Parempaa tietoturvaa ja sujuvuutta kotiverkkoon – pistä kodin WiFi kuntoon helpoilla nikseillä

Sinullakin on kodissasi varmasti useita eri laitteita, joihin on tallennettuna henkilökohtaisia tietojasi: maksukorttitietoja, henkilötietoja ja tietenkin salasanat ja tunnukset, joilla pääset sisään käyttämiisi palveluihin. Jos kotiverkko ja siihen kytkettyjen laitteiden tietoturva ei ole ajan tasalla, saattaa pääsy näihin tietoihin aueta netissä liikkuville hämäräveijareille.
Onneksi jo muutamalla suhteellisen yksinkertaisella keinolla digikonnien metkuja voi huomattavasti hankaloittaa.

1. Varmista, että modeemisi on ajan tasalla

Aivan kuten muutkin kodin älylaitteet, myös modeemi kannattaa välillä vaihtaa uuteen. Uusiin modeemeihin toimitetaan uusimmat järjestelmäpäivitykset. Se tarkoittaa, että kaikki tiedossa olevat aukot, joista tunkeutuja tai virus pääsee sisään, tukitaan nopeasti sitä mukaa kun niitä ilmenee.

Samalla kun ajan tasalla oleva modeemi parantaa tietoturvaa, se piristää myös WiFin vauhtia. Uudet modeemit tukevat viimeisimpiä nettiprotokollia ja niiden suorituskyky ja WiFi-verkon kantama on parempi.

Uusissa DNA:n modeemeissa on sisäänrakennettuna DNA Nettipulssi. Se on tekoälypalvelu, joka tekee jatkuvaa tuunausta kotiverkkojen toimivuuden eteen. Se siis säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia vastaamaan kodin netinkäyttöä. Lisäksi se antaa käytännöllisiä suosituksia yhteyden parantamiseksi. Taloyhtiön netissä DNA Nettipulssilla varustetut modeemit osaavat optimoida WiFiä myös huoneistojen välillä. Näin koko taloyhtiön nettiyhteys on toimintavarma ja häiriöt minimissä.

Tutustu tästä DNA:n tarjoamiin tietoturvaratkaisuihin

2. Kurkista modeemisi konehuoneeseen

Jokaisessa saman mallin modeemissa on tehdasasetuksena samat kirjautumistunnukset. Ne kannattaakin vaihtaa heti, kun modeemi on otettu käyttöön. Modeemin asetuksiin pääsee käsiksi selaimeen aukeavan asetussivun kautta.

Modeemisi mukana on toimitettu ohjeet, joilla pääset laitteen asetussivuille. Jos ohjeet on jo kierrätetty, ne löytyvät yleensä helposti netistä modeemin mallinimellä hakemalla. Kun vaihdat tunnukset, varmista samalla, että modeemi on asetettu lataamaan ja asentamaan uusimmat päivitykset automaattisesti.

3. Suojaa kotiverkon lisäksi myös laitteesi

Kun laitteet on päivitetty ja asetukset ovat kunnossa, voidaan miettiä erillisen tietoturvapalvelun hankintaa. Kuten kaikki muutkin palvelut, myös turvapalvelut kannattaa valita oman käytön ja tarpeen mukaan. Hyvällä virustoruntaohjelmalla suojaat kännykät, tietokoneet ja muut laitteet haittaohjelmilta. Raskaasti taustalla raksuttava reaaliaikainen virustorjunta saattaa tosin olla vanhemmassa koneessa isompi kiusa, kuin kevyesti nuuskiva vakoiluohjelma. Ja monesti se vakoiluohjelma saattaa tulla jo itse virustorjuntaohjelman mukana. Kannattaakin suhtautua epäilevästi kaikkeen, mitä tarjotaan netissä etuliitteellä FREE.

WiFi-yhteydet ja oman yksityisyyden voi turvata myös kätevällä VPN-palvelulla. Se kätkee näkyvyytesi netistä, jolloin esimerkiksi suoratoistopalveluiden maarajoitukset eivät ole kiusanasi. Erillisellä tunnusturvapalvelulla pystyt vielä suojamaan omat henkilötietosi ja käyttäjätunnuksesi.

DNA:n tarjoamilla turvapalveluilla suojaat kätevästi kodin kaikki laiteet yhdellä kuukausimaksulla. DNA:n viruksilta suojaavassa turvapaketissa on lisäksi mukana toiminto, jolla voi rajoittaa lasten (tai omaa) ruutuaikaa ja lukita pääsy haitallisille sivustoille.

4. Terve järki on vankka palomuuri

Mikään ohjelmisto tai laite ei ole täydellisen turvallinen. Siksi on hyvä pitää järki mukana, aina kun liikut netissä. Oletkin ehkä jo huomannut, että kaikki alueesi sinkut eivät haluakaan tavata juuri sinua, ja että se euron ihmehärpäke ei säästänytkään satoja euroja sähkölaskusta. Niin, ja vaikka kissat ovat kivoja, ovat ne ja niiden nimet sittenkin melko huonoja salasanoja. Universumia ylläpitävän tasapainolain mukaisesti mitä parempi salasana, sitä hankalampi se on muistaa.
Joka tapauksessa, kun sinulla on hyvät yhteydet, ajantasaiset laitteet, turvapuoli kunnossa ja tolkku tallella, on netissä viihtyminen vaivatonta ja mukavaa. Ei muuta kuin hyviä surffailuja!

 

 

Kunnon yhteydet varmistaa DNA Netti taloyhtiölle.
Se on edullisin ja helpoin tapa hankkia nopeat ja luotettavat laajakaistapalvelut

DNA Netti taloyhtiöille mukautuu helposti kaikkien asukkaiden tarpeisiin. Se tuo edullisen ja toimivan netin automaattisesti joka kotiin. Samalla enemmän nettiä käyttävät asukkaat voivat helposti itse hankkia lisää nopeutta – tavallisia hintoja huomattavasti edullisemmin. Oman liittymän nopeuden voi nostaa jopa 1000 megan vauhtiin. Sillä suurempikin perhe käyttää kaikkia nettipalveluita parhaalla laadulla ja ilman viiveitä.

DNA on isännöitsijän luotettava kumppani. Kaikki nettiin liittyvät asiat hoituvat mutkattomasti oman alueesi tuntevan paikallisen yhteyshenkilön sekä erillisen isännöitsijöille tarkoitetun taloyhtiöpalvelun kautta.

Lue lisää ja pyydä tarjous omalle taloyhtiöllesi: dna.fi/taloyhtiot

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

DNA

DNA on asumisen avulias kumppani, jolta taloyhtiö saa kiinteän laajakaistan markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Tutustu myös DNA:n älylämmityspalvelu Wattiseen. Se lisää asumismukavuutta ja parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA

1.4.2022

Asuminen vaikuttaa suomalaisten hiilijalanjälkeen enemmän kuin ruoka

EU:n tavoitteena on vähentää päästöjä vuoteen 2030 mennessä 55 prosenttia. Suomen tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2035, mutta EU:n vasta vuonna 2050. Merkittävä päästöjen vähentäminen tapahtuu asumisessa.

10.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Luotettava nettiyhteys on kotikonttorin edellytys

Etätöiden tekemiseen tarvitaan luotettava nettiyhteys. Nettiä vauhdittavat ajantasaiset ohjelmistot. Jos netti ei siltikään toimi kunnolla, saa koko taloyhtiölle yhteyden kerralla taloyhtiönetin avulla.

DNA

16.11.2022

Digitaaliset kanavat helpottavat arkea

Digitaaliset palvelut helpottavat taloyhtiön arkea, kunhan niitä on kaikkien asukkaiden helppo käyttää. Kaikki taloyhtiön asiat voi entistä useammin hoitaa yhden palvelun kautta. Digipalveluita käytettäessä on oltava tarkkana tietoturva-asioiden kanssa.