Hyvä nettiyhteys on ensiarvoisen tärkeä etätyöskentelyssä

Etätyöskentelyssä on etunsa: aikaa säästyy ja palaverit sujuvat vaikka pyjamassa, sopivasti työtä tauottaen. Kun laitteet toimivat, netti toimii ja tieturva-asiat on mietitty, töissä on kivaa — myös kotona. Kuitenkin toisissa käyttötarkoituksissa netin nopeus on kriittisempää kuin toisissa. Netflixiä katsoessa ei välttämättä haittaa, jos yhteys on vähän jäljessä. Palaverista taas ei tule mitään, jos videokuva pysähtelee.  Etätyöläisen netissä paluukaistan nopeus kannattaisikin olla vähintään 10 Mbit/s.

Mutta kun koko perhe on yhtä aikaa netissä, saattaa nopeammastakin liittymästä loppua vauhti kesken. Kerrostaloasukkaille ruuhkaa aiheutuu myös nettikaistan ja WiFi-taajuksien jakamisesta useamman talouden kesken.

 WiFi-modeemi vaikuttaa vauhtiin

Pelkkä netin nopeus ei aina riitä takaamaan sujuvaa netinkäyttöä. Varsinkin, jos asut kodissa, jossa on paljon neliöitä tai useampi kerros, kannattaa huolehtia WiFi-modeemi ajan tasalle. Uusimpien modeemien WiFin kantama kattaa koko kodin paremmin ja laadukkaammin. Niissä on myös valittavana 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudet. Tarvittaessa kannattaa kokeilla Mesh WiFi -järjestelmää. Sillä saa luotua suuremmankin omakotitalon kaikille laitteille vahvan ja vakaan WiFiin.

Uusissa DNA:n modeemeissa on mukana DNA Nettipulssi. Nettipulssin tekoäly säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä ja antaa käytännöllisiä suosituksia yhteyden parantamiseksi. Tuloksena on huoleton ja toimintavarma netti kodin joka huoneessa.

Lisää Nettipulssista: dna.fi/nettipulssi

 Onhan kotitoimiston tietoturva kunnossa?

Etätöitä tehdessä kodin tietoturvan on oltava samalla tasolla kuin toimistollakin. Vanhoihin ja päivittämättömiin laitteisiin ja ohjelmistoihin liittyy aina tietoturvauhkia.

Muutaman vuoden ikäinen modeemi tai reititin saattaa olla jo auttamattoman vanha. Tietoturvariskin lisäksi se hidastaa turhaan netinkäyttöä. DNA suosittelee hankkimaan laitteet suoraan omalta operaattorilta, joka pitää huolta tietoturvan päivittämisestä asiakkaan puolesta.

Pelkkä laitteiden ja ohjelmien päivittäminen ei kuitenkaan riitä, vaan myös suojaus täytyy olla kunnossa. DNA:lta voit hankkia kaikki turvalliseen etätyöskentelyyn tarvitsemasi palvelut.

Lue lisää DNA:n tarjoamista tietoturvapalveluista: dna.fi/tietoturva

 DNA:n taloyhtiölaajakaista tuo nopean netin edulliseen hintaan

Tehokas ja nopea netti edullisesti on varmasti yhtälö, joka kiinnostaa useampia meistä. DNA Netti taloyhtiöille voi tipauttaa nettilaskua merkittävästi. Siinä taloyhtiön jokainen koti saa vähintään 10 Mbit/s perusnopeudella toimivan netin, jonka hinta sisältyy automaattisesti vuokraan tai vastikkeeseen. Perusnopeus riittää mainiosti surffailuun ja tärkeiden asioiden hoitoon, esimerkiksi verkkopankin ja sähköpostin käyttöön.

Vauhdikkaampaa nettiä tarvitsevat voivat itse nostaa nettinsä nopeutta, vaikka täyteen gigaan asti. Lisänopeudet ovat tuntuvasti edullisempia verrattuna tavallisiin liittymiin. Asukkaat maksavat lisänopeutensa itse omalla erillisellä laskulla.

Kannattaa laittaa taloyhtiön netin hankinta vireille heti seuraavassa yhtiökokouksessa. Vaikka sopimus tehdään taloyhtiölle, saavat kaikkia asukkaat silti koteihinsa oman DNA Netti -liittymän, jota ei jaeta naapureiden kesken.

Tutustu taloyhtiön nettiin: dna.fi/taloyhtiöt

Katso myös nämä

14.4.2015

Kohti graniittilinnaa

Suomen Kiinteistölehti tenttasi kantoja asumista koskettaviin kysymyksiin kahdeksan eduskuntavaaleihin osallistuvan puolueen ehdokkailta. Painotuksissa on eroja, mutta esimerkiksi asumiskustannusten nousun hillitsemisessä moni vastaajista koki tärkeäksi säätelyn vähentämisen. Myös kaavoitukseen haluttiin aktiivisempaa otetta, jotta asumiseen tarkoitettuja tontteja olisi tarjolla riittävästi.

28.9.2015

Hyvä kuntotarkastaja tarvitsee asiantuntevuuden lisäksi ammattietiikan

Asuntokaupassa sekä ostajan että myyjän oikeusturva saattaa joutua koetukselle kaupan teon jälkeen ilmenneiden kosteusvaurioiden ja terveyshaittojen johdosta. Taloja ei katsasteta säännöllisesti – autot sen sijaan vuosittain, vaikka niiden arvo on vain kymmenesosa talojen arvosta. Talon kunto voi siis olla melkein mitä tahansa ja ilman asianmukaista kunnon selvittämistä riskit huonoon asuntokauppaan ovat suuret.

27.2.2015

Asukkaiden mielestä sekajätteen hyödyntäminen energiana on hyvä asia

HSY:n kyselyyn vastanneista 92 % pitää jätteen energiahyödyntämistä joko erittäin hyvänä tai hyvänä asiana. Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat suhtautuvat hyvin myönteisesti siihen, että sekajäte hyödynnetään Vantaan Energian jätevoimalassa. Tämä kävi ilmi Helsingin seudun ympäristöpalveluiden  TNS Gallupilla syksyllä 2014 teettämässä kyselyssä, johon vastasi 1004 pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukasta.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.