Kuukauden kasvo: Arjen energiateot on hyvä ottaa tavaksi

energiansäästö

Taloyhtiön energiatarkastus on kevyt ja edullinen tapa selvittää kiinteistön energiatehokkuus. Se on myös ketterä keino käynnistää taloyhtiön energiansäästötoimet. Asukas voi itsekin vaikuttaa asiaan alentamalla sisälämpötilaa ja käyttämällä lämmintä vettä säästeliäästi.

KUKA?

Päivi Suur-Uski

Ammatti: Johtava asiantuntija, Motiva Oy. Vastuualueina energiatehokkuus ja kestävän kehityksen ratkaisut kiinteistöissä ja kotitalouksien energiankäytössä sekä energiapalveluiden energiatehokkuussopimukset.

Koulutus: DI Lappeenrannan teknillinen yliopisto (nyk. LUT-yliopisto), energiatekniikan osasto, pääaineena ympäristötekniikka. Sitä ennen valmistunut ammattikorkeakoulusta tuotantotalousinsinööriksi ja ammattikoulusta radio- ja tv-asentajalinjalta.

Asuu: Helsingissä. Perhe, lapsia ja kissa.

Harrastukset: Liikunta eri muodoissaan. Pääharrastus maastopyöräily.

MIKÄ?

Motiva Oy on valtion omistama yritys, joka tarjoaa tietoa ja asiantuntijapalveluja kestävän kehityksen vauhdittamiseksi. Motiva oli myös keskeinen toimija valtionhallinnon yhteisessä energiansäästöön kannustavassa Astetta alemmas -kampanjassa, joka tarjosi lämmityskauden 2022–2023 aikana konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, töissä ja yhteisöissä. Kesätauolla ollut kampanja palaa syksyllä aiheen pariin Energiansäästöviikon yhteydessä.

Millaisia tuloksia Astetta alemmas -kampanjalla saavutettiin lämmityskaudella 2022–2023?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

isännöintipalkkioiden muutokset

22.9.2023

Isännöintipalkkioiden muutokset käsiteltävä taloyhtiön hallituksessa

Isännöintiyrityksen hinnankorotusesitys täytyy käsitellä taloyhtiön hallituksessa ja kirjata päätös pöytäkirjaan. Isännöintipalkkioiden muuttaminen on sopimusasia, joten hintojen muutos vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.