Kai Lahtisen tie vei urheiluvalmentajasta uudissaumauksen konkariksi

Saumalaakso sai vahvistusta uudissaumauksen konkarista, kun Kai Lahtinen aloitti projektipäällikkönä elokuussa 2020. Hänen taustansa on urheilumaailmassa, mäkihyppyvalmentajana. Ennen Saumalaaksolle tuloaan Kai pyöritti omaa uudissaumausyritystä vuosikymmenen verran. Hyppääminen saumausalan lippulaivayrityksen palvelukseen on ollut hänelle mieluisa. Saumalaaksolla hän on päässyt paitsi näkemään alan isompaa kuvaa, myös kehittämään Saumalaaksoa yrityksenä.

Sattuman kautta alalle ja yrittäjäksi

Lahtinen on aiemmin toiminut mäkihyppyvalmentaja. Hän valmensi kaiken ikäisiä hyppääjiä 5-vuotiaista junioreista aina huippu-urheilijoihin asti. Vuonna 2006 valmennushommat saivat jäädä, ja Lahtinen päätyi sattuman kautta saumaushommiin. ”Ekana aamuna en oikeastaan edes tiennyt, mitä olin menossa tekemään. Kertoo ehkä jotain mun luonteesta. Kun jotain ruvetaan tekemään, niin tehdään sitten kunnolla”, Lahtinen muistelee.

Muutamia vuosia vierähti uudissaumaushommissa toiminimellä. Vuonna 2011 eräs isompi työmaa suorastaan kaatui Lahtisen syliin, kun urakoitsijalla ei ollutkaan tarpeeksi työntekijöitä ja alihankkijoita. Lahtinen pestasi tarvittavat työntekijät ja urakka hoitui mallikkaasti. ”Siitä se sitten pikku hiljaa lähti. 2014 vaihdoin toiminimen osakeyhtiöksi, ja toiminta kasvoi vuosi vuodelta”, hän kertoo. Loppuvaiheessa Lahtisen firmassa oli sesonkiaikoina parhaimmillaan lähes 30 työntekijää.

Jälkikäteen hän on tajunnut, että innostus yrittämiseen syttyi jo aikoinaan urheiluvalmentajan työssä. ”Yritysjohtaminen ja valmentaminen kulkevat käsi kädessä. Molemmissa on paljon samaa, ja ne voisivat oppia toinen toisiltaan. Ajatus omasta yrityksestä poiki siis urheilutaustastani, vaikka sattuman kautta lopulta yrittäjäksi päädyinkin”, Lahtinen tuumaa.

Saumalaaksolle projekteja ja kehitystyötä vetämään

Sattuma oli pelissä myös Saumalaaksolle siirryttäessä. Lahtisen firma haettiin konkurssiin keväällä 2020, ja hänen tarkoituksenaan oli hypätä firman pyörityksestä takaisin saumaushommiin. Hänellä olikin jo sovittuna muutama pieni 1-2 hengen työmaa. Anton Panschin sattui samoihin aikoihin soittamaan muissa asioissa, ja miehet vaihtoivat kuulumisia ja tulevaisuudensuunnitelmia. Anton heitti Kaille haasteen ja kysyi, olisiko hänellä kiinnostusta lähteä Saumalaakson leipiin. ”Saumalaaksolla oli tarvetta uudissaumauspuolella. Käytiin asioita läpi ja päätettiin antaa asian hautua. Parin kuukauden kuluttua totesimme, että meillä on yhteinen näkemys asioista. Päätimme katsoa, mitä saamme yhdessä aikaan”, Lahtinen kertoo. Elokuun alussa hän aloitti projektipäällikkönä ja uudissaumauspuolen kehittäjänä.

Lahtisen ensikokemukset Saumalaaksosta ovat olleet hyviä. Ensimmäisenä pisti silmään työntekijäkaartin vahva osaaminen ja kokemus. ”Aiemmissa hommissa olen itse joutunut ja päässyt opettamaan tekijöitä. Saumalaaksolla taas on pitkän linjan saumareita, joilla on selkeät näkemykset ja kova osaaminen”, Lahtinen kertoo. ”Meidän tärkein porukka eli saumarit on ottaneet minut todella hyvin vastaan. Se on tuntunut tosi hienolta. Olemme myös saaneet yhdessä kehitettyä tiimipelaamista ja muita asioita talossa”, hän hehkuttaa.

Saumalaaksolla vahva sauma uudissaumauksessa

Kai Lahtinen vahvistaa oman vankan kokemuksensa kautta Saumalaakson uudissaumauspuolta. Monet potentiaaliset asiakkaat tuntuvat ajattelevan, että yritys tekee vain uusintasaumauksia ja julkisivusaneerauksia. Tätä käsitystä Lahtisen johdolla lähdetään nyt haastamaan. ”Meillä on todella kovat ja ammattitaitoiset saumarit. Valttimme on työmaalla, sen puolen osaamme erinomaisesti. Pystymme ammattitaitomme avulla hoitamaan niin pienet kuin isotkin uudissaumauskohteet”, Lahtinen kertoo. Pääkaupunkiseudulla rakennetaan paljon ja jatkuvasti, joten saumattavaa riittää. Ja Saumalaaksollahan tunnetusti syntyy tiiviisti parasta saumaa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Saumalaakso

Saumaustyöt – Tiivistystyöt – Maalaustyöt – Muut julkisivutyöt
Saumaus- ja tiivistysurakointi, sekä saumaustarvikkeita vuodesta 1986

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

18.10.2021

Kuka on vastuussa, jos asuntokauppa ei suju?

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n toimitusjohtaja Jussi Mannerbergin mukaan välittäjän rooli on nykyisellään selkeä myyjän ja ostajan välissä. Välitysliike on lain mukaan vastuussa välittäjän toiminnasta. Kiinteistönvälitysala on tarkasti säännelty.

7.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Parempaa tietoturvaa ja sujuvuutta kotiverkkoon – pistä kodin WiFi kuntoon helpoilla nikseillä

Sinullakin on kodissasi varmasti useita eri laitteita, joihin on tallennettuna henkilökohtaisia tietojasi: maksukorttitietoja, henkilötietoja ja tietenkin salasanat ja tunnukset, joilla pääset sisään käyttämiisi palveluihin. Jos kotiverkko ja siihen kytkettyjen laitteiden tietoturva ei ole ajan tasalla, saattaa pääsy näihin tietoihin aueta netissä liikkuville hämäräveijareille. Onneksi jo muutamalla suhteellisen yksinkertaisella keinolla digikonnien metkuja voi huomattavasti hankaloittaa.

DNA

4.4.2022

Kymmenientuhansien taloyhtiöiden tiedot uupuvat yhä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen mukaan vanhemmat taloyhtiöt ovat siirtäneet tietojaan uuteen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään toistaiseksi varsin vähän. Järjestelmään on kertynyt tähän mennessä tiedot noin 9 000 taloyhtiöstä, joista vanhempia eli ennen vuotta 2019 perustettuja yhtiöitä on noin 4 400. –  Vasta hyvin pieni osa osakeluettelojen siirroista on tehty, sanoo johtaja Janne Murtoniemi Maanmittauslaitokselta.