Kun salamoi, töpselit kannattaa irrottaa pistorasioista

Moni suomalainen pohtii, kannattaako ukkosella esimerksi irrottaa sähkölaitteiden töpselit pistorasioista, jotta välttyisi vahingoilta. Pelastusalan asiantuntijoiden mukaan ukonilmoja vastaan varautuminen on viisasta, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntija- ja kehittämispalvelujen johtaja Mika Gröndahlin mukaan varautuminen riippuu alueesta. Kaupunkimaisissa oloissa sähkökaapelit on vedetty maan alle suojaan, kun taas maaseudulla sähköt kulkevat ilmassa ja ne ovat siksi alttiimpia häiriöille.

Jos koti sijaitsee alueella, missä salamointi aiheuttaa esimerkiksi valojen vilkkumista, kannattaa sähkölaitteiden töpselit irrottaa pistorasioista. Vilkkuminen kertoo siitä, että alue on herkkää jännitteen vaihteluille ja virtapiikeille, Gröndahl sanoo. Pistokkeet voi myös irrottaa, vaikka asuisi sellaisella alueella, missä johdot kulkevat maan alla, jos se lisää omaa turvallisuuden tunnetta. Muutenkin yleisohje on, että pidemmän kotoa poissaolon ajaksi kannattaa ottaa laitteiden, kuten kahvinkeittimen, pistokkeet irti seinästä, Gröndahl toteaa.

Lue lisää täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.5.2017

Talkoot ja pihan pelisäännöt

Taloyhtiössä asuminen tarkoittaa yhteiseloa taloyhtiön muiden asukkaiden kanssa. Parhaimmillaan taloyhtiö muodostaa yhteisön, jossa kaikki viihtyvät. Jokaisella osakkaalla ja asukkaalla on tärkeä rooli siinä, että asuminen taloyhtiössä sujuu mukavasti, viihtyisästi ja vastuullisesti.

10.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 10

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 10 löytyy juttu vuodelta 2013. Siinä poraudutaan isännöintisopimuksiin.

12.7.2016

Sähkönkulutus minimiin lomareissun aikana – Tarkista nämä, ennen kuin suljet oven!

Kesälomareissujen valmistelut ovat suomalaisilla kuumimmillaan. Osa lähtee ulkomaille, toiset mökille. Muutamalla pikkukikalla säästää helposti kesän aikana tyhjilleen jäävän kodin sähkölaskussa.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti