Kuuntele Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcast ja vaikuta kuntavaaleihin!

Jos asumisen kustannukset kiinnostavat, älä jätä äänestämättä kuntavaaleissa! Miten kuntapäättäjät sitten vaikuttavat asumiskustannuksiin? Kuuntele Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin kuntavaalijakso, niin saat siihen selvyyden.

‒ Taloyhtiön menoista yli puolet määräytyvät kuntakohtaisesti. Kiinteistövero ja kuntaomisteisten yhtiöiden palvelut, kuten jätehuolto, vaikuttavat menoihin merkittävästi, sanoo Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Tossavaisen kanssa kuntavaaleista ja kunnan vaikutuksesta asumiskustannuksiin keskustelee podcastissa Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Ville Valkonen Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnösen johdolla.

‒ Kiinteistövero on viime vuosien aikana moninkertaistunut. Lisäksi kunnat asettavat omistamilleen yhtiöille tuottotavoitteita, joilla tilkitään muuta kuntataloutta, Valkonen toteaa.

Taloyhtiökupla-podcastin löydät SpotifystaItunesista, Google Podcasteista sekä Acastista. Muista seurata podcastia eli paina Follow ja saat ilmoituksen aina uuden jakson julkaisusta. Kannattaa myös ottaa seurantaan podcastin oma Instagram @taloyhtiokupla_podcast ja pysyt mukana menossa.

Tervetuloa mukaan Taloyhtiökuplaan!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

taloyhtiöiden talousvaikeudet

28.9.2023

Kustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia taloyhtiöille

Asumiskustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia kotitalouksille ja taloyhtiöille, selviää Kiinteistöliiton taloyhtiöiden talous- ja rahoituskyselystä. Hoitovastikkeita on jouduttu nostamaan, ja monella taloyhtiöllä on rahoitusvaikeuksia. Erityisesti pienten yhtiöiden on vaikea saada lainaa.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti