Vastuullisilla vesitehokkuuspalveluilla kokonaisvaltaisia säästöjä

Fiksuvesi tarjoaa digitaalisia vesitehokkuuspalveluita, joiden avulla on mahdollista paitsi säästää vettä myös ehkäistä kuluja kasvattavia kiinteistövahinkoja. Yrityksen palvelut auttavat asiakkaita ESG-tavoitteiden saavuttamisessa vähentämällä turhaa vedenkulutusta.

Moni kiinteistömanageri ja isännöitsijä on tottunut seuraamaan kiinteistöjen vedenkulutusta kynän ja paperin kanssa. Manuaalinen seuranta on usein aikaa vievää ja kertoo poikkeamista viiveellä. Liian myöhään havaituista vesivuodoista saattaa seurata mittavat kustannukset ja vahingot, ja vesikustannukset ovatkin tavallisesti taloyhtiöiden suurin kiinteistönhoidon kuluerä. Laskua voivat kerryttää myös väliin jääneet vesikalusteiden huolto- ja modernisointitoimenpiteet.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut suomalainen teknologia- ja asiantuntijayritys Fiksuvesi helpottaa kiinteistömanagerien, isännöitsijöiden ja kiinteistönomistajien arkea modernisoiduilla versioillaan perinteisistä vedenmittaustavoista ja vesitehokkuspalveluista.

“Olemme täyden palvelun vesitehokkuustalo, jonka palvelut auttavat säästämään aikaa, rahaa, hermoja ja luonnonvaroja” tiivistää Fiksuveden myyntijohtaja ja Suomen myyntitiimin vetäjä Kari Haahtela.

Kari Haahtela, myyntijohtaja Suomi.

Mielenrauhaa ja selviä säästöjä vedenkulutuksen etäseurantapalvelulla

Fiksuvesi on alallaan pioneerin asemassa. Idea yrityksen päätuotteesta, kiinteistöjen päävesimittareiden digitalisoimisesta, syntyi Haahtelan mukaan ajatuksesta helpottaa kiinteistönomistajien, isännöitsijöiden ja kiinteistömanagerien arkea.

Vedenkulutuksen etäseurantapalvelu analysoi vedenkulutuksen muutoksia reaaliajassa ja ilmoittaa poikkeamista välittömästi, mikä nopeuttaa seurantaa huomattavasti. Palvelu tuo myös mielenrauhaa, sillä digitaalisuus poistaa inhimilliset virheet, ja reaaliaikaisen seurannan takia mahdollisiin vuotoihin on mahdollista reagoida heti.

“Kun vuodot saadaan kiinni, vettä ei valu väärään paikkaan – eli vedestä ei makseta turhaan. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että jos vettä on päässyt valumaan rakenteisiin, pystymme minimoimaan ja jopa estämään kiinteistövahingot”, Haahtela sanoo.

Yritys modernisoi seurantapalveluiden lisäksi myös vesikalustoja vettä säästäviksi. Fiksuveden asiantuntijat tekevät asiakkaidensa kiinteistöissä vedensäästökartoituksia, joiden aikana paikannetaan vedenkulutusta lisäävät, huoltoa tai päivittämistä kaipaavat hanat, suihkut ja wc-istuimet sekä tarkistetaan kiinteistön käyttövesiverkoston paine. Kartoituksen jälkeen vesikalustoon tehdään vedensäästöä lisäävät asennustyöt. Palvelu sisältää asennustöiden jälkeisen säästöjen seurannan ja raportoinnin.

Sekä vedenkulutuksen etäseurantapalvelu että vedensäästökartoitukset tuovat mukanaan selvää säästöä.

“Etäseurantapalvelun avulla voidaan pienentää vedenkulutusta keskimäärin 4 %. Veden säästämisen huomioivilla kalusteasennuksilla, kuten virtaamien asettamisella oikealla tasolle ja wc-istuimien huoltamisilla, on saavutettu keskimäärin 20 %:n säästö vesikustannuksissa”, Haahtela kertoo.

Lue lisää >> https://smartvatten.com/fi/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Fiksuvesi

Vesitehokkuuden asiantuntija
Smartvatten seuraa ja analysoi vedenkulutusta päävesimittareista ja huoneistokohtaisista vesimittareista monenlaisissa kiinteistöissä, kuten toimistorakennuksissa, asuinhuoneistoissa, hotelleissa, terveydenhuollon toimitiloissa ja logistiikkakeskuksissa.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kerrostaloyhtiö Espoossa tiputti kaukolämmön kulutustaan lähes 20 prosenttia älylämmityksen avulla

Taloyhtiö As Oy Espoon Tuulenvireessä nautitaan lähes 20 prosenttia paremmasta energiatehokkuudesta Wattisen ensimmäisen käyttövuoden jälkeen – ja jännitetään, kuinka paljon säästöjä onnistutaan tänä vuonna tekemään talven 2022 kulutuspiikkien aikana. Älylämmitysjärjestelmän käynnistys Wattisen kanssa ylitti vuonna 2005 valmistuneen espoolaistaloyhtiön odotukset. Taloyhtiön hallituksen tekemässä kartoituksessa arvioitiin investoinnin olevan kannattava, mikäli se onnistuisi tuomaan lämmityskustannuksiin vähintään 10 prosentin […]

Wattinen

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

7.10.2021

Ongelmatalolle määrättiin uhkasakko

Lahtelainen kerrostalo, Asunto oy Lahden Hämeenkatu 24, on odottanut vuosien ajan peruskorjausta, jonka viipyessä ikkunoita on rikottu ja julkisivua sotkettu. Kaupungin rakennusvalvonnan antamat korjauskehotukset eivät poistaneet ongelmia. Kaupungin rakennus¬ ja ympäristölupalautakunta on päättänyt määrätä asuntoyhtiön korjaamaan tai suojamaan rikkoutuneet ikkunat sekä siistimään julkisivun graffiteista.

7.1.2022

Suuret kiinteistösijoittajat ryhtyivät siirtämään vuokratalojaan kaukolämmöstä maalämpöön

YLE kertoo kuinka Vantaan Leinelässä porataan parhaillaan maalämpökaivoja työeläkevakuuttaja Varman vuokrataloyhtiön edustalla. Varmalla on energiaremontti käynnissä seitsemässä vuokrataloyhtiössä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Yhtiöissä on yhteensä yhdeksän asuinkerrostaloa.