Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

asuntomessut Molok

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Korttelikeräyspiste helpottaa kierrätystä – myös taloyhtiöille

Uuden jätelain myötä alle 5 huoneiston asunto-osakeyhtiöt ja omakotitaloudet yli 10 000 asukkaan taajamissa velvoitetaan joko järjestämään biojätteen keräys tai aloittamaan kotikompostointi.

Helpompi vaihtoehto on Molok Oy:n korttelikeräyskonsepti. Korttelikeräyksessä tietyn alueen omakotitaloilla on yhteinen jätepiste, josta löytyy kattavat lajittelumahdollisuudet.

Yhteinen jätepiste tekeekin jätehuollosta kaikille helpompaa ja säästää kustannuksia. Lisäksi kun jätepiste sijoitetaan asuinalueen sisäänajoväylälle ison tien varteen, ei jäteautojen tarvitse ajaa enää talojen lomassa, mikä rauhoittaa aluetta raskaalta liikenteeltä.

Korttelikeräyspisteitä voi laajentaa palvelemaan myös useampaa taloyhtiötä samassa paikassa.

Asuntomessualueelle kaavoitettiin korttelikeräyspiste valmiiksi

Loviisan asuntomessualueelta löytyy 17 omakotitalon tarpeisiin mitoitettu korttelikeräyspiste. Kyseisellä Molok-jätepisteellä voi kierrättää seitsemää eri jätejaetta, mukaan lukien biojätettä.

Omakotitaloasukkaiden yhteinen keräyspiste oli kaavoitettu jo valmiiksi Loviisan asuntomessualueen yleiskaavaan.

Loviisa onkin kaupunkina ollut todellinen edelläkävijä, joka kaavoituksellaan pyrkii ohjaamaan omakotitaloasukkaitakin tehokkaampaan, ympäristöystävällisempään ja asukkaille vaivattomampaan jätteenkeräykseen.

Taloyhtiöille siisti, tilaa säästävä ja monipuolinen jätepiste

Vuoden 2023 asuntomessuilla nähdään myös Molok-jätepiste kerrostaloyhtiössä.

Taloyhtiöissä jätepisteiden ongelmakohtia ovat yleensä jatkuvasti täynnä olevat säiliöt ja jätepisteen vaikea saavutettavuus. Ovien tai porttien takana sijaitsevat jätepisteet voivat olla etenkin talvella hankalia käyttää, jopa vaarallisia.

Molok-jätepiste asennetaan aina avoimeen tilaan piha-alueelle, jolloin se on esteetön, helppo löytää ja helppo käyttää.

Molok-jätepiste vie piha-alueelta myös huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteiset pinta-astiat, mikä vapauttaa tilaa pihalta esimerkiksi maksullisille autopaikoille, jotka tuovat lisää tuottoa taloyhtiölle. Tilaa voi vapautua myös esimerkiksi sähköautojen latauspisteille, pyörien säilytykseen tai oleskelualueelle.

Syväkeräyspiste suojelee asuntomessujen alueen herkkää luontoa

Loviisan asuntomessut järjestetään hienossa ja herkässä merellisessä ympäristössä. Vierestä löytyy lisäksi luonnonsuojelualue.

Kun mietitään jätteidenkeräyspisteitä ympäristön kannalta, niiden tulee toimia tehtävässään täydellisesti – jätteitä ei saa päästä ympäröivään luontoon. Ja toisaalta jätepiste ei saa houkutella luokseen ympäröivää luontoa eli eläimiä.

Molok-jätepiste on turvallinen valinta herkkien luontokohteiden läheisyyteen.

Syväkeräyssäiliöiden tilavuudesta 60 % sijaitsee maan pinnan alapuolella

Molok-syväkeräyssäiliöt ovatkin varma ratkaisu, kun jätepisteen täytyy aidosti pysyä siistinä ja hygieenisenä. Suurin osa Molok-säiliöstä on nimittäin kaivettu maan alle.

Kun säiliöt ovat tarpeeksi suuria, ne eivät pursuile ja päästä roskia ympäristöönsä. Molok-säiliöt tyhjennetään nostopuomilla, joka nostaa säiliöissä olevan säkin keräysauton päälle. Pussin suu avataan alaosasta, jolloin jätteet solahtavat siististi jäteautoon, ilman että tyhjennettäessä tuuli puhaltaisi roskia jäteauton ulkopuolelle.

Koska suurin osa Molok-säiliöstä on maanpinnan alapuolella, säiliön alaosat ovat viileässä ympäri vuoden. Tämä vähentää jätteistä syntyviä hajuhaittoja. Jämäkät säiliöt pitävät myös eläimet loitolla. Säiliöiden runkokaivot ovat lisäksi täysin tiiviitä ja saumattomia, jolloin maaperään ei kulkeudu jätteistä irtoavia nesteitä. Lue koko artikkeli Molok Oy:n sivustolta ja katso, mistä messualueelta löydät Molok-jätepisteet!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

Molok 19.5.

9.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun 6 työkalua

Molok on alkuperäinen jätteiden syväkeräysjärjestelmien suunnittelija ja toimittaja. Syväkeräyspiste säästää tilaa ja tekee jätepisteestä siistimmän. Molok tarjoaa useita verkosta löytyviä maksuttomia suunnittelutyökaluja, joilla jätepisteen suunnittelu on helppoa.

Molok

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

MolokDomino-jätesäiliö on ekologinen ja tyylikäs

Molok on päivittänyt kestosuosikki-jätepisteensä MolokDominon. Uusi MolokDomino on ekologinen ja tyylikäs, mutta myös miellyttävä ja helppo käyttää. Siihen voidaan integroida myös älyominaisuuksia.

Molok

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

yhteinen jätepiste

13.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiöiden yhteinen jätepiste säästää rahaa ja ympäristöä

Viisi vaasalaista taloyhtiötä rakensi uuden yhteisen jätepisteen entisten erillisten tilalle. Uuden jätepisteen Molok-syväkeräyssäiliöt vaativat tyhjennystä harvemmin, mikä säästää rahaa ja ympäristöä.

Molok