Ekologinen ja kustannustehokas lukitusuudistus

lukitusuudistus

Monet taloyhtiöt painivat nyt nousevien kustannusten kanssa ja suunniteltujen hankkeiden siirtämistä pohditaan. Lukituksen uudistaminen voi olla ajankohtaista ja hankelistalla, mutta pitäisikö sitä lykätä, kun entiselläkin lukitusjärjestelmällä vielä pärjäillään?

On toki taloyhtiökohtaista, kuinka kriittinen lukitusremontin toteutus on. Pääpiirteissään voisi kuitenkin sanoa että, jos taloyhtiössä on mekaaninen lukitus, jonka patentti on umpeutunut ja asunnoissa on paljon vaihtuvuutta, avaimia on vuosien varrella hukkunut tai havaitaan ilkivaltaa lukituksen uudistaminen ei ehkä ole se hanke, jota kannattaa lykätä. Ajantasaisen lukituksen ansiosta voidaan säästyä monelta harmilta ja taloudellisilta menetyksiltä.

Retrofit – nopeampaa ja helpompaa

Lukitushanketta suunniteltaessa on tietysti hyvä olla hintatietoinen ja miettiä miten hanke voidaan viedä läpi kustannustehokkaasti. Kun lukitus uudistetaan käyttämällä mahdollisimman paljon hyväksi entisen lukituksen toimivia osia, saadaan hanke vietyä läpi sekä kustannustehokkaasti että ekologisesti. Kustannustehokkuutta lisää myös lukituksen ennakkokartoitus yhdessä valtuutetun lukkoliikkeen ammattilaisen tai ABLOY-asiantuntijan kanssa. Näin havaitaan ajoissa, missä kunnossa lukituksen osat ovat ja vastaako lukitus vakuutusyhtiöiden vaatimuksia. Kartoituksen ansiosta saadaan vertailukelpoisempia tarjouksia ja ratkaisuehdotuksia, jotka palvelevat pitkälle tulevaisuuteen.

Abloyn retrofit-ratkaisuilla tarkoitamme sitä, että uudet tuotteemme ovat mahdollisimman hyvin yhteensopivia vanhoihin oviin ja lukkorunkoihin. Näin lukitusta uudistettaessa ei tarvitse välttämättä vaihtaa koko lukkoa, vaan yksittäisten osien päivitys voi riittää. Esimerkiksi vanha mekaaninen lukitus voidaan useissa tapauksissa päivittää moderniin digitaaliseen lukitusjärjestelmään vaihtamalla vain lukituksen sydän eli lukkopesä. Retrofit on asukkaille ja kiinteistöille nopeampaa ja helpompaa. Sen lisäksi, että retrofit-asennuksen kustannukset pysyvät maltillisina, myös työstä aiheutuvat häiriöt pysyvät vähäisinä sekä ympäristövaikutukset pieninä.

Hyödynnä kampanja

Mikäli lukituksen uusiminen on ollut taloyhtiössäsi suunnittelupöydällä, juuri nyt on hyvä aika toimia. ABLOY-valtuutetuissa lukkoliikkeissä on käynnissä syksyn kampanja, ja mekaaninen ABLOY EASY -lukitusjärjestelmä on valmiina asennettavaksi jokaiseen päivitystä kaipaavaan oveen. Lue lisää kampanjasta ja pyydä tarjous lukkoliikkeeltäsi 15.11.2023 mennessä.

Tutustu asumisen lukitusratkaisuihin: abloy.fi/koti

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

valokuidusta

2.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki kohisevat valokuidusta, mitä siitä pitäisi nyt tietää?

Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä ennennäkemättömän paljon. Valokuitunen listasi tärkeimmät seikat, jotka jokaisen tulisi nyt tietää valokuidusta.

Valokuitunen

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

17.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Asumiskulujen kasvun hillintään on toimivia keinoja

DNA Netti taloyhtiösopimus mahdollistaa merkittävää säästöä asumiskustannuksissa. Jokainen asukas voi hankkia itselleen sopivan lisänopeuden edullisesti. Lämmityskustannusten alentamisessa auttaa DNA:n Wattinen.

DNA ja Wattinen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti