Vedenmittauspalvelut kannattaa huomioida kiinteistön energiaremontissa

Suuri osa asuinkiinteistön energiakustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on veden säästäminen kannattava energiainvestointi. Tämä kannattaa ottaa huomioon kiinteistön energiaremonttia suunniteltaessa.

Linjasaneerausta mietittäessä kannattaa vedenmittausjärjestelmän valinta punnita tarkkaan. Energiansäästön lisäksi vedenmittauspalveluilla on suuri merkitys järjestelmän elinkaarikustannukseen. Erilaiset säädökset ja lait velvoittavat ottamaan vedenmittausjärjestelmää valittaessa huomioon myös vesilaskutuksen.

Tämä kannattaa, sillä huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus ja kulutuksen mukainen vesilaskutus yhdistettynä asukkaiden henkilökohtaisten kulutustottumusten muutokseen tuovat huomattavaa säästöä veden ja energian kulutuksessa. Jos vedenkulutuksessa päästään 30 prosentin säästöön, tarkoittaa se kymmenen prosentin säästöä energiankulutuksessa. Säästö on niin merkittävä, että investointi kannattaa.

Älykästä energiansäästöä

Usein luullaan älykkäiden ja energiatehokkaiden vedenmittausratkaisuiden olevan putkiremontin suuruinen investointi taloyhtiölle. Näin ei kuitenkaan ole. Markkinoilla on jo nyt tarjota kotimaisia ja älykkäitä vedenmittausjärjestelmiä, joiden asentaminen jo putkiremontoituun asuinkiinteistöön on täysin mahdollista kustannustehokkaasti.

Uutta teknologiaa hyödyntävät järjestelmät eivät vain mittaa vedenkulutusta, vaan niissä on paljon energiatehokkuutta edistäviä toimintoja. Älykkäät järjestelmät antavat mahdollisuuden kulutustietojen siirtämiseen suoraan laskutukseen rajapintaratkaisuja hyödyntäen ja näin taloyhtiölle mahdollisuuden laskuttaa vedestä kulutuksen mukaan.

Kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen siirtyminen kannattaa myös siksi, että se on oikeudenmukaista, kun asukkaat maksavat vain itse kuluttamastaan käyttövedestä. Oikeudenmukaisuus ja säästöjen tuomat rahalliset hyödyt kannustavat asukkaita vähentämään vedenkulutusta, ja myös luonto kiittää.

 

VertoLive – palvelevaa vedenkulutustietoa

  • VertoLive tekee vedenmittauksesta täydellistä. Palvelu mahdollistaa täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan missä ja milloin vain. Se toimii selaimessa tai mobiilissa, ilman erillisiä ohjelmia. Ajantasaiset ja virheettömät tiedot siirtyvät VertoLive-palveluun automaattisesti jopa tunneittain.
  • VertoLiveen kiinteänä osana kuuluva VertoMobile tuo vedenkulutustiedot myös asukkaalle läpinäkyväksi. Asukas näkee taloutensa vedenkulutuslukemat vuorokausitasolla ja saa ilmoituksen, jos vuorokauden vedenkulutus on ylittänyt keskiarvon.
  • VertoLiven lisäpalvelut on suunniteltu helpottamaan isännöitsijän arkea. Erilaiset laskutus-, rajapinta-, ylläpito- ja huoltoratkaisut ovat saatavissa VertoLiveen taloyhtiön ja isännöitsijän tarpeen mukaan. Lue lisää osoitteessa verto.fi/vertolive.

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

17.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä taloyhtiön remontit kannattaa yhdistää?

Taloyhtiö toteuttaa hallinnoimiinsa rakennuksiin säännöllisesti erikokoisia korjaustoimenpiteitä. Toisinaan toimenpiteet ovat laajempia ja vaativat monien vuosien työn, joskus taas parin päivän työ riittää. Ajan ja rahan säästämiseksi toimenpiteitä suositellaan yhdistämään, mutta miten taloyhtiö onnistuu siinä parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.