Koskisen ensimmäisen tyyppipuukerrostalon elementit asennusvaiheessa

Puukerrostalojen suosio on Suomessa nousussa. Koskisen Oy on yhteistyökumppaneineen suunnitellut puisen tyyppikerrostalon, joka pyrkii nopeuttamaan hankkeiden etenemistä ja minimoimaan rakennuskustannuksia. Imatralle rakentuvan ensimmäisen tyyppipuukerrostalon muunnoksen elementit ovat parhaillaan asennusvaiheessa.

Imatralle rakentuvan Koskisen ensimmäisen tyyppikerrostalon muunnoksen toimitukseen kuuluvat ulkoseinät, huoneistojen väliset kantavat väliseinät, välipohjat sekä kattorakenteet. Niiden lisäksi Koskisen toimittaa kohteen kattoristikot, CLT-elementteinä jäykistävän seinän sekä palosuojattuja parvekeseiniä ja -laattoja.

– Yksiportainen ja kolmikerroksinen puukerrostalo rakentuu rinteeseen. Betonisen kellarikerroksen päälle rakentuvaan puukerrostaloon tulee yhteensä 13 osakeasuntoa, joiden koot vaihtelevat 32 neliömetrin yksiöistä 86 neliömetrin ja neljän huoneen perheasuntoihin, Imatralla toimiva Koskisen myyntiedustaja Riitta Tella kertoo.

Koskisen tyyppikerrostalo rakentuu puurakenteisista suurelementeistä. Talon suunnittelussa on keskitytty minimoimaan neliökustannukset, jotka ovat noin viisi prosenttia pienemmät kuin tavallisessa puukerrostalossa.

Tyyppikerrostaloa on ollut Koskisen taloteollisuuden lisäksi suunnittelemassa Vuorelma Arkkitehdit, Sweco Rakennustekniikka Oy ja Rakennusliike Reponen.  Tyyppikerrostalo tuo varmuutta rakennuttajalle, sillä rakentamisen aikataulu ja kustannukset sekä rakennuksen toimivuus ja laatu ovat tarkkaan harkittu ja määritelty.

– Elementtien asennus on parhaillaan käynnissä. Kokonaisuudessaan kerrostalon pitäisi valmistua marraskuussa, Koskisen projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen mainitsee.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

22.12.2021

Puukerrostalo valmistui kolme vuotta myöhässä − kustannukset kaatuivat asukkaiden syliin

Länsiväylä-lehti uutisoi Kirkkonummen Sundsbergissä sijaitsevan puukerrostalon ja sen asukkaiden kohtalosta. Kaupungin ensimmäisen puukerrostalon piti olla muuttovalmis jo vuoden 2018 lopulla. Talon valmistumista ovat hidastaneet kuitenkin rakennusvaiheen ongelmat sekä ennen muuta konkurssi, joka kaatoi rakennuksen massiivipuuelementit toimittaneen Alavus Tilaelementit Oy:n.

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Elastinen saumaus on yksi rakentamisen tärkeimmistä työvaiheista

Elastista saumausta pidetään valitettavan usein toissijaisena työvaiheena: pakollisena pahana ja välttämättömänä kulueränä, joka pitäisi saada tehtyä mahdollisimman halvalla. Saumaajia ei mikään oppilaitos valmista, joten alalla on paljon ammattitaidottomuutta ja mutu-tietoa. Saumaustöitä tekeekin monesti täysin ammattitaidoton tekijä, vaikka saumauksien onnistuminen on talon elinkaaren kannalta yksi tärkeimmistä työvaiheista.

Saumalaakso

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti