Ikkunaremontilla taloyhtiön ilme ja asumisviihtyvyys uudelle tasolle

ikkunaremontilla

Ikkunaremontin avulla suuren taloyhtiön ilme saatiin päivitettyä yhtenäiseksi, ja asumisviihtyvyys nostettiin uudelle tasolle tehdasasenteisten sälekaihdinten, sekä sujuvan mobiilikuuluvuuden takaavien Antennilasien avulla.

Helsingin Pasilan As Oy Hopea-Salpaan toteutettiin Pihlan kanssa ikkuna- ja oviremontti, jossa parantui niin talojen ulkonäkö kuin asumisviihtyvyyskin. Erityiskiitosta annettiin parantuneesta ilmanvaihdosta, hyvin hoidetusta projektista sekä mukavasta ja ammattimaisesta asennusryhmästä.

Alkukartoitus selvitti taloyhtiön ikkunaremontin tarpeet

Taloyhtiö otti jo heti alkukartoitukseen mukaan suunnittelijan, ikkunaremontin suunnittelun tueksi. Taloyhtiön punatiiliverhoiltuihin taloihin vaihdettiin kaikki ikkunat rappukäytäviin, asuntoihin, liiketiloihin ja kattoterassille. Samalla vaihdettiin myös parvekeovet sekä kattoterassien ikkunat ja ovet.

Asuntoja taloyhtiössä on 101 kpl, ja asennettavia ikkunoita ja ovia yhteensä 631 kpl. Remontti kesti kokonaisuudessaan puoli vuotta, ja pysyi lähes täydellisesti aikataulussa myrskysäiden aiheuttamista haasteista huolimatta.

Kokonaisuutta esiteltiin taloyhtiölle ennen toimittajavalintaa

Ennen toimittajavalintaa Pihlalta esiteltiin tuotteita ja palvelua ensin hallitukselle ja sitten vielä erikseen yhtiökokouksessa, jossa kerrottiin lisää ja vastattiin asukkaita askarruttaviin kysymyksiin tuotteista ja ikkunaremontista. Erityistoiveita remontin suhteen oli tehtaalla valmiiksi asennetut sälekaihtimet, lisääntynyt valo asunnoissa sekä parempi äänieristys. Asuntoihin asennettiin myös uudet korvausilmaventtiilit.

– Yhteistyö oli mutkatonta. Meillä oli ammattitaitoinen suunnittelija ja kun häneltä annettiin speksit ikkunatoimittajalle, meni se tosi yksinkertaisesti, toteaa taloyhtiön remontin aikainen hallituksen puheenjohtaja Teemu Kavander.

Ilme yhdenmukaistettiin ja mobiiliyhteydet saatiin jälleen sujuvaksi

Taloihin asennettiin Pihla Varma -rakenteisia ikkunoita, paloikkunoita ja Pihla Patio-parvekeovia. Ikkunoita koristaa luonteikkaat liimaristikot, joten visuaalinen ilme säilyi alkuperäisen kaltaisena. Ennen remonttia oli nähtävillä paljon asuntokohtaisia ratkaisuja erinäköisistä säleverhoista aina näköestekalvoihin. Nyt remontin jälkeen yleisilme on siisti, yhdenmukainen ja raikas.

Yhdeksi tärkeimmistä kysymyksistä remontin suunnittelussa nousi myös mobiilikuuluvuuden varmistaminen. Suunnittelija oli valistanut uusien energiatehokkaiden ikkunoiden läpäisevän huonommin mobiilisignaalia, ja kokemuksia ikkunaremontin jälkeisestä huonontuneesta kuuluvuudesta oli kantautunut hallituksen korviin jo aikaisemmin. Antennilasi ratkaisuna vakuutti taloyhtiön väen, eikä asunnoissa olekaan remontin jälkeen todettu selkeää kuuluvuuden huonontumista.

Ikkunaremontti yhtenäisti ja raikasti 101 asunnon taloyhtiön ilmeen.

Aktiivinen kanssakäyminen asennuksen aikana vakuutti asukkaat

Asennusryhmän aktiivinen ote ja avoin kanssakäyminen asukkaiden kanssa sai kiitosta projektin aikana ja sen jälkeen. Asukkaat tiedustelivat toisinaan asennuksen etenemisestä asennusryhmän tavatessaan ja asennusryhmä otti aina aikansa vaihtaakseen muutaman sanan asukkaiden kanssa. Tämä herätti luottamusta ja ilahdutti asukkaita remontin keskellä.

Projektin selkeä suunnitelma ja järjestelmällinen eteneminen tuotteita asentaessa helpotti taloyhtiön arkea jokaisen asukkaan tietäessä, missä kohtaa projektia mennään ja milloin oman asunnon vuoro tulee olemaan. Ammattimainen ote ja kokemus takasivat sen, että suuren taloyhtiön ikkunaremontissa pysyttiin budjetissa ja projekti saatettiin loppuun lähes täydellisesti aikataulussa haasteista huolimatta.

Ikkuna- ja oviremontin vaikutukset yllättivät positiivisesti

Katso videolta, miten taloyhtiön puheenjohtaja kuvailee ikkunaremontin positiivisia vaikutuksia ja Pihlan sekä taloyhtiön mutkatonta yhteistyötä remontin aikana.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Pihla-Tiivi

Pihla ja Tiivi ovat taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttien luotettavimmat kumppanit. Tarjoamme Suomen edistyksellisimmän ikkuna- ja ovimerkkivalikoiman sekä tutkitusti parhaan asennuksen ja projektinhoidon kaiken kokoisille taloyhtiöille ympäri Suomen.

Tyytyväisten asiakkaiden ja vuosikymmenien kokemuksen ansiosta meistä on tullut alamme suurin ja vakavaraisin toimija, jonka vastuullinen toiminta määrittää koko alan standardin. Takaamme vastuullisen ja vaivattoman ikkuna- ja oviremontin juuri sinun taloyhtiösi korkeimpiin odotuksiin.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti