laajakaista

Uusimmat artikkelit

1.9.2021

Kaupallinen yhteistyö

Laajakaista on osa nykyaikaisen taloyhtiön talotekniikkaa – yhtä tärkeä kuin sähkö, vesi tai viemäröinti

TEKSTI: Katja Hautoniemi KUVA: istock Tietoliikenneyhteyksien merkitys on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut merkittävästi. Asuntokaupoissa se muodostaa jo selkeän kilpailutekijän. Laajakaista on taloyhtiölle nykyään kuin sähkö, vesi tai viemäröinti – sen pitää olla kunnossa, kertoo Lounean uusista alueista vastaava Aki Linnakoski.

Lounea

21.5.2021

DNA:n laajakaista- ja viihdepalvelut kaikkiin Lumo-koteihin ensi vuonna

DNA:n laajakaista- ja viihdepalvelut tulevat saataville kaikkiin Lumo-koteihin valtakunnallisesti vuoden 2022 aikana. Jatkossa jokaisessa Lumo-kodissa on mahdollista päästä verkossa aina gigan nopeuksiin asti ja käyttää sujuvasti DNA:n kattavia viihdepalveluita. − Nopeat ja laadukkaat yhteydet muuttavat tapaa tehdä työtä, opiskella ja viihtyä.

21.4.2021

Toimivat nettiyhteydet sujuvan etätyön edellytys

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin keräämien tietojen mukaan vuoden 2020 lopussa kiinteä, latausnopeudeltaan 100 megainen laajakaistayhteys oli saatavilla 65 %:iin suomalaisista kotitalouksista. Kesämökeistä vain murto-osalla oli mahdollista hankkia vastaava laajakaistayhteys. Mobiiliverkoissa 100 megan yhteys kattaa jopa 93 % suomalaisista kotitalouksista.

11.8.2020

Kaupallinen yhteistyö

DNA Koti 5G on pientaloasukkaan oma kiinteä kaista

Pientaloalueet ovat perinteisesti lapsiperheiden valtakuntaa. Näissä pienissä valtakunnissa joutuvat nettiliittymät helposti koville, kun yhdestä ja samasta liittymästä jaetaan kaistaa työntekoon, pelaamiseen sekä leffojen katsomiseen. Kaiken muun lisäksi netistä pitää vielä riittää hönkää alati kasvavalle määrälle kodin älylaitteita.

DNA

5.6.2019

Taloyhtiöiden pitää mahdollistaa asukkaiden aito valinnanvapaus nopeiden laajakaistaliittymien valinnassa

Laki sähköisen viestinnän palveluista velvoittaa asunto-osakeyhtiön päästämään asukkaan valitsema teleyritys viestintäverkkonsa, jos vapaata kapasiteettia on tarjolla, muistuttaa liikenne- ja viestintävirasto Traficom sivuillaan. Kiinteistön omistaja ei siis saa rajoittaa asukkaiden vapautta hankkia laajakaistayhteyksiä valitsemaltaan palveluntarjoajalta. Traficom on vastikään antanut velvoittavan päätöksen tilanteessa, jossa taloyhtiö ei ole antanut teleyritykselle tarvittavaa pääsyä kiinteistön sisäiseen verkkoon asiakkaan laajakaistan avaamiseksi.

8.5.2017

Taloyhtiölle halvempi laajakaista yritysliittymästä

Leppävaaralainen taloyhtiö nauttii nykyisin 1000/1000 megabitin nettiliittymästä, joka on lisäksi asukkaille erittäin edullinen, kirjoittaa Talouselämä. Taloyhtiö pyysi tarjouksia perinteisistä taloyhtiölaajakaistoista, mutta se ei kokenut saavansa niistä sitä, mitä haluttiin ja hintakin oli suhteellisen korkea. Talossa asuva tietoliikenneinsinööri Eero Volotinen päättikin etsiä toimijan, joka pystyisi toimittamaan halutun liittymän.