Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

tulipalo

Asukkaiden teoilla voi olla ratkaiseva merkitys tulipalo- tai onnettomuustilanteessa ennen pelastuslaitoksen saapumista. Toimimalla oikein voidaan sekä säästää ihmishenkiä että pienentää vahinkoja.

KUKA?

Kasperi Ahtojää

Ammatti: palomies-ensihoitaja, Helsingin Mellunkylän pelastusasema

Koulutus: Pelastajatutkinto, Kuopion Pelastusopisto, 2020. Merivartija, Raja- ja merivartiokoulu 2014. Aiemmalta ammatiltaan talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto 2011.

Harrastukset: Lenkkeily kahden Kyprokselta tuodun rescue-koiran kanssa. Puutarhanhoitoa taloyhtiön pihalla. Kodin remontointi ja veneily.

MIKÄ?

Helsingin kaupungin pelastuslaitos täytti lokakuun alussa 160 vuotta. Palolaitoksesta tuli pelastuslaitos vuonna 1991, kun Helsingin palolaitos ja Helsingin väestönsuojelukeskus yhdistettiin. Helsingin kaupungin pelastuslaitos tarjoaa lukuisia paloturvallisuuteen ja onnettomuuksien ehkäisyyn liittyviä palveluita. Niihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://turvallinenhelsinki.fi.

Mihin pelastusammattilainen kiinnittää huomiota taloyhtiön paloturvallisuuden arvioinnissa?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

taloyhtiöiden suurimpia haasteita

25.5.2022

Kuukauden kasvo: ”Pitäkää fokus hyvässä taloudenpidossa”

Turkulaisen As Oy Linnankatu 8:n hallituksen puheenjohtaja Kai Lahtonen kertoo, miksi yhtiökokouksiin kannattaa osallistua ja mitä tilinpäätöksen tunnuslukuja on hyvä seurata säännöllisesti.