Kuopion satamaa kehittäneille opinnäytteille Kiinteistöyhdistyksen palkinnot

Kiinteistöliitto Itä-Suomeen kuuluva Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys on palkinnut kahden Savonia-ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtiopiskelijan opinnäytetyöt 3000 euron rahapalkkioilla. Opinnäytetyöt keskittyivät Kuopion satama-alueen kehittämiseen. Nyt ensimmäistä kertaa myönnetyt palkinnot luovutettiin 7.12. Kuopiossa.

Opinnäytetyöt tilattiin yhdessä Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen kanssa. Opinnäytetöitä tilattaessa punaisena lankana oli kehittää kaupunkiympäristöä monipuolisesti palvelemaan eri käyttäjäryhmiä. Lisäksi yhtenä tavoitteena oli alueen muuttovetovoimaisuuden lisääminen ja kiinteistöjen varallisuusarvojen säilyttäminen. Yhdistysten tavoitteena on toteuttaa kolme eri suunnitteluprojektia yhdessä alueen oppilaitosten kanssa. Projekti voi olla opiskelijoille suunnattu kilpailu tai opinnäytetyö.

Opinnäytetöiden tavoite oli tarkastella aluetta ja sen kehitystarpeita eri käyttäjäryhmien näkökulmista. Opinnäytetöissä keskityttiin asukkaiden ja asiakkaiden näkökulmaan sekä toisaalta tapahtumanjärjestäjän ja yrittäjien näkökulmaan. Palkittujen töiden tekijät ovat Neea Huikari ja Mia Manninen. Opinnäytetöiden tilaajan ohjausryhmänä toimi Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen Kiinteistöt&Infra-työryhmä.

Opinnäytetyöt on luovutettu Kuopion kaupungille. Yhdistykset toivovat, että kaupunki hyödyntäisi opinnäytetöitä satama-alueen kehittämisessä. Seuraava kehitysprojekti keskittyy Kuopion torin kehittämiseen. Palkintojen rahoittaja on yleishyödyllinen kiinteistöyhdistys, jonka strategiaan kuuluu asumisympäristöjen kehittäminen tälläkin tavoin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

aurinkopaneelien asennus

19.8.2022

Vältä virheet aurinkopaneelien asennuksessa

Aurinkopaneeleihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen niiden hankkimista. Muuten asennuksessa voi ilmetä ongelmia. Aurinkopaneelit kannattaa asentaa kattoremontin yhteydessä, ja sähköasennukset tulee jättää alan ammattilaiselle.

12.10.2022

Asuntorakentaminen kannattelee rakennusalaa

Vahvana jatkuneen asuntorakentamisen vuoksi rakentaminen kasvaa kuluvana vuonna parilla prosentilla. Rakennusalaa kurittaa kuitenkin jo kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä: energiapulan aiheuttama inflaatio.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti