Vastuullisilla vesitehokkuuspalveluilla kokonaisvaltaisia säästöjä

Fiksuvesi tarjoaa digitaalisia vesitehokkuuspalveluita, joiden avulla on mahdollista paitsi säästää vettä myös ehkäistä kuluja kasvattavia kiinteistövahinkoja. Yrityksen palvelut auttavat asiakkaita ESG-tavoitteiden saavuttamisessa vähentämällä turhaa vedenkulutusta.

Moni kiinteistömanageri ja isännöitsijä on tottunut seuraamaan kiinteistöjen vedenkulutusta kynän ja paperin kanssa. Manuaalinen seuranta on usein aikaa vievää ja kertoo poikkeamista viiveellä. Liian myöhään havaituista vesivuodoista saattaa seurata mittavat kustannukset ja vahingot, ja vesikustannukset ovatkin tavallisesti taloyhtiöiden suurin kiinteistönhoidon kuluerä. Laskua voivat kerryttää myös väliin jääneet vesikalusteiden huolto- ja modernisointitoimenpiteet.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut suomalainen teknologia- ja asiantuntijayritys Fiksuvesi helpottaa kiinteistömanagerien, isännöitsijöiden ja kiinteistönomistajien arkea modernisoiduilla versioillaan perinteisistä vedenmittaustavoista ja vesitehokkuspalveluista.

“Olemme täyden palvelun vesitehokkuustalo, jonka palvelut auttavat säästämään aikaa, rahaa, hermoja ja luonnonvaroja” tiivistää Fiksuveden myyntijohtaja ja Suomen myyntitiimin vetäjä Kari Haahtela.

Kari Haahtela, myyntijohtaja Suomi.

Mielenrauhaa ja selviä säästöjä vedenkulutuksen etäseurantapalvelulla

Fiksuvesi on alallaan pioneerin asemassa. Idea yrityksen päätuotteesta, kiinteistöjen päävesimittareiden digitalisoimisesta, syntyi Haahtelan mukaan ajatuksesta helpottaa kiinteistönomistajien, isännöitsijöiden ja kiinteistömanagerien arkea.

Vedenkulutuksen etäseurantapalvelu analysoi vedenkulutuksen muutoksia reaaliajassa ja ilmoittaa poikkeamista välittömästi, mikä nopeuttaa seurantaa huomattavasti. Palvelu tuo myös mielenrauhaa, sillä digitaalisuus poistaa inhimilliset virheet, ja reaaliaikaisen seurannan takia mahdollisiin vuotoihin on mahdollista reagoida heti.

“Kun vuodot saadaan kiinni, vettä ei valu väärään paikkaan – eli vedestä ei makseta turhaan. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että jos vettä on päässyt valumaan rakenteisiin, pystymme minimoimaan ja jopa estämään kiinteistövahingot”, Haahtela sanoo.

Yritys modernisoi seurantapalveluiden lisäksi myös vesikalustoja vettä säästäviksi. Fiksuveden asiantuntijat tekevät asiakkaidensa kiinteistöissä vedensäästökartoituksia, joiden aikana paikannetaan vedenkulutusta lisäävät, huoltoa tai päivittämistä kaipaavat hanat, suihkut ja wc-istuimet sekä tarkistetaan kiinteistön käyttövesiverkoston paine. Kartoituksen jälkeen vesikalustoon tehdään vedensäästöä lisäävät asennustyöt. Palvelu sisältää asennustöiden jälkeisen säästöjen seurannan ja raportoinnin.

Sekä vedenkulutuksen etäseurantapalvelu että vedensäästökartoitukset tuovat mukanaan selvää säästöä.

“Etäseurantapalvelun avulla voidaan pienentää vedenkulutusta keskimäärin 4 %. Veden säästämisen huomioivilla kalusteasennuksilla, kuten virtaamien asettamisella oikealla tasolle ja wc-istuimien huoltamisilla, on saavutettu keskimäärin 20 %:n säästö vesikustannuksissa”, Haahtela kertoo.

Lue lisää >> https://smartvatten.com/fi/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Smartvatten

Smartvatten on kasvava vuonna 2013 perustettu Pohjois-Euroopan johtava vesitehokkuusteknologian toimittaja. Kehitämme, valmistamme ja myymme kiinteistöalalle ja vesilaitossektorille tuotteita ja palveluita, jotka kattavat veden koko kiertokulun. Luomme vesitehokkaan tulevaisuuden, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Meillä on yli 110 työntekijää kahdeksassa eri maassa ja toimitilat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Olemme yritys, jossa niin työntekijät kuin sidosryhmämme ovat sitoutuneita auttamaan globaalin vesikriisin ratkaisemisessa yhdessä innostuen, asiantuntevasti, yhteistyöllä ja vastuullisesti.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kerrostaloyhtiö Espoossa tiputti kaukolämmön kulutustaan lähes 20 prosenttia älylämmityksen avulla

Taloyhtiö As Oy Espoon Tuulenvireessä nautitaan lähes 20 prosenttia paremmasta energiatehokkuudesta Wattisen ensimmäisen käyttövuoden jälkeen – ja jännitetään, kuinka paljon säästöjä onnistutaan tänä vuonna tekemään talven 2022 kulutuspiikkien aikana. Älylämmitysjärjestelmän käynnistys Wattisen kanssa ylitti vuonna 2005 valmistuneen espoolaistaloyhtiön odotukset. Taloyhtiön hallituksen tekemässä kartoituksessa arvioitiin investoinnin olevan kannattava, mikäli se onnistuisi tuomaan lämmityskustannuksiin vähintään 10 prosentin […]

Wattinen

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

huonelämpötilaa

12.12.2022

Alenna huonelämpötilaa oikein

Huonelämpötilan pienentämiseen ei riitä pelkkä patterin termostaatin pyöräytys pienempään asentoon. Rakennuksessa, jossa on vesikiertoinen patteri- ja lämmitysjärjestelmä, voidaan lämmityksen tehoa säätää verkostoon menevän veden lämpötilaa alentamalla. Tämä tehdään automaattisen säätöjärjestelmän avulla.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.