Viisi vinkkiä nettiyhteyden hankkimiseen taloyhtiöille

nettiyhteys taloyhtiölle

Nykyisin arki pyörii vahvasti netissä ja sen vuoksi on tärkeä varmistaa, että taloyhtiön verkkoyhteys ei aiheuta asukkaille harmaita hiuksia, vaan tekee elämästä sujuvampaa. Millaisia asioita taloyhtiön laajakaistan valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Entä mistä kaivaa lisätietoa, kun nettiliittymien sanasto hämmentää?

DNA Taloyhtiöpalvelu tarjoaa avuksesi osaavan ammattilaistiimin, joka auttaa valitsemaan sopivimmat palvelut taloyhtiölle ja ratkaisee jatkossa netinkäyttöön liittyvät kysymykset. Isännöitsijöitä ja taloyhtiöpäättäjiä varten koottu ammattilaisten joukko pitää huolen siitä, että luotettava apu on saatavilla nopeasti.

Muista nämä viisi tärkeää seikkaa, kun teet valintaa taloyhtiön laajakaistasta:

  • Toimintavarmuus ensin. Ensimmäinen askel on selvittää, millainen kiinteä laajakaista on saatavilla ja onko taloyhtiö mahdollista liittää siihen. DNA Taloyhtiöpalvelu auttaa valitsemaan taloyhtiön jokaisen asukkaan tarpeisiin sopivan liittymän.
  • Kartoita tarve. Netin käyttötarpeet vaihtelevat eri kodeissa. DNA Netti taloyhtiösopimuksella tuo kaikille taloyhtiön asukkaille netin perusnopeuden, jonka lisäksi jokainen asukas voi hankkia omaan kotiin ja kukkarolle sopivan lisänopeuden aina normaalihintoja edullisemmin.
  • Tekniikka ajan tasalle. Taloyhtiön liittäminen kiinteään verkkoon edellyttää, että operaattorin kiinteä verkko ulottuu riittävän lähelle. Ennen liittymistä on hyvä selvittää kiinteistön sisäverkon kunto ja uusia se tarvittaessa. Näin varmistetaan, että netti toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin. Vaikka valokuitu on tällä hetkellä suosittu, myös kaapelilaajakaista on erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille. Kaapelilaajakaistapalvelu takaa huippunopean ja toimintavarman netin pitkälle tulevaisuuteen.
  • Valitse luotettava kumppani. DNA on kiinteän laajakaistan markkinajohtaja, jonka valokuitupohjaiseen kiinteään verkkoon on kytketty jo noin 700 000 asuntoa. Olemme tehneet jo vuosien ajan merkittäviä investointeja valokuituverkkoihin. Taloyhtiöille tämä tarkoittaa parempaa kiinteän laajakaistan saatavuutta useilla alueilla Suomessa.

Moni ajattelee, että uuden laajakaistan käyttöönotto on aina pitkä projekti, joka vaatii pihamaan mylläämistä. Useimmiten uusien kaapelien asennuksia ei kuitenkaan tarvita. Operaattorit rakentavat ja maksavat verkot itse, joten taloyhtiöille ei koidu ylimääräistä vaivaa tai kulua. Taloyhtiöpäättäjälle tärkein kysymys lienee kuitenkin se, onko netti toimintavarma vielä tulevaisuudessa, kun verkon käyttö ja verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa entisestään.

DNA Taloyhtiönetti

DNA Netti taloyhtiösopimuksella on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti.

Sopimuksen mukaisella perusnopeudella toimiva netti tulee joka kotiin ja se sisältyy asumiseen. Asukkaat voivat itse helposti hankkia lisää nopeutta omiin liittymiinsä jopa puolet normaalihintoja edullisemmin. Taloyhtiösopimus avaa koteihin myös DNA:n laajan kaapeli-tv-kanavatarjonnan.

Laajakaistavaihtoehdot lyhyesti:

Valokuitu

Valokuitu tarjoaa energiatehokkaasti vakaan, pitkäikäisen ja huippunopean verkkoyhteyden, jonka kapasiteetti riittää kaikille netinkäyttäjille. Koko DNA:n kiinteä verkko nojaa vahvasti valokuituun ja on päivitetty uusimmalla teknologialla. Tämä koskee myös kaapelilaajakaistaa.

Valokuitupohjainen kiinteä verkko yhdistää ainutlaatuisesti runkoverkon valokuidun lisäksi liityntäverkosta ja kiinteistön sisäverkosta sitä osaa, joka mahdollistaa gigaluokan nopeudet aina huoneistoon asti. Käytännössä verkko on valokuituverkkoa joko kiinteistöön asti tai ainakin hyvin lähelle sitä. Kiinteistön sisäverkko määrittää lopulta sen, millä tavalla yhteyden viimeiset metrit kulkevat ja onko kiinteistössä käytössä Ethernet- vai kaapelilaajakaista.

Kaapelilaajakaista

Kaapelilaajakaistapalvelu tuo asuntoon huippunopean ja toimintavarman netin vuosiksi eteenpäin. Kaapeliverkon taustalla on kymmeniä tuhansia kilometrejä valokuitua, mikä takaa vähintään yhden gigan yhteyden. Asuntoihin verkkoyhteys tulee TV-antennirasian kautta – ja tuo tietysti saataville myös kaapeli-tv-kanavat.

DNA Apurilta saat apua ja palvelua juuri silloin kun sitä tarvitset. Tavoitat DNA Apurin puhelimitse, chatista, verkkosivuilta, DNA Kaupasta sekä taloyhtiöpalvelusta. Älä siis jää kysymystesi kanssa yksin vaan ratko nettiasiat helposti yhdessä asiantuntijamme kanssa!

DNA Apuri vinkkaa: Tutustu taloyhtiönettiin osoitteessa dna.fi/taloyhtiöt

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

DNA ja Wattinen

DNA on asumisen avulias kumppani, jolta taloyhtiö saa kiinteän laajakaistan markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Tutustu myös DNA:n älylämmityspalvelu Wattiseen. Se lisää asumismukavuutta ja parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti