Koskisen ensimmäisen tyyppipuukerrostalon elementit asennusvaiheessa

Puukerrostalojen suosio on Suomessa nousussa. Koskisen Oy on yhteistyökumppaneineen suunnitellut puisen tyyppikerrostalon, joka pyrkii nopeuttamaan hankkeiden etenemistä ja minimoimaan rakennuskustannuksia. Imatralle rakentuvan ensimmäisen tyyppipuukerrostalon muunnoksen elementit ovat parhaillaan asennusvaiheessa.

Imatralle rakentuvan Koskisen ensimmäisen tyyppikerrostalon muunnoksen toimitukseen kuuluvat ulkoseinät, huoneistojen väliset kantavat väliseinät, välipohjat sekä kattorakenteet. Niiden lisäksi Koskisen toimittaa kohteen kattoristikot, CLT-elementteinä jäykistävän seinän sekä palosuojattuja parvekeseiniä ja -laattoja.

– Yksiportainen ja kolmikerroksinen puukerrostalo rakentuu rinteeseen. Betonisen kellarikerroksen päälle rakentuvaan puukerrostaloon tulee yhteensä 13 osakeasuntoa, joiden koot vaihtelevat 32 neliömetrin yksiöistä 86 neliömetrin ja neljän huoneen perheasuntoihin, Imatralla toimiva Koskisen myyntiedustaja Riitta Tella kertoo.

Koskisen tyyppikerrostalo rakentuu puurakenteisista suurelementeistä. Talon suunnittelussa on keskitytty minimoimaan neliökustannukset, jotka ovat noin viisi prosenttia pienemmät kuin tavallisessa puukerrostalossa.

Tyyppikerrostaloa on ollut Koskisen taloteollisuuden lisäksi suunnittelemassa Vuorelma Arkkitehdit, Sweco Rakennustekniikka Oy ja Rakennusliike Reponen.  Tyyppikerrostalo tuo varmuutta rakennuttajalle, sillä rakentamisen aikataulu ja kustannukset sekä rakennuksen toimivuus ja laatu ovat tarkkaan harkittu ja määritelty.

– Elementtien asennus on parhaillaan käynnissä. Kokonaisuudessaan kerrostalon pitäisi valmistua marraskuussa, Koskisen projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen mainitsee.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Someguru Maiju Hannolin asui kotona Picoten tekemän sukituksen ajan. Hän kertoi TikTok-videolla kokemuksistaan viemärisukituksesta. Hannolinin mukaan kaikki sujui erittäin hyvin.

Picote

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti