Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

taloyhtiön ikkunaremontti

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Lue alta Pihlan asiantuntijan viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Ikkuna- ja oviremontti on taloyhtiöille merkittävä investointi, joka tehdään keskimäärin kerran tai kahdesti koko taloyhtiön elinkaaren aikana. Kumppanin huolellinen valinta remontin suorittamiseen onkin tärkeää, sillä kyseessä on hyvin pitkäikäinen investointi, joka vaikuttaa koko taloyhtiöön monella eri tavalla asumismukavuudesta lämmitysenergian kustannuksiin. Taloyhtiön ikkuna- ja oviremonttiin liittyy oleellisesti monta vaihetta ja alta voitkin lukea Pihlan asiantuntijan vinkit onnistuneeseen ikkuna- ja oviremontin kilpailutukseen.

1. Ammattitaitoinen suunnittelija on hyvä ottaa isännöitsijän avuksi jo heti alkukartoitukseen

Alkukartoituksessa selvitetään ikkunaremontin toteuttamiseen ja kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä, kuten taloyhtiön erityisvaatimuksia, julkisivun muutoksia, asukkaiden asuntokohtaisia toiveita ja mahdollisten toimenpidelupien tarpeita.

Isännöitsijän avuksi on suositeltavaa ottaa heti alkukartoitukseen korjausrakentamisen suunnittelun ammattilainen, joka toimii projektissa teknisenä asiantuntijana. Suunnittelijan kanssa hahmottuu kaikki ikkunaremontissa huomioitavat seikat ja kokenut suunnittelija ottaa myös asukkaiden tarpeet huomioon, sekä osaa avata modernien ikkunoiden ominaisuuksia tarjouspyyntöä laatiessa.

Kattava alkukartoitus minimoi yllätykset remontin myöhemmissä vaiheissa ja helpottaa ikkunaremontin kilpailuttamista ja tarjousten vertailua.

2. Valitse taloyhtiölle tyyliltään ja ominaisuuksiltaan parhaiten sopivat ikkunat

Uudet ikkunat vaikuttavat asukkaiden elämään vuosikymmeniä, joten ikkunoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin on syytä kiinnittää huomiota jo ennen ikkunaremontin kilpailuttamista.

Uudet ikkunat ovat lähtökohtaisesti aina lämmöneristykseltään parempia, kuin vanhat. Uudenkin ikkunan lämmöneristykseen voidaan kuitenkin vaikuttaa lasivalinnoilla. Esimerkiksi erityiset energialasit parantavat taloyhtiön energiatehokkuutta lämpöhukkaa minimoimalla ja estävät ikävää vedon tunnetta. Energiatehokkaat ikkunat valitsemalla voi säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa.

Lisäksi ikkunavalinnoilla voi vaikuttaa myös muun muassa auringonsuojaukseen, mobiilikuuluvuuteen, sekä taloyhtiön ulkonäköön ja huoneistojen yleisilmeeseen.

3. Huomioi ikkunoiden vaikutus sisäilman laatuun

Uudet ikkunat vaikuttavat merkittävästi taloyhtiön sisäilman laatuun, sillä uudet ikkunat ovat aina tiiviimmät, kuin vanhat. Seinän ja karmin väliset asennusvälit myös eristetään ikkunaremontin yhteydessä. Tuloilman riittävä määrä ja ilmanvaihdon toimivuus ovat asioita, joista on tärkeää varmistua ikkunaremontin yhteydessä.

Ilmanvaihdon ongelmat voidaan ehkäistä ikkunaremontin yhteydessä valitsemalla uusiin ikkunoihin jo tehtaalla valmiiksi asennettavat raitisilmaventtiilit, jotka tuovat tuloilmaa ulkoa automaattisesti, hallitusti ja suodatetusti sisätiloihin. Raikkaan tuloilman riittävä määrä taataan, kun ikkunaremontin yhteydessä ikkunoihin valitaan oikea määrä oikeanlaisia venttiileitä.

4. Ymmärrä oikeanlaisen asennuksen merkitys

Kokemuksella ja ammattitaidolla toteutetulla ikkunaremontilla häiritään taloyhtiön arkea mahdollisimman vähän. Asennus on merkittävä osa ikkunaremonttia ja oikeanlainen asennus varmistaa laadukkaiden ikkunoiden toimimisen halutulla tavalla. Paraskaan ikkuna ei toimi toivotusti, mikäli asennusta ei toteuteta oikein.

Ikkunaremontin kumppanin valinnassa onkin erittäin tärkeää kiinnittää itse tuotteiden lisäksi huomiota asennuspalveluun, sekä koko ikkunaremontin läpiviemiseen liittyviin toimintatapoihin.

Asentajien turvalliset ja siistit työtavat takaavat tyytyväiset asukkaat ja onnistuneen lopputuloksen. Taloyhtiötä koskee tilaajavastuu eli työtapaturman tapahtuessa taloyhtiöllä on vastuu tapahtuneesta. Riskien minimoimiseksi kannattaakin valita toimija, jonka tekemä suojaus ja työtavat ovat turvalliset.

5. Valitse ikkunaremonttiin luotettava kumppani

Rakennusalalla toimii valitettavasti yrityksiä, jotka eivät kannata vastuuta reklamaatiotilanteissa ja joiden toiminta ei ole kannattavaa. Ikkunaremontissa toteuttaja on vastuussa tuotteista vähintään 2 vuoden ajan projektin toteutuksesta. Eri yritysten takuiden kattavuus on hyvä selvittää jo kilpailutusvaiheessa, sillä nämä voivat erota toisistaan merkittävästi.

On hyvä varmistaa, että urakoitsija on valmis ottamaan kokonaisvastuun tuotteista ja asennuksesta, että mahdollisen ongelmatilanteen ilmetessä keskustelua käydään vain yhden toimijan kanssa. Toteuttajaksi valitun yrityksen taloustiedot ja vakuutukset on myös syytä käydä läpi ennen sopimuksen tekemistä.

Aiempien asiakkaiden kokemuksiin on hyvä perehtyä ennen kumppanin lukkoon lyömistä. Yritykseltä voi myös yleisten referenssien lisäksi pyytää tiedot tulevan projektin vastuuhenkilön aiemmista referenssikohteista, sekä työkokemuksen vastaavista kohteista.

Hyödynnä maksuton Taloyhtiö-palvelu ja asiantuntijoidemme apu jo suunnitteluvaiheessa

Pihla Taloyhtiö -palvelun avulla taloyhtiöiden hallitukset, isännöitsijät ja suunnittelualan ammattilaiset voivat hyödyntää asiantuntijoidemme ammattitaitoa jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Varaa maksuton etätapaaminen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Pihla-Tiivi

Pihla ja Tiivi ovat taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttien luotettavimmat kumppanit. Tarjoamme Suomen edistyksellisimmän ikkuna- ja ovimerkkivalikoiman sekä tutkitusti parhaan asennuksen ja projektinhoidon kaiken kokoisille taloyhtiöille ympäri Suomen.

Tyytyväisten asiakkaiden ja vuosikymmenien kokemuksen ansiosta meistä on tullut alamme suurin ja vakavaraisin toimija, jonka vastuullinen toiminta määrittää koko alan standardin. Takaamme vastuullisen ja vaivattoman ikkuna- ja oviremontin juuri sinun taloyhtiösi korkeimpiin odotuksiin.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunaremontilla

17.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ikkunaremontilla taloyhtiön ilme ja asumisviihtyvyys uudelle tasolle

Ikkunaremontin avulla suuren helsinkiläisen taloyhtiön ilme saatiin päivitettyä yhtenäiseksi, ja asumisviihtyvyys nostettiin uudelle tasolle tehdasasenteisten sälekaihdinten, sekä sujuvan mobiilikuuluvuuden takaavien Antennilasien avulla.

Pihla-Tiivi

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti