Vedenmittauspalvelut kannattaa huomioida kiinteistön energiaremontissa

Suuri osa asuinkiinteistön energiakustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on veden säästäminen kannattava energiainvestointi. Tämä kannattaa ottaa huomioon kiinteistön energiaremonttia suunniteltaessa.

Linjasaneerausta mietittäessä kannattaa vedenmittausjärjestelmän valinta punnita tarkkaan. Energiansäästön lisäksi vedenmittauspalveluilla on suuri merkitys järjestelmän elinkaarikustannukseen. Erilaiset säädökset ja lait velvoittavat ottamaan vedenmittausjärjestelmää valittaessa huomioon myös vesilaskutuksen.

Tämä kannattaa, sillä huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus ja kulutuksen mukainen vesilaskutus yhdistettynä asukkaiden henkilökohtaisten kulutustottumusten muutokseen tuovat huomattavaa säästöä veden ja energian kulutuksessa. Jos vedenkulutuksessa päästään 30 prosentin säästöön, tarkoittaa se kymmenen prosentin säästöä energiankulutuksessa. Säästö on niin merkittävä, että investointi kannattaa.

Älykästä energiansäästöä

Usein luullaan älykkäiden ja energiatehokkaiden vedenmittausratkaisuiden olevan putkiremontin suuruinen investointi taloyhtiölle. Näin ei kuitenkaan ole. Markkinoilla on jo nyt tarjota kotimaisia ja älykkäitä vedenmittausjärjestelmiä, joiden asentaminen jo putkiremontoituun asuinkiinteistöön on täysin mahdollista kustannustehokkaasti.

Uutta teknologiaa hyödyntävät järjestelmät eivät vain mittaa vedenkulutusta, vaan niissä on paljon energiatehokkuutta edistäviä toimintoja. Älykkäät järjestelmät antavat mahdollisuuden kulutustietojen siirtämiseen suoraan laskutukseen rajapintaratkaisuja hyödyntäen ja näin taloyhtiölle mahdollisuuden laskuttaa vedestä kulutuksen mukaan.

Kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen siirtyminen kannattaa myös siksi, että se on oikeudenmukaista, kun asukkaat maksavat vain itse kuluttamastaan käyttövedestä. Oikeudenmukaisuus ja säästöjen tuomat rahalliset hyödyt kannustavat asukkaita vähentämään vedenkulutusta, ja myös luonto kiittää.

 

VertoLive – palvelevaa vedenkulutustietoa

  • VertoLive tekee vedenmittauksesta täydellistä. Palvelu mahdollistaa täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan missä ja milloin vain. Se toimii selaimessa tai mobiilissa, ilman erillisiä ohjelmia. Ajantasaiset ja virheettömät tiedot siirtyvät VertoLive-palveluun automaattisesti jopa tunneittain.
  • VertoLiveen kiinteänä osana kuuluva VertoMobile tuo vedenkulutustiedot myös asukkaalle läpinäkyväksi. Asukas näkee taloutensa vedenkulutuslukemat vuorokausitasolla ja saa ilmoituksen, jos vuorokauden vedenkulutus on ylittänyt keskiarvon.
  • VertoLiven lisäpalvelut on suunniteltu helpottamaan isännöitsijän arkea. Erilaiset laskutus-, rajapinta-, ylläpito- ja huoltoratkaisut ovat saatavissa VertoLiveen taloyhtiön ja isännöitsijän tarpeen mukaan. Lue lisää osoitteessa verto.fi/vertolive.

 

 

 

Verto

Vedenkulutuksen mittauksessa on älyä

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

1.8.2018

Kiinteistönpidon käsitteitä

Tältä sivulta löytyvät kootusti kiinteistönpidon keskeisimmät käsitteet. Käsitteiden selitykset pohjautuvat Rakennustiedon julkaisemaan kuntoarviokortistoon, Raklin julkaisemaan Kiinteistöliiketoiminnan sanastoon ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n julkaisemaan Taloyhtiön talous -kirjaan.   Energiakatselmus Energiakatselmus on asiantuntijoiden ja katselmuksen tilaajaorganisaation yhteistyössä tekemä perusteellinen selvitys rakennuksen ja tuotantoprosessin energian ja veden käytöstä sekä niiden kannattavista tehostamismahdollisuuksista ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottomahdollisuuksista.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

20.6.2017

Taloyhtiöt tarvitsevat asiantuntemusta huoltoyhtiöiden kilpailutuksessa

Suuri osa taloyhtiöistä ostaa kiinteistönhoitopalveluita – esimerkiksi siivousta ja pihan aurausta – ulkopuoliselta huoltoyhtiöltä. Kun huoltoyhtiön työnjälki ei miellytä, huoltoa lähdetään herkästi kilpailuttamaan. Kilpailutus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.

16.5.2017

Talkoot ja pihan pelisäännöt

Taloyhtiössä asuminen tarkoittaa yhteiseloa taloyhtiön muiden asukkaiden kanssa. Parhaimmillaan taloyhtiö muodostaa yhteisön, jossa kaikki viihtyvät. Jokaisella osakkaalla ja asukkaalla on tärkeä rooli siinä, että asuminen taloyhtiössä sujuu mukavasti, viihtyisästi ja vastuullisesti.