läpi, kenen vastuulla on pieleen menneen remontin korjaaminen ja vahingonkorvaus.

Kirjan ovat kirjoittaneet Kiinteistöliitto Uusimaasta lakimies, VT Kirsi Ruutu ja neuvontainsinööri Jari Hännikäinen. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokaupassa!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korttelipiha

10.11.2022

Uusi opas auttaa taloyhtiöitä luomaan korttelipihoja

Helsingin kaupungin opas auttaa kerrostalokortteleiden yhteispihojen perustamisessa. Korttelipiha tuo asukkaille viihtyvyyttä ja kohentaa terveyttä, ja taloyhtiölle se tuo säästöä. Opas kertoo konkreettisia keinoja korttelipihan perustamiseen.

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

9.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kumpi ensin taloyhtiössä – lukitusuudistus vai remontti?

Kun asuinkiinteistön remontti tai peruskorjaus on ajankohtainen, pohditaan samassa usein myös lukitusuudistusta. Kumpi olisi parempi toteuttaa ensin? Remontin ajaksi, kun pitää teettää niin paljon avaimia, joita tulee todennäköisesti myös katoamaan.

CERTEGO

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti