Koti verkosta viiden vuoden kuluttua

Rakennuslehden digitalisaatioaiheisessa artikkelissa YIT:n uuden YIT Plus -palvelun kehityspäällikkö Toni Ruuska kertoo, että rakennusalalla on edessä ratkaisun paikka.

Ruuskan mukaan rakentaminen on nyt samassa tilanteessa kuin media-ala oli 15 vuotta sitten. Yritysten on päätettävä, lähtevätkö ne rohkeasti mukaan digimaailmaan vai pitävätkö ne kiinni totutuista tavoista.

YIT on päättänyt lähteä mukaan digitalisaatioon. Ruuska uskoo, että jo viiden vuoden kuluttua Suomessa on mahdollista ostaa koti digitaalisesti. Netti mahdollistaa kalliiseen hankintaan tutustumisen etukäteen viimeistä piirtoa myöten. Ruuskan mukaan koteja on helpompi markkinoida kuin mobiilipelejä, sillä asunnon tarve on jokaisella.

YIT satsaa digipalveluihin, joilla helpotetaan asukkaan elämää. YIT Plus on digipalvelu, johon asukas saa tunnuksen kaupanteossa. Sovelluksella asukas voi seurata esimerkiksi uuden kodin valmistumista ja tehdä valinnat materiaaleista sekä seurata sähköistä ilmoitustaulua ja omaa veden- ja sähkön kulutustaan, myös dokumenttien säilytys ja hallinta helpottuu. YIT haluaa tarjota asukkaille asunnon lisäksi monipuolista asumisen palvelua ja olla mukana asumisessa myös avainten luovutuksen jälkeen. Digitaalisuuden vahvuus rakennusalalla on sen tuoma asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys, joustavuus ja nopeus, Ruuska sanoo.

Digitaalisuus toteutuu rakennusalalla pikku hiljaa, Ruuska uskoo. Digitaaliset sovellukset helpottavat ammattilaisten työtä laitteiden korjaustarpeiden ennakoinnissa ja oikeanlaisten rakennusalan tuotteiden valinnassa. Sovelluksilla lisätään turvallisuutta, alennetaan kustannuksia ja säästetään aikaa.

Linkki lähteeseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

kotivakuutus muutto

29.8.2023

Muista kotivakuutus muuton yhteydessä

Kotivakuutuksen on tärkeää olla voimassa myös muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Se kattaa sekä asunnon että tavarat, mikäli muutossa hajoaa jotain. Tavaroiden rikkoutuminen on yleisin muutossa tapahtuva vahinko.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lainakatto

13.10.2022

VATT: Lainakatto vaikeuttaa pienituloisten ensiasunnon ostoa

Lainakaton käyttöönotto vähensi ensiasunnon ostajien määrää pienituloisissa kotitalouksissa, kertoo VATT. Lainakattouudistus onnistui kuitenkin vähentämään kotitalouksien velkaantumista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti