5 syytä valita sukitus putkiremontin sijaan

Perinteisessä putkiremontissa asunnon rakenteet aukaistaan. Kun rakenteet ovat auki, uusitaan usein samalla viemärit, käyttövedet, kylpyhuoneet, ilmastointi ja datayhteydet. Tämän seurauksena taloyhtiölle tulee kertaluontainen kustannus, joka voi pahimmillaan olla luokkaa 1000€ per neliö. Viemäreiden sukittaminen ei vaadi rakenteiden aukaisemista. Tässä nopeat viisi syytä siihen, miksi sukitus on varteen otettava ratkaisu.

1. Hinta ja budjetointi

Sukittamisen kustannus riippuu kohteesta, mutta on kokoluokkaa 70-100 €/asuineliö. Sukituksessa jo olemassa olevien viemäriputkien sisään asennetaan sukka, joka kovettuessaan muodostaa vanhan putken sisälle uuden muoviputken. Tästä on se käytännön seuraus, että rakennuslupaa ei tarvita. Kun rakennuslupaa ei tarvita, ei tarvita myöskään suunnittelutoimiston tekemiä uusia piirustuksia eikä hankesuunnitelmaa.

Hankesuunnitelmat ovat kalliita. Usein koko taloyhtiön sukitus saadaan vietyä alusta loppuun yhden hankesuunnitelman hinnalla. Sukituksen hinta myös pitää perinteistä putkiremonttia paremmin.

2. Nopeus

Kun rakennussuunnitelmaa ei tarvita, voidaan työt aloittaa ilman viivytyksiä. Perinteisessä putkiremontissa isompi hankesuunnitelma voi viedä vuoden ja siihen päälle tulee vielä itse rakennusluvan hankintaan tarvittava aika. Itse aktiivisen työnkin osuus on sukituksessa moninkertaisesti lyhyempi perinteiseen verrattuna.

3. Joustavuus

Sukitukseen ei tarvita rakenteiden aukaisua, joten se antaa taloyhtiölle valinnan mahdollisuuksia. Lainan saanti voi olla helpompaa, kun taloyhtiön isot remontit tehdään porrastetusti. Itse sukituskin voidaan tehdä porrastetusti niin, että ensin hoidetaan pohjaviemäri ja myöhemmin pystynousut. Joustavuutta syntyy myös siitä, että asunnoissa voidaan asua koko sukituksen ajan.

4. Asukasystävällisyys

Kun rakenteita ei aukaista, syntyy pölyäkin vähemmän. Esim olohuoneen huonekaluja ei tarvitse suojata pölyltä. Käyttövedet toimivat remontin aikana ja asuntoihin tuodaan tyypillisesti kuivakäymälät. Tosin likavesi on kerättävä ämpäreihin ja vietävä taloyhtiön osoittamaan paikkaan. Suihkussa käynti järjestetään usein taloyhtiön yleisissä tiloissa. Asukas säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, kun väistöasuntoa ei tarvita.

5. Kestävyys ja laatu

Sertifioidulla Picote®️sukitusmenetelmällä tehtävän sukituksen lopputulos on kestävä, yhtenäinen ja tasalaatuinen. Käytännössä puhdistetun vanhan putken sisälle tulee 2-5 millimetriä paksu muoviputki, joka kestää tutkitusti jopa 50 vuotta. Picte®️sukitusmenetelmällä on Eurofins Expert Services Oy:n (entinen VTT) myöntämä tuotesertifikaatti EUFI29-20004643-C. Sertifikaatti on myönnetty ensimmäisen kerran jo vuonna 2015. Sukitusmateriaalimme on testannut ja sertifioinut saksalainen German Institute for Civil Engineering (DIBt) sekä kotimainen Eurofins Expert Services Oy (aiemmin VTT).  Kestävä ja laadukas lopputulos saadaan aikaan käyttämällä saumatonta, polyesteristä punottua BRAWOLINER®-sukkaa joka joustaa myötäillen alkuperäisen putken muotoja. BRAWOLINER® on saksalainen, moninkertainen testivoittaja jonka tutkittu käyttöikä on yli 50 vuotta. Sertifioidun Picote®️sukitusmenetelmän mukaisesti haarakohdat saneerataan erillisten, saumavahvistettujen haarayhteiden (Picote® Sealed Connection Collar-haarayhteet) sekä Picoten vuonna 2009 kehittämän limimenetelmän yhdistelmällä. Molemmat menetelmät on tutkittu ja testattu laboratorio-olosuhteissa ja sisältyvät tuotesertifikaattiin EUFI29-20004643-C. Picote®️sukitusmenetelmä  soveltuu halkaisijaltaan 50-250 mm viemäriputkiin ja vanhan putken materiaali voi olla valurautaa, muovia, betonia, ruukkuputkea jne. Paikalleen asennetun ja kovetetun tasalaatuisen putken kestävyys, ympäristöturvallisuus ja käyttöikä ylittävät viemäriputkille asetetut vaatimukset.

Tutustu viemärisukitukseen: www.picotegroup.com/fi/sukitusmedia

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

23.11.2022

Olisiko aika uusia sähköt?

Taloyhtiön sähköjärjestelmä on syytä saneerata, jos se on todettu turvallisuudeltaan puutteelliseksi tai kapasiteetiltaan riittämättömäksi nykypäivän tarpeisiin. Nykypäivänä suomalaisten sähkönkäyttö on huomattavan suurta. Sähköt voidaan päivittää esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Monesti Picotelta kysytään, sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen. Someguru Maiju Hannolin todistaa, että kotona voi asua sukituksen ajan. Hän on kiitollinen remontin etenemiseen ja Picoten työntekijöiden toimintaan.

Picote