Muistilista hyvään sisäilmaan

Cervi on julkaissut seitsemän kohdan muistilistan, jota noudattamalla asukas voi parantaa huoneistonsa sisäilmaa ja vähentää sen epäpuhtauksia.

Ensimmäiseksi tulisi poistaa pöly ja muu lika huoneiston sisältä siivoamalla säännöllisesti. Huoneiston pintamateriaaleissa, kuten maalissa, tapeteissa ja kalusteissa tulisi olla turvallisia ja päästöttömiä materiaaleja, joista haihtuu mahdollisimman vähän yhdisteitä huonetilaan.

Sisälämpötila on syytä säätää 20–22 asteeseen, mutta makuuhuoneessa se voi olla alhaisempikin. Neljänneksi ilmankosteutta tulisi tarkkailla. Varsinkin koneellisen ilmanvaihdon kodeissa voi olla hyvä kostuttaa ilmaa talvikuukausina.

Vedon tunne on myös hyvä minimoida ilmanvaihtoa tarpeen mukaan säätämällä. Ilmanvaihdon tuloilmasuodattimet tulisi vaihtaa säännöllisesti puhtaisiin, suosituksen mukaan kahdesti vuodessa. Huomaathan, että taloyhtiöissä suodattimien vaihto kuuluu lähtökohtaisesti yhtiön vastuulle.

Lopuksi talon ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa vähintään seitsemän vuoden välein.

Lue lisää Cervi Talotekniikka Oy:n tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

28.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Radonia poistavat korjaustyöt parantavat myös sisäilmaa

Sisäilmassa voi esiintyä hajuton, mauton ja näkymätön vaara: radioaktiivinen radon, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Radonia on mahdollista vähentää korjaamalla rakenteita. Samalla parantuu sisäilma.

Raksystems

myönteisiä muutoksia

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.