Kuukauden kasvo: Takaisin kasvu-uralle

Ensi vuonna 100 vuotta täyttävän Suomen Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen aikoo vivuta yhtiön takaisin kasvu-uralle.

KUKA?

Anssi Väätäinen

Tehtävä: Suomen Talokeskus Oy:n toimitusjohtaja 23. elokuuta 2022 lähtien.

Koulutus: Rakennusinsinööri, Lappeenrannan teknillinen oppilaitos 1993

Työura: Talokeskuksessa vuosina 1996–2005 rakennesuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Toiminut myös Kiinteistöliiton rakennusteknisenä asiantuntijana ja Helsingin Seudun Suunnittelu- ja Rakennuttajapalvelun HSSR Oy:n toimitusjohtajana.

Harrastukset: Rata-autoilu ja moottoripyörät, ulkoilu luonnossa perheen kahden koiran kanssa, Pohjois-Suomen luontokohteisiin tutustuminen matkailuautolla.

MIKÄ?

Suomen Talokeskus on vuonna 1923 perustettu kiinteistöjen ylläpidon ja rakentamisen konsulttitoimisto. Se tarjoaa osaamista ja palveluita kiinteistön korjaus- ja uudissuunnitteluun, rakennuttamiseen sekä valvontaan ja kunnossapitoon. Talokeskuksessa työskentelee noin 100 alan asiantuntijaa. Talokeskuksen omistavat valtaosin Suomen Kiinteistöliitto ja sen paikallisyhdistykset.

Tehtävänäsi on nimitysuutisen mukaan ”viedä Talokeskus uudelle vuosisadalle”. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

Rakentamisen kasvu hidastuu

7.6.2022

Rakli: Rakennushankkeiden käynnistäminen vaikeaa pääkaupunkiseudulla

Rakennushankkeiden määrän kasvu hidastuu pääkaupunkiseudulla, mutta rakentamisen määrän ennustetaan silti kasvavan tänä vuonna erittäin hyvän alkuvuoden takia, kertoo Rakli ry:n suhdannetiedote.

hoitovastikkeet kasvussa

28.3.2023

Taloyhtiöiden hoitovastikkeet kovassa kasvussa

Hoitokulujen nousu uhkaa useamman kuin joka viidennen taloyhtiön maksukykyä, selviää Kiinteistöliiton kyselystä. Vastikerästit ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, eikä valtaosa yhtiöistä ole joutunut perimään ylimääräisiä vastikkeita.