Alva – huoneistokohtainen veden etämittaus helposti ja kustannustehokkaasti

Alva on vesi- ja energiapalveluiden tulevaisuuden tekijä. Jo vuosikymmeniä olemme tarjonneet osaamistamme Jyväskylän alueella. Tänä päivänä tarjoamme ratkaisujamme myös valtakunnallisesti, osin kansainvälisestikin.

Energiatehokkuusdirektiivi edellyttää huoneistokohtaista vedenkulutuksen mittausta ja siihen perustuvaa mittausta uusissa rakennuskohteissa sekä vanhemmissa taloyhtiöissä, joissa tehdään putkistosaneeraus. Alvan avulla etämittaus sujuu helposti.

Tärkeintä meille on, että asiakkaidemme arki sujuu mahdollisimman huolettomasti. Siksi tarjoamme valtakunnallisena palveluna muun muassa huoneistokohtaista vedenkulutuksen mittausta, jota edellytetään niin uusissa rakennuskohteissa kuin vanhoissa, putkistosaneerattavissa taloyhtiöissä. Huoneistokohtainen veden etämittaus kannustaa tutkitusti säästeliäämpään vedenkäyttöön, joten siitä kiittävät niin ympäristö kuin asiakkaan kukkarokin.

Huoneistokohtainen veden etämittaus onnistuu kauttamme helposti ja kustannustehokkaasti. Palvelumme sisältää etäluettavat mittarit, niiden ylläpidon, langattoman tiedonsiirron, laskutustietojen toimituksen, kulutusraportoinnin, vuotovahdit, teknisen tuen sekä vuotovahdin, jonka avulla pääsee nopeasti mahdollisten piilovuotojen jäljille.

Tutustu veden etäluenta-palveluumme

Alva-yhtiöt Oy

Alva

Taloyhtiöille suunnatut palvelumme varmistavat, että taloyhtiössä arki pyörii parhaalla mahdollisella tavalla. Vuorovaikutteisella, monipuolisella ja asiantuntevalla palvelullamme autamme tekemään viisaampia valintoja. Olemme osa VÄRE-ryhmää.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.9.2021

Kaupallinen yhteistyö

Välty yllätyksiltä ja seuraa kiinteistön veden kulutusta

Korona-aika on muuttanut veden kulutusta Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) toiminta-alueella Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla. Osassa kiinteistöjä veden kulutus on noussut ja osassa vähentynyt. Vedenkäyttö on vähentynyt toimistorakennuksissa, kun kiinteistöt ovat olleet vajaakäytöllä etätöiden lisäännyttyä koronasta johtuvista syistä.

HSY

17.12.2020

Kaupallinen yhteistyö

Vesiensuojelu alkaa omalta pihaltasi

Hulevesi tarkoittaa sade- ja sulamisvettä, joka virtaa pintoja pitkin rakennetussa ympäristössä. Mitä enemmän alueella on vettä läpäisemätöntä pintaa, sitä nopeammin ja enemmän hulevettä syntyy. Ilmastonmuutoksen edetessä sademäärät kasvavat ja rankkasateet lisääntyvät, jolloin huleveden määrä rakennetussa ympäristössä tulee myös kasvamaan.

HSY

18.3.2021

Kaupallinen yhteistyö

Veden huoneistokohtainen etäluenta – saatavilla kaikkialle Suomeen

Tuore lakimuutos edellyttää huoneistokohtaista vedenkulutuksen mittausta ja siihen perustuvaa laskutusta uusissa rakennuskohteissa. Laki koskee myös vanhoja taloyhtiöitä, joissa tehdään putkistosaneeraus. Hyvä niin – tarkemman mittaamisen ja seurannan on nimittäin huomattu kannustavan veden säästöön, joten tilanteesta kiittävät niin luonto kuin vedenkäyttäjän kukkarokin.

Alva

19.4.2021

Keskimääräinen vedenkäyttö vähentynyt

Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Kestävä vedenkäyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella. Tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että käytetyn veden määrässä on suurta vaihtelua erilaisten talouksien välillä.